REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° ConstanÈ›a Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° ConstanÈ›a Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

S-a urcat la volanul unui buldo-excavator, cu permisul suspendat, și a omorât doi oameni

S-a urcat la volanul unui buldo-excavator, cu permisul suspendat, și a omorât doi oameni

Virgil STOIAN 20 iulie 2023 | 00:00 1996

Unii È™oferi, cu toate că au permisul suspendat, îÈ™i riscă propria viață dar È™i pe a celorlalÈ›i urcându-se la volan. Este È™i cazul lui Cristinel G. care, cu toate că avea permisul suspendat È™i necorespunzător tipului de vehicul, a condus un buldo-excavator È™i, pentru că nu a dat prioritate, a lovit o motocicletă, din accident rezultând decesul conducătorului moto dar È™i al pasagerului acesteia.

S-a urcat la volanul unui buldo-excavator, cu permisul suspendat, si a omorat doi oameniFoto cu caracter ilustrativ

Accidentul de circulaÈ›ie s-a produs pe drumul national DN2A, în zona km 169 +350 m. CirculaÈ›ia se desfășura pe două sensuri, cu o bandă pe sens. Limita maximă de viteză pe tronsonul de drum având în vedere categoria, configuraÈ›ia drumului ÅŸi indicatoarele rutiere era de 10o km/h. Cristinel G. a condus un buldo-excavator pe un drum de exploatare, având suspendat permisul de conducere ÅŸi necorespunzător acestui tip de vehicul, iar când a ajuns la intersecÈ›ia cu DN2 A km.169+350 m, a pătruns pe drumul naÈ›ional cu intenÅ£ia de a-ÅŸi continua deplasarea către înainte pe str.BistriÅ£ei fără să se asigure ÅŸi fără să acorde prioritate, astfel că a intrat în coliziune cu motocicleta Kawasaki. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului motocicletei dar È™i al pasagerului acesteia. Farul din faţă al motocicletei ÅŸi aripa faţă au fost agăţate de colÅ£ul stânga de la cupa din faţă a buldo-excavatorului, fiind smulse de pe motocicletă ÅŸi târâte transversal pe DN2 A. Motocicleta a ajuns în zona roÅ£ii faţă stânga a buldoexcavatorului ÅŸi a luat foc. Conducătorul motocicletei, blocat pe scaunul din faţă, a fost luat de conducătorul buldoexcavatorului ÅŸi dus pe acostamentul din stânga al DN2 A, iar pasagerul de pe scaunul din spate al motocicletei a fost proiectat spre înainte ÅŸi a ajuns după buldoexcavator. Motocicleta ÅŸi buldoexcavatorul au fost incendiate.

S-a urcat la volanul unui buldo-excavator, cu permisul suspendat, si a omorat doi oameniMinuta judecătorească

Vinovat a fost șoferul buldo-excavatorului

Viteza buldoexcavatorului în premomentul producerii accidentului a fost de circa 17,82 km/h.    Viteza motocicletei în premomentul producerii accidentului a fost de circa 115,38 km/h. Starea de pericol a fost generată de conducătorul buldoexcavatorului care s-a angajat în traversarea DN2 A printr-un loc unde marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă simplă nu îi permitea acest lucru, fără să se asigure ÅŸi fără să acorde prioritate.
MagistraÈ›ii din cadrul Judecătoriei ConstanÈ›a au decis condamnarea lui Cristinel G. la 3 ani de închisoare, în regim de detenÈ›ie, pentru săvârÈ™irea infracÈ›iunilor de ucidere din culpă È™i conducere fără permis. SentinÈ›a a fost dată pe 17 iulie 2023 È™i nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca avea perms in regula tot asa se intampla!nu permisul e de vina creierul omului face toti banii!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272