REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

S-a trezit că ŞASE PERSOANE au adresa de DOMICILIU la apartamentul său

S-a trezit că ŞASE PERSOANE au adresa de DOMICILIU la apartamentul său

Replica API 19 noiembrie 2020 | 00:23 3973

O femeie s-a folosit de actele unui imobil pe care l-a deținut cu ani în urmă pentru a face mutație mai multor persoane. Când proprietarul de drept a aflat, a înștiințat Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Constanța și astfel au început cercetările. La audieri, inculpata a declarat că... nu știa că nu mai este proprietară. A fost condamnată pentru fals în declarații, urmând să se judece apelul.

Conform procesului verbal de întocmit de către organele de cercetare penală din data de 5.01.2015, acestea s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Simona Rădulescu, folosind un contract de proprietate al unei locuințe pe care a deținut-o anterior, a declarat, în mod nereal, la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Constanța, că este proprietarul locuinței respective, astfel că un număr de 6 persoane au obținut, ilegal, cărți de identitate a persoanei, cu domiciliul respectiv. În acest sens, s-a reținut că inculpata s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Constanța, cu actul de proprietate, care nu mai era valabil, declarând în înscris, sub semnătură privată, că este proprietarul locuinței respective, fiind eliberate cărți de identitate.

La scurt timp, proprietarul de drept al imobilului în cauză, a aflat și a sesizat Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor cu privire la efectuarea actelor de identitate, în mod ilegal, primind în acest sens un răspuns prin care era informat că s-a făcut o mențiune în baza de date, la adresa respectivă, pentru a nu se mai permite emiterea de acte de identitate la adresa sa, decât cu acceptul său.

În apărarea sa, inculpata a spus că nu știa că nu mai este proprietara imobilului și că acesta fusese scos la vânzare, în urmă cu câțiva ani, la licitație publică. Totodată, potrivit celor care au obținut cărțile de identitate pe respectiva adresă, aceștia au menționat că au cunoscut-o pe inculpată recent și că s-a oferit să-i ajute cu mutația pentru ca ei să obțină fie permisul de conducere, fie alte servicii.

Femeia a fost trimisă în judecată pentru fals în declarații, pe 16.10.2020 fiind condamnată la 6 luni cu suspendare. Decizia nu a fost definitivă și deja a fost înregistrat apelul, care se va judeca pe 4.02.2021.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dau mai departe si numarul alegatorilor. Adica un fel de cacat amestecat. Evidenta pulii !!! Muie !!!
1
0
Si eu am o asemenea problema. Este ceva ce nu prea inteleg referitor la evidenta populatiei. Desi au fost informati de aceasta problema ma intreb de ce nu au gasit o solutie ca asa ceva sa nu mai fie posibil?!! Am aproape trei ani de cand am reclamat problema si inca continua sa mi vina corespondenta fostilor proprietari de acum peste 25 de ani ! Si pentru ca doar niste excroci isi fac acte de identitate pe adresa unei proprietati care demult nu mai este a lor, multe plicuri erau executari judecatoresti. Raman la parerea ca decidentii de la evidenta populatiei sunt mana in mana cu excrocii
2
0
Eu am aceeasi problema .Dupa ce mi-a vandut un imobil in 2009,un escroc sa zic asa,si-a preschimbat cartea de identitate folosind contractul cu care cumparase el imobilul cu ani in urma.Cei de la Evidenta populatiei spun ca ei se bazeaza pe declaratia data in cererea de obtinere CI,nu verifica.Posibil sa ma trezesc ca a mai luat cativa frati de peste Prut in spatiu si ca am o familie numeroasa.
5
2
va dati seama ca toti aia cu domiciliul fals erau infractori,hoti,borfasi.Lampirnaie cu panarama aia!
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272