REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Sabina Spătariu: Cât de UTILE sunt ACUM laptopurile distribuite de ISJ?

Sabina Spătariu: Cât de UTILE sunt ACUM laptopurile distribuite de ISJ?

Replica API 9 aprilie 2021 | 14:33 1472

46 de licee din judeţul Constanţa vor primi laptopuri de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, achiziționate de Ministerul Educației. Beneficiarii acestor dispozitive vor fi, în primul rând, elevii din categorii și grupuri dezavantajate. Totuşi, se pare că laptopurile ajung prea târziu în posesia acestora întrucât au pierdut deja un an de zile în care cursurile s-au desfăşurat în mediul online. Asociaţia Elevilor din Constanţa precizează că a existat o pasare a responsabilității între Ministerul Educației, inspectoratele şcoale și primării, care nu a făcut altceva decât să blocheze accesul la educație.

„Dispozitivele vin extrem de târziu”

Reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa au precizat pentru Replia faptul că laptopurile, achiziţionate de Guvern şi distribuite elevilor de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, ajung extrem de târziu în posesia elevilor constănţeni. De asemenea, acestea ar fi aproape inutile întrucât se apropie finalul anului şcolar. „Dispozitivele vin extrem, dar extrem de târziu. Am avut parte de o pasare a responsabilității între Ministerul Educației, inspectoratele şcoale și primării, care nu a făcut altceva decât să blocheze accesul la educație pentru aproape un milion de elevi. Cât de utile sunt acum? Aş spune chiar deloc, pentru că ne apropiem de finalul anului școlar, iar timpul este mult prea scurt pentru a recupera ceea ce s-a predat în online”, a explicat pentru Replica Sabina Spătariu, preşedintele AEC Constanţa.

2.406 de laptopuri, distribuite elevilor din judeţul Constanţa

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a început joi, 8 aprilie, distribuirea unui număr de 2.406 de laptopuri pentru 46 de licee din județul Constanța, 14 din mediul rural şi 32 din mediul urban. Aceste laptopuri au fost achiziționate de Ministerul Educației prin Proiectul privind învățământul secundar ROSE, finanțat prin acord semnat de către Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Guvernul României.

Dispozitivele vor fi date în folosință gratuită elevilor care nu dispun de echipamente electronice proprii cu scopul de a le permite participarea la activități de învățare prin intermediul tehnologiei și al internetului. Așadar, vor beneficia, în primul rând, elevii din categorii și grupuri dezavantajate: elevi care provin din familii cu venituri mici, elevi discriminați pe baza identității/etniei, elevi cu cerințe educaționale speciale/ cu dizabilități, elevi care trăiesc în zone rurale, izolate, greu accesibile sau alte zone în care nu există școli în proximitate.

Beneficiarii vor intra în posesia laptopurilor în baza unui contract de comodat valabil un an de zile, cu posibilitatea prelungirii acestuia până la finalizarea studiilor în unitatea de învățământ respectivă.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De mici, fara educatie, fara ceva deja realizat... au luat exemplul celuilat buzbuc care mestecand .... a dus critica la nivelul scandalului. Nu este bine ce se intampla in educatie, dar mi se pare aiurea cand nu ai vazut sau nu ai fost in alt sistem de educatie sa il critici pe singurul pe care il stii
0
0
Sabina este o tanara pesedista dar iubeste un userist. Sabina esti de viitor.
2
1
Se schimba platforma si elevii pot invata asincron fara profesor.
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272