REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Salvamarii au ajuns să culeagă femeile bete criţă de pe plaja Modern

Salvamarii au ajuns să culeagă femeile bete criţă de pe plaja Modern

Replica API 8 august 2012 | 00:00 311

Două "exemplare", ridicate chiar ieri de pe nisipul fierbinte al litoralului

Două "exemplare", ridicate chiar ieri de pe nisipul fierbinte al litoralului

Pe lângă faptul că turiştii s-au hotărât să-şi etaleze inconştienţa pe litoralul constănţean, atmosfera fiind animată de sirenele ambulanţelor, care au "strigat" cât e ziua de lungă, salvamarii au devenit, mai nou, gardienii persoanelor aflate în stare de ebrietate. Numai pe timpul weekendului, zeci de persoane au fost "săltate" de străjerii plajelor, înainte, sau după ce au făcut cunoştinţă cu nisipul fierbinte, leşinând instantaneu.

Alcoolul şi inconştienţa se împletesc într-un colier de beatitudine cu marea dar şi cu nisipul fierbinte. Distracţie, voie bună, nimic ieşit din comun, atât timp cât nu se cade în vreo extremă. Nu acelaşi lucru poate fi spus şi despre litoralul nostru, unde turiştii vor să lase inhibiţiile în valiză şi să le arunce departe de criză. Însă, nu de puţine ori, situaţia degenerează, totul transformându-se în tragedii. Cei mai afectaţi de toate elementele de faţă, sunt chiar străjerii plajelor, salvamarii, prezenţi la datorie. Pe lângă faptul că au avut de furcă din cauza caniculei şi indicelui de conform termic, crescut peste limite, dar şi cu zeci de cazuri de posibile înecuri, aceştia au mai primit o sarcină în plus la fişa postului: gărzi de corp pentru turmentaţi. Iar cum noua sarcină se vrea a fi respectată, salvamarii mai că au ajuns la capătul puterilor. "Foarte mulţi sub influenţa alcoolului. Mai ales pe timp de weekend. Consumă alcool în amiaza mare şi apoi li se face rău. Am avut chiar şi cazuri de leşin", a declarat, pentru "Replica", Gabi Culea, coordonatorul Serviciului Salvamar din Mamaia. Un caz, desprins din atmosfera aburilor de tărie, a fost sesizat şi la plaja Modern, unde două femei au ales calea de a-şi alunga gândurile negre printr-un pahar "asezonat" cu raze de soare. Un pahar, două, lanţul s-a pierdut, cele două doamne respectabile trezindu-se "resuscitate" de către salvamari. Însă, una dintre femeile bete criţă avea chiar vârsta de 68 de ani, pe când cealaltă, 35, cu domiciliul în Constanţa. Părăsind zona de faţă, coşmarul salvamarilor de altfel, ajungem în partea critică a înecurilor. Nici aici situaţia nu este prea roz, tot mai multe persoane aventurându-se în valurile mării chiar dacă nu ştiu să înoate. Aşadar, concediul unui turist, sosit la mare, era să se sfârşească într-un mod tragic. La orele dimineţii zilei de marţi, Ştefan Fulga, de 42 de ani, din Ploieşti, s-a aventurat în apele mării, din zona Kazeboo, din Mamaia, cu salteaua de plajă, chiar dacă nu ştia să înoate. Valurile şi-au spus cuvântul. Norocul acestuia a fost că un echipaj al salvamarilor era la faţa locului, intervenind numaidecât. Turistul a fost scos din apă, ambulanţierii acordându-i primul ajutor medical, fiind în afara oricărui pericol. Numai pe timpul sfârşitului de săptămână, Serviciul Salvamar Mamaia s-a confruntat cu peste 50 de solicitări.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108