REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Salariu mai mare pentru milioane de români începând cu 1 ianuarie 2023!

Salariu mai mare pentru milioane de români începând cu 1 ianuarie 2023!

Replica API 11 august 2022 | 00:00 2058

Salariile românilor ar putea crește începând cu 1 ianuarie anul următor. Pentru pensii încă nu există o dată stabilită, dar ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat că și majorarea acestora este o necesitate pentru România.

”Demarăm acum, spre final de an, o discuție în Consiliul Național Tripartit, cu partenerii sociali, sindicate și patronate, pentru a identifica o soluție astfel încât de la 1 ianuarie să avem o majorare a salariului minim”, a declarat Marius Budăi la Antena 3.

Cu privire la majorarea pensiilor, ministrul spune că nu există încă o dată stabilită.

”Este o necesitate. Pensiile sunt încă foarte mici în România. Tocmai de aceea nu înțeleg de ce cineva ne-a condamnat la sărăcie pentru 50 de ani de acum încolo. Lupta mea teribilă pe care o voi continua atât timp cât voi avea susținerea președintelui Marcel Ciolacu și a întregului PSD, este această luptă de discutare și de renegociere a PNRR”, a mai spus ministrul Budăi la Antena 3.

Peste 7 milioane de români au pierdut, în total, peste 7 miliarde de lei din pilonul 2 pe primul semestru din 2022 din cauza inflației şi a investițiilor fondurilor private în titluri de stat.

Întrebat cât de eficient este Pilonul II de pensii şi care este cea mai mare sumă care se adaugă la pensia clasică din Pilonul I pe care o poate obține un contributor la Pilonul II de pensii, Marius Budăi, ministrul Muncii, a spus:

"În momentul de faţă ştim practic că de la lună la lună ne dispar bani din acel pilon şi din ceea ce am acumulat până acum, din cauza eficienței slabe şi am avertizat acest lucru.

Am discutat cu ASF pentru identificare a unor soluţii pe care să le punem pe masa politicului şi să luăm decizii. (...)

Estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este de 12 miliarde, adică exact cât virăm către Pilonul II. Aşa s-a întâmplat anul acesta. ASF-ul trebuie să vină cu soluțiile necesare.

Noi nu suntem afectaţi în Pilonul I de virarea contribuţiei în Pilonul II. Deci pensia noastră nu este diminuată de transferul din Pilonul II.

Acum că s-au diminuat sumele de bani, vom veni cu soluţii", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
parca trebuia din August, fiutu va n gura de hoti si mincinosi
0
0
budai - cap de GAY, spune ca a crescut pensiile cu 10 %, insa inflatia este deja la 16 %, cea oficiala, iar cea reala la 50 % !!! Practic puterea de cumparare e pensionarilor A SCAZUT CU O TREIME, in vreme ce budai-cap de GAY, spune ca " LE-A MARIT PENSIILE " !!!
0
0
taxe si preturi exorbitante de la 2023. si asta-i sigur. vedea-te-as cu mainile pe piept
0
0
Pleaca, pleaca...lasa-ne, lasa-ne...!!! Ne-am saturat: o sa vedem, voi face, voi discuta...noi cu psd-ul, cu pomenile voastre electorale ?! Chiar nu iti este rusine, nu iti pasa de cei care au muncit 30, 40 de ani ca sa o duceti voi bine acum, sa furati, sa mintiti, sa promiteti ?? Cand erai in opozitie ce spuneai? Ce faci acum ? A, da, maresti salariile tot bugetarilor, tot voua, imbuibatilor, hotilor, incompetentilor. Jigodiilor !! Cine va mai voteaza ?! Ce credibilitate mai aveti ?!
1
0
nu te mai crede nimeni...tot timpul ne duci cu presul tau ala de mincinos...bunicii nostrii...parintii nostriii..vrajeala noastra...bai nea budei...te rugan din suflet....LASA-NEEEEE....DUT-EEEEE...DISPARI....
0
0
pina in Ianuarie va schimba alegatori ca pe cartofi
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920