REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

S-au MĂRIT toate PREȚURILE pe LITORAL, de la 1 AUGUST!

S-au MĂRIT toate PREȚURILE pe LITORAL, de la 1 AUGUST!

Replica API 3 august 2021 | 14:34 2598

Odată cu începutul lunii august, litoralul românesc a devenit mai mult decât aglomerat! Însă, veștile proaste abia acum vin: preţurile au crescut deja odată cu 1 august și vor continua să crească până la sfârşitul lunii, fiind considerat vârf de sezon, potrivit datelor afişate de pe Booking.com. Prin urmare: mare atenţie turişti! Aţi putea scoate din buzunar bani frumoși pentru un sejur la mare.

Şi anul acesta, în plin sezon de vară, începând cu luna august, tarifele s-au majorat cu 10% faţă de ultimele zile ale lunii iulie, conform platformei turistice Booking.com. Mamaia şi Mamaia Nord sunt cele mai căutate zone de pe litoral, dar, printre preferinţele turiştilor se află şi zona centrală a oraşului, Piaţa Ovidiu.

De exemplu, la un hotel din zona cluburilor din Mamaia Nord, o noapte pentru doi adulţi este la preţ de 1.355 ron/noapte, fiind vorba de o cameră dublă cu balcon, conform sursei citate. La fel, la un hotel de cinci stele din Mamaia, turiştii care se cazează vor plăti 1.600 lei/noapte. La unul de patru stele, prețul ajunge, în această perioadă, la 760/noapte camera dublă twin. Iar la un hotel de trei stele din Mamaia, preţul este de 383 lei/noapte.

Şi anul acesta Mamaia şi Mamaia Nord sunt zonele cele mai scumpe şi cele mai căutate.

Cresc preţurile la cazare şi în centrul Constanţei

Spre exemplu, la un hotel din centrul municipiului Constanța, de patru stele, de la 1 august o noapte de cazare în cameră dublă costă 783 lei, cu mic dejun.

"Sunt turist venit în Constanța, în vacanţă cu familia, vara aceasta m-am relaxat în centrul Constanţei mai mult, am preferat un loc mai liniştit decât ceea ce se întâmplă în Mamaia Nord. Anul acesta, litoralul românesc este mai puţin

aglomerat faţă de anul trecut. Cheltuielile până acum au fost în jur de 500 euro/5 zile. Litoralul mi s-a părut mult mai scump comparativ cu anul trecut, mai scump decât alte ţări europene. Am mers şi în Italia la mare şi m-a ţinut aproximativ atât cât am stat cinci zile la Constanţa”, a declarat, pentru Replica, o turistă, Postică Liliana.

Pe lângă cazare, turiştii trebuie să ia în calcul că vor avea şi alte cheltuieli legate de masă, transport, parcare (un turist care apelează la parcarea publică va plăti 94 de lei pentru 24 de ore, întrucât primele trei ore costa 10 lei) sau închirierea unui şezlong (preţurile pleacă de la 20 de lei pe zi).

De menționat este că, implicit, vor crește și prețurile celorlalte servicii.

V.G.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ti iau tot neamu in p de sarac
0
3
hamsiile congelate de la metro s-au facut 25 de lei de la 20 de lei portia!!!
3
1
hraparetii vor sa faca avere sa se insoare cu verisoarele lor si sa-si faca casa cu coloane la intrare cu care sa se faleasca
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218