REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Salariile bugetarilor ar putea crește cu până la 50% – proiect OUG

Salariile bugetarilor ar putea crește cu până la 50% – proiect OUG

Replica API 6 august 2022 | 00:00 3203

În timp ce a introdus diverse taxe sectorului privat, inclusiv celor care muncesc part-time, Guvernul a pregătit un proiect prin care cresc salariile bugetarilor.

Potrivit unui proiect de OUG, personalul din instituțiile și autoritățile publice nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabule, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților pentru fiecare proiect.

De asemenea, funcționarii public din cadrul Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii, Ministerului Mediului, Ministerului Dezvoltării, Ministerului Investițiilor și Proiectelor europene, Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și instituțiile aflate în subordinea acestora, funcționarii publici din Administrația Prezidențială, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Justiției precum și funcționarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.

Funcționarii publici din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului mediului, Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Ministerului Muncii, precum și din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.

În prembulul proiectului de OUG, măsura este motivată de situația economică generată de criza COVID, de creșterea prețurilor la energie, precum și de războiul din Ucraina, scrie hotnews.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum naiba sa maresti salariile in cel mai nesimtit mod?animale psd si pnl
0
0
pai daca le-ar impune la privati salariile ar trebui sa le impuna si preturile de vanzare si apoi or sa tipe ca e piata libera!!!
0
0
Insanity reigns supreme among Romanian politicians. We need politician who will unfuck the country not fuck it up
1
0
Sunt deacord cu maririle salariale , dar sa impuna si la privati sa le mareasca, eu am luat 1600 lei , curentul mi-a venit 800 lei , apa 400 , naveta ma costa 350 pe luna si pachetul 500 , m-am saturat sa traiesc din datorie in datorie , noroc ca imi da pe caiet la magazin, vad salamul doar la reclama la tv , m-am saturat de cartofi , orez si fasole, vreau la mec !
2
0
La privat sclav declarat
1
0
Cum Doamne iarta-ma se gosesc bani de la buget sa le dea tot celor imbuibati pe cind pentru cei care duc greul in tara si aduc bani la buget nu se gaseste. Sictir guvern.
1
0
scrieti mai natarailor ca este vorba de anumiti bugetari nu de toti futu-va-n gura de instigatori!!!
0
0
directori, sefi de servicii si toti se..ti din primarii sunt la ...limita salarizarii bugetare ! muncesc mult si castiga vi de ei si de ...noi!
0
0
Esti sclav...
0
0
ce mweeeee au luat hastagistii!!!!! numai iesiti in piata,handicapatilor?!!?!??
0
1
la noi mult mai multa M**E marca Ministrului Muncii.sa va iau familia in P**a
0
1
ba,ati innebunit?la multinationala daca imimdau 2% pe an,in 10 ani am 20%,si voi mariti 25%,50% bugetarii deja grasi s incompetenti odata?sintem tara cu cei mai multi si mai bine platiti bugetari din lume,tara cea mai saraca!
0
1
Pune te rog aceasta intrebare patronului, el decide daca are chef sa iti ofere o marire de salariu. Nu forumul Replica si nici statul roman exceptand stabilirea salariului minim nu au cum sa te ajute in aceasta situatie. Spor la negociere.
1
0
Cei din privat , ce facem cu ei pentru ca ei sunt cei care aduc bani la bugetul de stat . Ii omoram, ii lasam sa se scufunde in mizerie ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369