REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sabotori din Ucraina ar fi aruncat în aer instalații de la centrala nucleară Kursk din Rusia

Sabotori din Ucraina ar fi aruncat în aer instalații de la centrala nucleară Kursk din Rusia

Replica API 16 august 2022 | 00:00 1318

Serviciul Federal rus de Securitate FSB, succesorul KGB, susține că sabotori ucraineni ar fi aruncat în aer șase linii electrice la centrala nucleară Kursk, situată în vestul Rusiei.

"Șase piloni ai liniilor de înaltă tensiune (de 110, 330 și 750 kV) au fost aruncați în aer. Prin aceste linii, centrala nucleară furniza curent electric instalațiilor", se spune în declarația serviciului secret rus.

Incidentul a perturbat activitatea centralei nucleare, adaugă FSB.

Conform sursei citate, alte două tentative de a arunca în aer liniile electrice au avut loc în datele de 4 și 9 august.

Serviciul secret rus îi caută în prezent pe membrii grupului de sabotori, transmite agenția TASS, citată de CNN.

CNN precizează că nu poate verifica în mod independent afirmațiile rușilor.

Rusia și Ucraina se acuză de terorism nuclear

Amplasată pe malul râului Seim, la circa 40 de kilometri vest de orașul omonim, centrala nucleară furnizează electricitate pentru regiunea Kursk și pentru alte 19 regiuni din Rusia.

Complexul atomo-electric dispune de patru reactoare de 1.000 de MW fiecare.

În decembrie anul trecut, Unitatea nr. 1 a fost închisă după 45 de ani de funcționare.

În ultimele săptămâni, Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc de terorism nuclear, în contextul bombardamentelor de la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, capturată de trupele Moscovei la începutul invaziei.

Consilier al lui Zelenski. "Exploziile din Crimeea, o 'răzbunare karmică' pentru furtul de curent"

Marți, după exploziile la depozitul de muniție din Crimeea - în cazul cărora Rusia a invocat un act de sabotaj - ucrainenii au acuzat forțele de invazie că fură curent de la Zaporojie și îl transferă în peninsula ocupată.

Presa internațională a semnalat că, anterior exploziilor de la depozitul de muniție, a fost aruncată în aer o stație electrică din Crimeea.

Stația ar fi fost folosită de ruși pentru a transfera curent electric de la Zaporojie, susțin oficiali ucraineni.

"Trebuie să înțelegeți că (rușii) fură de la Zaporojie pentru a trimite curent electric în Crimeea prin Geankoi (unde se află depozitul de muniție al bazei Maiskoe).

Cred că e o răzbunare karmică. Lucrul furat nu aduce prosperitate", a declarat Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Volodimir Zelenski, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
contra unor sume corespunzatoare de bani , euro sau dolari , s-ar gasi destui rusnaci care sa saboteze , sau sa ajute la sabotarea instalatiilor electrice , militare ...etc. Voi cum credeti ca , americanii ii descopera pe liderii teroristi din lume ?! Mituind cu sume mari de bani. Simplu !
1
0
vand lumanari pt ukraina
0
1
puteau fi ocolite prin inteligenta diplomatica din ambele parti si prin maturitate de gandire a presedintelui american si al responsabililor europeni.Nu sa vrut, nu s a putut sau au fost in joc inteese mari si uite unde s a ajuns ...subcesuri mari!
0
0
Mwie Rusia , mwuie putin !
2
0
Ha Ha Ha ... ce mai articol de presa !!! Baaaa , mai terminati cu linsul pe kur al ucrainienilor , ca tot ce ni se intampla rau , noua romanilor , de 6 luni incoace ... datorita lor ni se intampla ! Ma doare-n pwla pe mine de ce fac slavii , cand eu nu mai am bani sa imi platesc facturile la curent si la gaze si ratele la casa ! Ucrainienii stau cu miile cu burta la soare pe Litoral si beau bere si noi sa le plangem de mila ! Vorba lui Petre Tutea : suntem un popor de tampiti !
1
1
Mujicii mwisti numai au furat.
1
0
Halucinatii de la metilic filtrat prin paine.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102