REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Sacha Baron Cohen dă în judecată o companie din domeniul canabisului din cauza unei reclame cu Borat

Sacha Baron Cohen dă în judecată o companie din domeniul canabisului din cauza unei reclame cu Borat

Replica API 15 iulie 2021 | 00:00 473

Sacha Baron Cohen a dat în judecată o companie americană din domeniul canabisului după ce aceasta a folosit personajul său Borat pe un panou publicitar, argumentând că el nu a folosit niciodată acest drog, pe care îl consideră ''o alegere nesănătoasă'', informează DPA, citată de Agerpres.

Sacha Baron Cohen

Actorul britanic a intentat un proces în Massachusetts în care acuză Solar Therapeutics de încălcarea drepturilor de autor şi publicitate falsă.

Pe panoul incriminat apare imaginea personajului Borat, jucat de Baron Cohen, care ţine degetele mari ridicate, alături de cuvintele '''It's nice!'' (''E plăcut!'').

Reclama este amplasată pe o autostradă intens circulată din Massachusetts şi are drept obiectiv comercializarea produselor din canabis ale Solar Therapeutics, potrivit documentelor înaintate instanţei.

Compania a folosit fără autorizaţie imaginea personajului Borat - un jurnalist ficţional din Kazahstan, protagonistul a două filme de succes -, susţine Baron Cohen.

Baron Cohen (49 de ani) nu a utilizat niciodată canabis şi nu ar face reclamă acestui drog, indiferent de suma pe care ar primi-o în schimb, se mai spune în documentele juridice.

Potrivit documentelor, actorul spune că drogul nu este ''o alegere sănătoasă'', iar personajul său Ali G, un rapper aspirant, a fost ''o parodie'' la ''cultura drogurilor''.

În plus, Baron Cohen, prezentat în cererea de dare în judecată precum un evreu practicant, nu doreşte să fie implicat în dezbaterea aprinsă referitoare la folosirea drogurilor în iudaism.

Baron Cohen, actor, regizor şi scenarist, nu a făcut niciodată reclamă la vreun produs în Marea Britanie sau Statele Unite, ''în ciuda numeroaselor oportunităţi'' de teamă că ''i-ar putea slăbi credibilitatea ca actor şi ca activist social serios''.

Baron Cohen, nominalizat de trei ori la Oscar, a refuzat o ofertă de 4 milioane de dolari pentru a apărea într-o reclamă pentru o companie din domeniul auto, potrivit documentelor depuse în instanţă care mai precizează şi că folosirea canabisului este ilegală în multe state din SUA.

Actorul solicită plata unor daune în valoare de cel puţin 9 milioane de dolari şi a cerut judecătorului să interzică Solar Therapeutics să-i mai folosească imaginea.

Compania a nu a răspuns încă acuzaţiilor lansate de actor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212