REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

S-au folosit de identitatea fostului premier David Cameron: Români condamnaţi în UK pentru spălare de bani şi fraude COLOSALE

S-au folosit de identitatea fostului premier David Cameron: Români condamnaţi în UK pentru spălare de bani şi fraude COLOSALE

Replica API 20 februarie 2018 | 00:00 1195

Condamnati în UK

Condamnati în UK

Şase români aflaţi în Marea Britanie, unde se ocupau îndeosebi cu fraude, a u fost condamnaţi la o pedeapsă totală de 22 de ani de închisoare. Aeştia au tras ţepe de peste un milion de lire sterline, folosindu-se de o identitate falsă. Şi, culmea, nu au folosit identitatea unui anonim, ci a lui David Cameron, fostul prim-ministru al Marii Britanii din perioada 2010 – 2016. Astfel, potrivit presei britanice, membrii grupului infracţional organizat, condus de Dragoş Dragomir, deţineau un adevărat atelier pentru falsificat documente. Toate acestea au apărut în presa britanică. Iată ce scrie cotidianul Daily Mail:

„Un infractor român şi o bandă de „racheţi”, care s-au folosit în mod fals de numele lui David Cameron, au fost închiși pentru un total de 22 de ani și jumătate.

Escrocii - conduşi de Dragoş Dragomir – au creat un prejudiciu de un milion de lire sterline, punându-şi în aplicare planul infracţional elaborat. Ei au postat anunțuri privind vânzări de bunuri și prestări servicii inexistente pe site-uri precum eBay și au colectat câștigurile frauduloase, folosind 100 de conturi bancare. Banii erau ridicaţi de la bănci de doi „racheţi”.

Când Poliția a descins în biroul lui Dragomir din Enfield, în nordul Londrei, au descoperit o fabrică de falsificat cărţi de identitate, cu imprimante și computere programate special pentru aşa ceva. Printre şabloanele găsite de ofițeri se numără o machetă a unui permis de conducere care poartă numele și fotografia fostul prim-ministru (David Cameron n.r.). Detectivii au descoperit că Dragomir, care locuia sub numele fals - Andrei Bernath -a fost căutat şi în România pentru a executa mai multe pedepse pentru fraudă, care datează din 2007.

Detectivul Chris Collins, specialist antifraudă FALCON, de la Scotland Yard, a declarat că: "Membrii unei rețele criminale organizate, care a condus o înșelătorie sofisticată, înșelând sute de victime, au fost întemnițaţi pentru o perioadă semnificativă. Dragomir a fost un infractor ale cărui fapte sunt susceptibile a fi sprijinit pe cineva, pentru a evita controlul imigrației. Sunt sigur că arestarea lui Dragomir a ajutat la perturbarea altor rețele criminale”.

Dragoş Dragomir, 34 de ani, a fost închis pentru șapte ani și șase luni la Tribunalul Crown Blackfriars. El a fost găsit vinovat de fraude, spălarea banilor, posesie de documente false de identitate și posesie de echipamente adaptate pentru a face documente false.

Mihai Cârstoiu, în vârstă de 37 de ani, care a fost creierul „afacerii”, a fost închis pentru șase ani, George Cerneanu, în vârstă de 25 de ani, fără adresă fixă, a fost închis pentru doi ani și jumătate, Georgianul Alexandru Stanciu, de 27 de ani, a fost închis pentru doi ani și jumătate, iar Maria Bilici, în vârstă de 33 de ani, a fost găsită vinovată de spălarea de bani și frauda. Ea a fost închisă timp de patru ani”, se arată în articolul publicat de Daily Mail. De precizat că unul dintre membrii reţelei, Sebastian Ilie, nu a fost prins încă, bănuindu-se că acesta se află în Europa Continentală, folosindu-se de un nume fals.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Smecherasi prosti ca astia romanii sunt vazuti prost peste hotare.
0
0
HA HA HA ! Cel din primul rand de sus. din mijloc , GEORGE .... PARCA-I CAP TAIAT CU ... GEORGE SCUPRA !.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108