REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mar., 18 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6764
29.4° Constanța Marți, 18 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6764
 

Salvamarii avertizează! În stațiunea Mamaia a crescut pericolul de înec

Salvamarii avertizează! În stațiunea Mamaia a crescut pericolul de înec

Replica API 19 mai 2021 | 21:52 2140

Salvamarii avertizează că, în urma lucrărilor de lărgirea a plajei în stațiunea Mamaia, posibilitatea de înec a crescut considerabil.

Potrivit specialiștilor, acum, atunci când turiștii vor da de apa adâncă mult mai repede decât în trecut, iar acest lucru crează un pericol care nu a existat până acum.

„Atunci când văd steagul galben sau roșu arborat, să nu intre la imbăiere. Nu mai este ca în anii trecuți când mai intrau în zona în care apa avea 70 de cm, acum imediat la 15 metri apă sunt doi metri jumate”, a explicat Gabriel Culea, coordonator al salvamarilor din Mamaia, potrivit Antena 3.

Sfaturi pentru părinți

Părinții care au copii mici trebuie sfătuiți să viziteze mai mult sudul staţiunii, unde înnisiparea a avut loc acum 5-6 ani

„Situaţia necesită o mare vigilenţă a serviciului salvamar. Cel puţin un an de zile, cei care au copii mici ar putea să viziteze mai mult sudul staţiunii, unde înnisiparea a avut loc acum 5-6 ani. Efectele înnisipării zonelor de plajă vor avea efecte şi asupra vieţii subacvatice marine din zona costieră”, spune Răzvan Mateescu, cercetător ştiinţific INCDM.

Marea va reveni la loc

Totuși, specialiştii spun că situaţia e una temporară şi că, în timp, intrarea în mare va redeveni una lina

„Foişoarele salvamarilor vor fi mutate mai aproape pentru a ajunge rapid la cei care vor avea nevoie şi vor fi instalate şi panouri care îi vor avertiza de zonele cu potenţial pericol. Salvamarii vor patrula pe plaja cu ATV-uri pentru a reduce timpul de interventie in caz de pericol”, a precizat Nicuşor Buzgaru, director adjunct la Apele Române, scrie cancan.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Naumi prsoti inutili,salvamarii ulii.O adunatura de droagalai care face galagie.
2
5
salvamarii vor patrula pe plaja cu atv-uri, bravo Bobitza!
2
0
La 15 metri apa sunt doi metri jumate . Asta da articol.
5
0
Asta vara, o adunatura de nespalati erau, cica, salvamari.Nu au inteles ca hartuirea turistilor si poluarea fonica cu fluierele e rezervata altora...
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616