REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.3° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Salvamarii, din sudul litoralului, pregătiți pentru minivacanța de Rusalii!

Salvamarii, din sudul litoralului, pregătiți pentru minivacanța de Rusalii!

Virgil STOIAN 3 iunie 2023 | 00:00 654

Sezonul estival a început odată cu minivacanța de Rusalii și plajele de pe litoral par a fi pregătite pentru zecile de mii de turiști. Reporterii Replica au încercat să afle cât de pregătiții pentru afluxul de turiști sunt salvamarii din sudul litoralului așa că l-au provocat la o discuție pe Vasile Borteș, șeful salvamarilor. Potrivit spuselor acestuia, salvatorii turiștilor sunt pregătiți pentru noul sezon, cu toate dotările aferente.

Salvamarii, din sudul litoralului, pregatiti pentru minivacanta de Rusalii!Salvamari


Cel care va proteja turiștii din sudul litoralului, stațiunile arondate Mangaliei, odată cu începerea sezonului estival este George Lipoveanu, prin firma Salvamira SRL, cu echipa sa de salvamari, scafandri, și, de asemenea, asistentele medicale și paznicii care sunt extrem de importanți pentru siguranța celor ce vor păși nisipurile de la sudul Mării Negre. Vasile Borteș, șeful salvamarilor, s-a declarat mulțumit, atât de factorul uman cât și de dotările pe care le au salvamarii în acest an, astfel că așteaptă cu nerăbdare turiștii. Pregătirile pentru salvamarii noi vor începe chiar după Rusalii, perioadă în care se așteaptă foarte mulți turiști: ”Anul acesta stăm chiar foarte bine din punct de vedere al pregătirilor. Avem în acest moment patru grupe de salvamari, și două grupe de scafandri, avem foișoarele pregătite peste tot, băieții sunt foarte buni, unii sunt foarte vechi iar ceilalți mai noi, învață de la cei experimentați. Vom face un proces de pregătire imediat după Rusalii, pentru că acum este foarte multă lume pe plajă și nu putem să îi oprim la bază să îi pregătim.

Salvamarii, din sudul litoralului, pregatiti pentru minivacanta de Rusalii!de la stânga la dreapta: Silion Liviu, angajatul bun la toate, Vasile Borteș, șeful salvamarilor, și Dani Popa, salvamar cu experiență

Pregătiți pentru noul sezon

În ceea ce privește logistica, Vasile Borteș se declară mulțumit, atât în privința numărului salvamarilor cât și al dotărilor de care beneficiază aceștia: ”În această vară intenționez să aduc în jur de 87-88 de salvamari, plus șase asistenți sanitari, dar și paznicii și șoferii de rigoare. Ca dotări avem: plăci de salvare, caiace, veste de salvare, bombarduri, bărci cu motor de 30 de cai putere, șalupă și chiar un vaporaș. Avem și ski-jeturi, pe fiecare zonă mai puțin la Mangalia, însă vom rezolva și acolo. Putem spune că suntem pregătiți 98% din toate punctele de vedere pentru noul sezon estival. Anul acesta am fost dotați cu echipament nou. ”, a conchis Borteș.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468