REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Samsung se așteaptă la o scădere cu 60% a profitului în primul trimestru

Samsung se așteaptă la o scădere cu 60% a profitului în primul trimestru

Replica API 8 aprilie 2019 | 00:00 339

Problemele pentru Samsung continuă și la începutul acestui an, gigantul coreean așteptându-se ca profitul în primul trimestru să scadă cu 60%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe măsură ce cererea de telefoane mobile descreşte, potrivit cnn.com.

Samsung a avertizat săptămâna trecută că vemiturile sale vor fi afectate de încetinirea cererii de chip-urile de memorie și ecranele OLED, ceea ce înseamnă că producătorii de dispozitive și furnizorii lor se află sub presiune.

Compania a estimat vineri că profitul operațional pentru primele trei luni ale anului 2019 va ajunge la aproximativ 5,4 miliarde de dolari, mai mici decât așteptările analiștilor.

Totodată, se așteaptă să înregistreze un declin al vânzărilor de aproximativ 14%.

Samsung este cel mai mare vânzător de smartphone-uri din lume. Dar, de asemenea, are o afacere uriașă din componente cheie pentru producătorii de telefoane rivali, inclusiv Apple. Aceasta înseamnă că afacerile sale suferă pe ambele fronturi atunci când industria se confruntă cu probleme.

Piața globală a smartphone-urilor a scăzut cu peste 4% în 2018 și s-ar putea contracta din nou în acest an, potrivit firmei de cercetare de piață IDC.

O serie de factori dăunează industriei, inclusiv faptul că piețele sunt din ce în ce mai saturate, consumatorii își înlocuiesc mai rar telefoanele ca o reacţie față de prețurile în creștere.

Unii analiști consideră că scăderea veniturilor este de scurtă durată scurtă. Fitch Ratings, a subliniat că cererea de chip-uri a crescut în domenii precum auto și alte sectoar industriale, unde Samsung este bine poziționat pentru a beneficia.

"Credem că rezultatele Samsung vor reveni la sfârșitul acestui an", a scris analistul Fitch Shelley Jang într-o notă adresată clienților vineri.

Samsung va publica raportul financiar pentru primul trimestru din 2019 în următoarele săptămâni.

economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212