REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SALARII UMFLATE cu POMPA în INSTITUȚIILE PUBLICE!

SALARII UMFLATE cu POMPA în INSTITUȚIILE PUBLICE!

Replica API 26 ianuarie 2021 | 10:53 8553

Salarii umflate cu pompa în rândul funcționarilor și angajaților contractuali din instituțiile publice, datorită trendului inechitabil și iresponsabil dictat de guvernanți, care au decis să maltrateze categoriile din mediul privat, adică tocmai cei care asigură lefurile și beneficiile bugetarilor.

Vă prezentăm salariile bugetarilor încasate într-o singură lună. Vorbim despre salarii de bază, pentru că acestora li se adaugă sporuri, prime, tichete de masă și vouchere de vacanță.

click pe imagine

Analistul politic Cozmin Guță a făcut publice salariile încasate de bugetari, într-o singură lună. Sunt instituții unde bugetarii sunt plătiți și cu peste 5000 de euro pe lună, venituri medii brute.

Ia și vă minunați!

Într-o statistică internă a guvernului, există și sporuri care dublează salariul, iar într-un calcul comparativ între 2016-2020, aceste sporuri salariale au crescut și cu 200% în 4 ani!!! Altă cifră indică faptul că doar aceste sporuri sunt echivalentul a circa 2% din deficitul bugetar actual.

Nimic de comentat în plus nici aici. Puteți continua voi raționamentele, adăugând eventual categoriile de la stat ce se pensionează la 45 de ani, urmând ca să le plătim pensia grasă câteva zeci de ani de acum înainte, spune Gușă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt functionar public de mai bine de 6 ani la ministerul de finante. Lucrez 8 ore cat stau la munca fara pauza. Cu greu imi fac timp sa ma duc la toaleta..si am pana in 3000 lei. Nu dau cu sapa...dar 8 ore non stop la calculator...plus uriasa raspundere...nu sunt lucruri chiar asa simple. Nu ma plang..dar nu pot sa spun ca e totul asa frumos cum se zice in presa. Sefii au salarii grase...nu noi astia care ne rupem ochii si creierii. Sefii care ii vedeti la TV zilnic se pot lauda cu veniturile mari.
1
1
prostilor, 90 la suta din bugetari au salarii de pana in 3000 lei bani in mana. va prosteste Gusa in conditiile in care 90 la suta din privati fac evaziune la greu si muncesc cu anagajati la negru
6
1
Stai linistita, ca nu va taie nimeni din salariul de la consiliu. XL poate e marimea pe care o porti tu, tabelul ala se numeste altfel. De curiozitate, cate ore munceste un functionar din alea 8? 2-3?
2
0
La privat oamenii sunt angajati cu 2 ore si muncesc 12 ore pe zi, asta casa se imbogateasca patronii. Astfel se evita plata darilor la stat si se incurajeaza munca la negru. Macar la stat se platesc corect toate darile.
9
1
ARMATA SI POLITIA PE ULTIMUL LOC
7
1
am salariu minim pe economie,lucrez 240 ore si sunt platit 168 ore fara spor de noapte
7
3
astea sunt salarile de incadrare ale sefilor ,directori, sefi de servicii, sefi de birouri.... functionarii au cam 50 la suta din salariul sefului......Ca sunt sefi peste sefi.....unii habar nu au de nimic....apoi sunt o gramada de pitite care .....nici nu vin la munca....dar figureaza ca angajate.....muncesc in schimb in firmele private ale sefilor din institutiile de stat.....nu va mai legati de functionarii care muncesc pe branci pentru pile, fite si pipite.
19
2
au salarii de 7000 de lei net pe luna manifesta pentru salarii mari in fata guvernului ...sa va dau la muie
12
9
Astea sunt primariile care nu mai au bani de investitii, scolile au wc in curte si toamna cer bani de la guvern ca nu isi pot acoperi ajutoarele sociale, salariile si unii subventia la caldura. Vedeti si ce scheme de personal au. Din cauza lor tipa lumea ca bugetarii castiga multi bani. Faceti comparatie intre primarii si ministerul apararii. Totusi trebuie luate cu semnul intrebarii datele lui Guta
13
2
...ce sa mai zici cand intr-o Directie de Primarie sunt 5 directori executivi...
11
1
Gasca nemernicilor si a hotilor.Mai vreti la putere ?....Ha?
5
11
Dupa 25 ani primesc un venit net lunar de 2560 lei. Din salariul de incadrare scadeti 45 la suta impozit si celelalte retineri catre cas, cass, etc. Adevarat ca sunt si venituri nesimtite, adevarat ca sunt multi care taie frunza la catei, adevarat ca sunt si uscaturi....nu cumva sunt fumigenele guvernului ptr motivul de a taia salariile!? Dc nu se vb de sefii companiilor de stat, de fel si fel de consilieri, de posturi de conducere fara atributii, de salariile de la tarom, hidroelectica, etc. Informati obiectiv
15
1
securistii de la usr ce fac?parca era vb de taierea posturilro, reducerea salariilor!!! o mai lalaim mult usere? in mandatul tercut va plangeat ica nu aveti majoritate si putere. acum aveti de toate, dar unul nu am auzit sa vina dupa alegeri cu propuneri! nici macar stelica ipocrica, din contra! am vazut ca mai baga beneficii castei magistratilor ca sunt tare oropsiti!
19
8
Imi vine sa vomit! Pai tocmai Mizerabilul de Cosmin Gusa vorbeste? Pai nu PSD-ul lui le-a facut veniturile astea? Ce le-a facut prostimea?
18
7
Sunt salarii brute de directori. 1 nu toti bugetarii avem aceleasi salarii absurde, ca in primarii unde un sofer are 3000 net, sofer...8 clase. 2 prime de Craciun si Paste, 250 lei. 3 sporuri, cine lucreaza in weekend sau noapte primeste spor legal de noapte sau weekend. 4 nu ne mai bagati pe toti in aceeasi oala ca nu suntem platiti la fel. 5 thichetele de vacanta inseamna 110 lei pe luna ,o avere. Sunt doua probleme reale acum, unii bugetari au salarii absurde si nemeritate iar privatii sunt platiti prost. Restul sunt fumigene sa ne faca sa ne uram intre noi.
19
12
astia si asa nu voteaza decat cu pesede asa ca nu e nici o paguba daca le micsorati salariile .
11
9
Probabail ca produc foare mult acesti indivizi. ESTE ABERANT !!!
14
7
Veniti la aeroport Kogalniceanu sa vedeti curve si puturosi bine platiti cu cate 10.000 lei pe luna fara avioane.
33
1
A amesteca salariul fochistului cu al directorului si a face media, suna a smechereala.Salariile din citeva spitale au fost punlicate prin presa integral ,iar la unele institutii sunt publicate pe siteul institutiilor respective..Observam ca avem locuri unde unii angajati pleaca cu mai multe sute de milioane si altii cu vreo 20 de milioane ,Interesant este ca avem salariati care iau mai mul decat ia pensie dl Trump pt activitatea de presedinte.
26
1
Pt. toti fraierii care se revolta pe retele de socializare si la comentarii.Singura solutie pt. a scapa tara de banditi este sa iesiti dracului din casa sa lasati tv. si sa va cereti drepturile pe care le ati pierdut si le veti pierde in fiecare zi.Statul Roman are obligatia sa asigure cetatenilor sa i un trai decent si locuri de munca,pensii, sanatate si educatie.Nu se intampla asta pt. ca nu va revoltati sunteti lasi si postati sub nume false crezand ca schimbati ceva.Va pierdeti timpul degeaba.Nu va ia nimeni in seama.
21
6
Cosmin Gusa, nu Guta! pentru asta este platit. Pentru diversiune! Stie cineva ca acest om sa traiasca bine! din vreo alta ocupatie?! A aruncat niste sume aberante, fara a preciza ce reprezinta. Castiguri brute sau nete, ale sefilor sau cele medii, ale celor din institutiile centrale etc. Numai ca individul nu a respectat o cerinta a diversiunii, aceea ca informatiile sa fie explicite si credibile. Scopul acestei diversiuni este invrajbirea categoriilor de angajati. Dezbinati, cetatenii pot fi supusi la nedreptati, umilinte, saracie. Unii pun botul altii dovedesc ca mai si gandesc.
19
4
Aratati toate salariile. Medici si asistenti. Politisti. Pompieri. Jandarmi. Profesori etc... aratati la toti. Sa vedem daca mai sunt lefurile din administratie cele mai mari. Si apropo. Sunt brut salariile. Scazi 45% si vezi ce ramane
26
11
Salariu de baza si sporurile se impoziteaza. De ce nu spuneti salariul real pe care il trimit instutiile pe card?
25
5
sunt prea mari, trebuie taiate fara discutie
17
12
bai idiotii dracului, faceti diferenta intre sefi, sefuti si pulime. oi fi eu bugetar dar am un salariu de tot rahatul, faceti diferenta intre noi.
36
6
cand taie, le taie la toti prostii, otova, doar ca doftorilor le-a dublat leafa, dupa care le-a dat si spor de covid, asa ca au de unde taia. Restul stau si o sug, ba mai dau si spaga la doftorache.
20
5
Prezentati o grila de salarizare fara sa precizati daca sunt sunt brute sau nete sau daca sunt salarile directorilor. Astfel opinia publica are impresia ca in institutiile respective toti angajatii pleaca acasa cu sumele respective. Am peste 33 de ani vechime si am un salariu net de aproximativ 2800 lei.
42
4
sa nu mai fie platiti? Satisfactia dobitocilor ar fi maxima!
24
7
minim pe economie doar la patron???!!!
16
3
Minim pe economie doar la prostie
10
3
Astea sunt salariile sefilor...dl gusa sa nu minta si sa fie corect..adica sa spuna ca cei de pe functii de executie adica cam 80 la suta sunt platiti cu 2 .5 maxim 3 mii lei ... si unii chiar muncesc...nu ca lepra aia din celalalt articol care sta si bea cafele si i a 6 7 mii lei ca matusisa era antecamera lui dragnea
29
3
ai dreptate dar in ziua de azi nu mai poti sa scoti poola de cati sefi si directori sunt!!! ca daca ar fi unul pe functie ai zice ca e ok desi nu se pare ca prin ceea ce face isi justifica banii, e cam ca la judecatori, nu au nici o raspundere!!!
22
1
Nu este reala lista.Sunt minciuni. Sunt categorii de functionari publici foarte prost plati vis a vis de munca depusa si sunt categorii care nu fac mai nimic si primesc un salariu foarte mare. Sistemul e de vina ca nu normeaza munca fiecarui post in functie de fisa postului.
37
5
Astea sunt salariile directorilor sau sefilor, pulimea tot putin castiga
43
8
Vai de p... noastra!! noi muncim ca scalvii ca sa traim de pe o zi pe alta
22
12

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218