REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Șahista Maria Anghel, o medalie de AUR și două de BRONZ la Campionatul Național de Șah

Șahista Maria Anghel, o medalie de AUR și două de BRONZ la Campionatul Național de Șah

Mirela PASCAL 22 aprilie 2024 | 00:00 1625

În perioada 11-21 aprilie, iubitorii sportului minții, copii și juniori, și-au dat întâlnire la Eforie Nord, la cel mai important Campionat Național de Șah pentru juniori. Grupele de vârstă pentru OPEN și JUNIOARE au fost: 8, 10, 12, 14, 16, 18 și 20 de ani și au avut loc patru competiții: clasic, dezlegări, rapid și blitz. La competiție a strălucit și Maria Anghel, o tânără studentă din Constanța, în vârstă de 20 de ani. A câștigat nu mai puțin de 3 medalii printre care LOCUL I – medalia de aur la secțiunea dezlegări și 2 medalii de bronz la secțiunile șah rapid si blitz – fete 20 ani. Bucuria este cu atât mai mare cu cât Maria nici nu s-a pregătit pentru această competiție, deoarece a trebuit să-și păstreze toată energia și atenția pentru examenul de bacalaureat și pentru cel de intrare la facultate, pe care le-a susținut anul trecut, acesta fiind și ultimul ei campionat de juniorat la care a participat. Maria Anghel se va dedica, în continuare, în studiului, fiind studentă, Anul 1, la Facultatea de Medicină din Constanța. Își dorește o carieră în acest domeniu, iar ambiția și perseverența de care a dat dovadă, în toți acești ani, o vor ajungă să ajungă un medic excepțional.

sahista Maria Anghel, o medalie de AUR si doua de BRONZ la Campionatul National de sahMaria Anghel

Jocul de șah este cunoscut și sub numele de „jocul minții”, fiindcă dezvoltă creierul și strategia. Este un joc care exclude din start norocul și se bazează doar pe intelectul celor care îl practică. Iar România se mândrește cu o mulțime de talente care practică acest sport.  Timp pe 10 zile, în perioada 11-21 aprilie 2024, Eforie Nord a fost gazda celor aproape 600 de copii și juniori, cu vârste cuprinse între 8 și 20 de ani, care s-au întrecut printre titlurile naționale, iar la finalul celor 9 runde, am aflat cine sunt campionii celor 4 probe desfășurate: șah classic, șah rapid, dezlegări și blitz. La această competiție a participat și sportiva Maria Anghel, din Constanța, care a câștigat nu mai puțin de 3 medalii printre care LOCUL I – medalia de aur la secțiunea dezlegări și 2 medalii de bronz la secțiunile șah rapid si blitz – fete 20 ani.

sahista Maria Anghel, o medalie de AUR si doua de BRONZ la Campionatul National de sahMaria Anghel, pe podium, locul I

Menționăm ca Maria a decis să participe la această competiție după o pauză de mai bine de 1 an, deoarece a trebuit să se pregătească pentru examenul de bacalaureat și pentru cel de intrare la facultate, acesta fiind și ultimul ei campionat de juniorat la care participă.

sahista Maria Anghel, o medalie de AUR si doua de BRONZ la Campionatul National de sah

Este studentă la Medicină!

Maria este acum studentă în anul 1, la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanța și, deși preocuparea ei principală este medicina, aceasta nu a renunțat la obiectivele șahiste, pentru care a depus mult efort. Așa cum spunea antrenorul ei, diferența dintre cei care reușesc și cei care eșuează este perseverența. Maria face parte din această categorie de oameni și știe că numai prin muncă și perseverență poate să-și atingă visurile.

sahista Maria Anghel, o medalie de AUR si doua de BRONZ la Campionatul National de sah
Trebuie să vă mai precizăm faptul că Maria a reprezentat Facultatea de Medicină din Constanța și la Campionatul Universitar de Șah, campionat organizat în luna aprilie 2024, gazdă fiind Facultatea de Educație Fizică și Sport din Constana. Aici au participat 22 de studenți de la toate facultățile din cadrul acestei Universități. La această competiție, Anghel Maria a luat LOCUL I, cu 5 puncte, calificându-se la Campionatul Național Universitar de Șah la care va participa în calitate de student al Facultății de Medicină din Constanța, care se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024, la Timișoara.

Nu ne rămâne decât să ne bucurăm și să îi urăm succes Mariei pentru rezultatul remarcabil și succes la următoarea competiție sportivă la care va participa. Felicitări pentru rezultatul obținut!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212