REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

S-a SPART GAŞCA indivizilor care se RĂZBOIAU încă de dinainte de 2007, în judeţ!

S-a SPART GAŞCA indivizilor care se RĂZBOIAU încă de dinainte de 2007, în judeţ!

Replica API 20 septembrie 2017 | 00:00 254

„Săltaţi” de poliţişti

„Săltaţi” de poliţişti

S-au certat, bătut, s-au acuzat reciproc, astfel că două dosare au ajuns în instanță. Și, iată că în unul dintre ele deja s-a lăsat cu condamnări definitive și indivizi ”săltați” de oamenii legii și introduși în penitenciar.

Polițiștii din cadrul Secției 6 Rurale Cernavodă, la data de 18.09.2017, l-au depistat pe George Novac, în vârstă de 28 de ani, din localitatea Siliștea - județul Constanța, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de 1an și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Poarta Albă. Mai exact, este vorba de dosarul care a ajuns în instanță, la Judecătoria Medgidia, pe 29.12.2015.

Magistrații au dat soluția pe 8.12.2016, când Novac Marian a fost condamnat la 1 an şi 9 luni şi 10 zile pentru săvârşirea faţă de persoanele vătămate Calcan Lucian și Ghinea Marian a infracţiunii de lovirea sau alte violenţe, dar și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere (faptă din 20.09.2015). Însă, el mai avea condamnări, astfel că pedeapsa actuală s-a ridicat la 3 ani şi 3 luni şi 10 zile.

În continuare, George Novac s-a ales cu 1 an şi 8 luni, Novac Cosmin-Alexandru cu un an, dar și cu pedeapsa complementară care constă în interzicerea dreptului de a comunica cu victimele Calcan Lucian şi Ghinea Marian şi cu numiţii Agavriloaie Gică, Răgălie George Anghel, Ghinea Ileana, Calcan Victoria, Ailincăi Gheorghe, Bădeliţă Vasile Bădeliţă Florin, Ungureanu Mihaela, Ungureanu Gabriel, Bădeliţă Marian, Vasile George şi de a se apropia de aceştia la o distanţă mai mică de 20 metri, dar și interzicerea dreptului de a se apropia de locuinţa victimelor Calcan Lucian şi Ghinea Marian la o distanţă mai mică de 20 metri, pe o perioadă de 2 ani. Cauza în ceea ce-l privește pe Novac Liviu Laurențiu a fost disjunsă. Dar decizia nu a fost definitivă și, pe 18 septembrie 2017, s-a judecat apelul. La acea dată decizia a rămas definitivă.

De la ce a pornit totul și unde s-a ajuns!

Amintim că, la finele lunii martie 2015, a ieşit un scandal monstru, lăsându-se cu spitalizări, anchete şi trimiteri în judecată pentru tentativă de omor. Însă, cei care erau în dosarul respectiv în calitate de inculpaţi îi acuzau, la finele anului respectiv, pe ceilalţi de furt, loviri sau alte violenţe. Cele două familii, care sunt şi vecine, au fost prietene în trecut. Însă, încet - încet, acestea au început să se duşmănească, totul pornind, potrivit informaţiilor noastre, de la nişte animale.

Astfel, potrivit procurorilor, pe fondul unei relaţii conflictuale existente între cele două familii (Novac vs Bădeliță, Calcan și Ginea), generată de neînţelegerile produse din cauza distrugerilor provocate de animalele uneia la culturile agricole ale celeilalte, în seara de 29 martie 2015 a avut loc o altercaţie, degenerată într-un un schimb de lovituri între câte un reprezentant al fiecărei familii.

Întrucât unul dintre cei doi adversari şi-a anunţat familia că a fost agresat, cei doi fii ai săi, însoţiţi de prietenul lor, inculpatul Sorin Calcan, s-au deplasat cu un autoturism din centrul satului Ţepeş Vodă spre zona incidentului, situată pe un teren viran de la marginea localităţii, unde în jurul orelor 18:30, toţi trei au atacat-o pe persoana vătămată Liviu Laurenţiu Novac şi i-au provocat leziuni uşoare.

Când a sărit în ajutorul fratelui său agresat, persoana vătămată George Novac a fost lovită de inculpat cu o bâtă în zona capului, astfel încât a suferit leziuni grave vindecabile în circa 50 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în primejdie, prin traumatismul cranio-cerebral cu hematom epidural. În urma agresiunii, persoana vătămată grav a fost transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost supusă intervenţiei chirurgicale şi astfel i-a fost salvată viaţa. Numai că asta nu a fost tot. Se pare că înainte au mai fost scandaluri, unde cei din familia Novac i-au agresat pe ceilalți, astfel că și ei au apărut în calitate de inculpați în dosar în care au și fost condamnați. Drept dovadă stă și un dosar din 2007, când în calitate de inculpați apar Marian și George Novac, iar parte vătămată: Cornel Ghinea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In primul rand pedepsele nu sunt suficient de demotivante pentru ca scarbele odata iesite din parnai, sa nu se apuce din nou de ,,treaba''.Politia si jandarmeria muncesc cam degeaba,atunci cand o fac,pentru ca legile noastre pun la egalitate drepturile omului cinstit cu ale celui care nu vrea in veci sa se indrepte. Noi platim taxe si impozite,infractorii beneficiaza si ei de taxele noastre,noi ne alegem cu caca maca si amenintari de la infractorii eliberati rapid,mult prea rapid .Oricum,majoritatea infractorilor nu sunt prinsi,ei circula lejer in societate ca sangele prin vene.
0
1
La 19,5 m o sa i luat piticul la tranta...Astea le a scos un lovit cu pula in freza din justitia romana.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367