REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
20.4° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Salvamontișii, în căutarea unui bărbat dispărut, au găsit cadavrul unui american

Salvamontișii, în căutarea unui bărbat dispărut, au găsit cadavrul unui american

Andreea VLAICU 21 aprilie 2024 | 09:50 1250

Salvamontiștii din Argeș și Vâlcea care îl caută pe un bărbat din Drăgășani dat dispărut de o săptămână după ce a plecat pe munte au găsit cadavrul unui cetățean american. Ei au anunțat procurorii și polițiștii.

Salvamontisii, in cautarea unui barbat disparut, au gasit cadavrul unui american

Salvamontiștii l-au găsit pe cetățeanul american în timp ce îl căutau pe Mihai Ioan Alexandru, de 37 ani, din Drăgășani. El fusese dat dispărut după ce în urmă cu aproape o săptămână le-a spus prietenilor că pleacă la munte, iar de atunci nimeni nu a mai dat de el. El ar fi plecat la munte din Piteşti. Salvamontiștii au cerut sprijinul populației pentru găsirea tânărului din județul Olt și au publicat și două fotografii cu el.

Salvatorii montani din Argeș și Vâlcea au început acțiunile de căutare, iar cei din Zărnești au solicitat un elicopter pentru a verifica o zonă în care s-ar fi văzut îmbrăcăminte sau echipamente la baza unui perete. Sabin Cornoiu, șef Salvamont România, a declarat că acolo a fost găsit cadavrul unui cetățean american.

„Nu îl dăduse nimeni dispărut pe cetățeanul american. Nu se știe de cât timp era acolo. Se întâmplă tragedii cu oameni care merg singuri pe munte. Am anunțat poliția și procurorii, medicina legală. Am sesizat polițiștii, procurorii și medicina legală, am făcut fotografii la fața locului și după ce am primit aprobarea organelor de cercetare am coborât victima de pe munte. A fost preluată de autorități care fac cercetări", a spus Cornoiu.

În legătură cu bărbatul dispărut, el a spus că după atâtea zile cu vremea rea, zăpadă, „veștile nu pot fi îmbucurătoare". "Dacă victima e căzută s-ar putea să fie descoperită foarte greu", a adăugat Cornoiu.

El a făcut apel ca cei care pleacă pe munte să plece în grup și să anunțe familia, prietenii și chiar salvamontiștii despre traseu, potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Urci pe munte in slapi și tricou cu mânecă scurtă.Selectie naturala !
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515