REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

S-a semnat actul de înfrățire între orașele Sulmona și Ovidiu

S-a semnat actul de înfrățire între orașele Sulmona și Ovidiu

Replica API 21 noiembrie 2017 | 23:12 441

Luni, 20 noiembrie, la Sulmona, Italia a fost semnatul documentul de înfrățire între orașul italian și Ovidiu, dupa ce în primăvara a fost semnat în România documentul premergător înfrățirii.

Ceremonia a fost prezidată de primarul din Sulmona, Annamaria Casini. Delegația din Ovidiu a fost reprezentată de primarul George Scupra și viceprimarul Doru Cumpănașu.

La eveniment, a participat și Gheorghe Miloșanu, ministru delegat al României la Ambasada Română din Italia.

A fost stabilit și calendarul de evenimente culturale care vor avea loc în anul 2018, în parteneriat între cele 2 orașe. Unul din proiecte consta în realizarea unei tabere de creație în orasul Ovidiu, în parteneriat cu primăria Sulmona, unde vor participa studenți ai facultăților de arte din Europa, pe tema ovidiană în cadrul bimilenarei ovidiene.

Discursul primarului din Ovidiu a fost încheiat cu un citat din primarul orașului Sulmona în anul 1887 cu ocazia inaugurării unei statui a poetului Ovidius Publius Naso în orașul Constanța: „Venerează-i memoria, iubește-i mormântul! Ovidiu, romanul, este al meu, dar și al tau. Noi i-am dat naștere și voi îi păstrați rămășițele pământești. Gloria ne este comună!”.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunteti egoisti! Lasati si Sulmona sa se amuze pe seama stupiditatii acestui machedonas sarman.
2
0
NE BUCURAM CA S-A SEMNAT ACEST CONTRACT CU SULEMONA ASA DE BINE O SA FIE IN OVIDIU DE NU SE POATE SULEMONA NE VA BAGA CURENT IN CARTIER NE VA RACORDA LA GAZE IN POIANA LUI OVIDIU SI VA PRIMI GRATUIT TOTI TURISTII DIN OVIDIU IN ACEL ORASEL. clara VEDE CLAR CA NU S-A MISCAT NIMIC IN OVIDIU SI VREA SA MEARGA LA SULEMONA SA-I DATI O LAMAIE SA NU I SE APLECE DE ATATA LINS.
3
1
Ariciul asta penelisto-pesedist este intr-o continua vacanta.Orasul este plin de mizerie, ciorile-si fac de cap pe strada brat la brat cu politia comunitara, un peisaj trist.In rest, vrajeala de mache!
4
1
Unde dracu vezi tu dezvoltare panaramo
3
2
S-a facut prostanul cu cateva vacante gratuite pe an. Bravo!
3
3
Un oras in dezvoltare Ovidiu ! Bravo numai lucruri frumoase
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108