REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

S-a urcat beat la volan, ca să-și bucure nepotul cu dulciuri

S-a urcat beat la volan, ca să-și bucure nepotul cu dulciuri

Replica API 4 aprilie 2022 | 11:39 891

Nicolae Macovei a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Sentința a fost dată de Judecătoria Constanța, pe 16 februarie 2022 și nu este definitivă. Bărbatul a fost surprins, în orașul Ovidiu, în timp ce conducea un autoturism în stare de ebrietate. Testat cu aparatul etilotest, bărbatul a avut o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit propriilor declarații, acesta plecase să ia dulciuri pentru un nepot.

Cum s-a petrecut incidentul

Potrivit anchetei, bărbatul a fost observat chiar de către directorul Poliției Locale din Ovidiu, în timp ce conducea pe strada Națională. Acesta nu își putea menține direcția de mers, circulând în zig-zag, astfel că a fost oprit de o patrulă de poliție, care l-au testat cu aparatul Drager, constatându-se o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Inculpatul și-a justificat conducerea sub influenţa alcoolului prin faptul că voia să cumpere de la un magazin non-stop situat în oraşul Ovidiu suc şi dulciuri pentru un nepot. Potrivit propriilor declarații, acesta băuse toată noaptea bere și vin, fără a cunoaște cantitatea exactă. A menţionat că deși a realizat că a consumat băuturi alcoolice, a considerat că nu îi erau afectate calităţile de conducător auto, conducând prudent.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au reținut că, conducând un autoturism pe drumurile publice, având o îmbibație alcoolică peste limita legală, inculpatul a prevăzut și, deși nu a urmărit, a acceptat posibilitatea ca prin fapta sa infracțională să pună în pericol siguranța circulației pe drumurile publice. La individualizarea pedepsei și proporționalizarea acesteia, instanța a avut în vedere că inculpatul este cetăţean român, căsătorit, studii 10 clase şi profesională, stagiu militar îndeplinit, ocupație operator fibre liberiene, fără loc de muncă, fără antecedente penale. Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a fost cercetat în libertate. Acesta a recunoscut şi a regretat fapta săvârşită.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272