rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Răspunul Primăriei: Se poate solicita organizare de şantier. Voi ce părere aveţi despre situaţia de faţă?

SANCŢIONAT DE TREI ORI, într-o săptămână, de Poliţia Locală. Ultima dată, pentru... nisipul de pe trotuar!

Un constructor constănțean reclamă că a fost amendat de trei ori într-o săptămână de Poliția Locală. Cea mai recentă sancțiune a vizat faptul că nisipul necesar realizării unei renovări de interior a fost depozitat temporar pe trotuar, pe o stradă din cartierul Faleză Nord.

Municipiul Constanța are nevoie de curățenie și, totodată, de măsuri pentru ca normele de conviețuire în societate să fie respectate. Dar deja se face exces de zel, reclamă un constănțean care lucrează în domeniul construcțiilor. Bărbatul sesizează faptul că într-o săptămână a fost sancționat de trei ori de Poliția Locală Constanța. Cea mai recentă sancțiune, în valoare de 400 de lei, a fost primită luni, 22 aprilie a.c., pentru că a depozitat temporar nisipul, necesar unei renovări de interior, pe trotuar.

„În atenția Poliției Locale și a Consiliului Local, pun o întrebare simplă: oare voi nu vă renovați casele, apartamentele? Cum procedați, vă amendați propriul constructor ce vă renovează, pentru că a adus materialele ce urmează să fie urcate în apartament?

Personal, cred că mă retrag din renovarea de apartamente. Tot ce reprezintă bloc, vecini, ne-am înrăit cu toții. Una, două, se face reclamație. Fiecare la rândul lui a renovat, dar sigur a uitat. Amendăm constructorul, aducem bani la bugetul local. Cer un punct de vedere al Primăriei și al Poliției Locale. Trebuie să existe o soluție, o lege care să permită depozitarea temporară pe trotuar. Elicopter încă nu am cumpărat să le aducem pe calea aerului.

Eu unul mă întreb de ce m-am întors după 12 ani de străinătate. Am început o renovare în Faleză Nord și într-o săptămână am fost amendat de trei ori. Astăzi, o altă amendă, pentru că am obstrucționat traficul. Dar întreb, oare nu ar fi fost mai ok să dai un avertisment. Răspunsul Poliției Locale: „am venit la sesizare, deci plec doar cu amendă dată”. Super tare, tot în comunism trăim!

Desigur, vor fi cârcotași ce vor sări de fund în sus. Program de liniște, mizerie, praf etc... corect. Dar mă număr printre cei ce respectă regulile de conviețuire. Vă doresc o zi bună. Aștept un punct de vedere public. Personal, nu amenda în sine este problema. O plătim și gata, dar noi de ce trăim în România, până când vom mai înghiți toată mizeria care se întâmplă în toate instituțiile statului. RUȘINE!”, a relatat bărbatul.

Ce spune Poliţia Locală, ce transmite Primăria!

„Replica” de Constanța a contactat Direcția Generală Poliția Locală Constanța, cât și reprezentanții Primăriei Constanța cu privire la această situație. „A fost aplicată o sancțiune de 400 de lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din sumă în 15 zile, având în vedere depozitarea materialelor pe domeniul public, respectiv pe trotuar și pe carosabil, fiind obstrucționată circulația, fapt care încalcă prevederile HCL 184”, ne-au precizat reprezentanții Poliției Locale.

La rândul lor, reprezentanții Primăriei Constanța spun că în cazul unor astfel de renovări, în situațiile în care este necesară depozitarea temporară a materialelor de construcție pe domeniul public trebuie solicitată autorității, pe lângă autorizația de construcții sau independent de aceasta, organizare de șantier. „Se poate solicita organizare de șantier, în care se specifică și faptul că nu poate obstrucționa accesul”, au transmis reprezentanții municipalității.

F.B.

Sursa foto: Meșterul Casei, Facebook

https://www.facebook.com/mesterul.casei.98?__tn__=%2CdlC-R-R&eid=ARC1FTvzOidQIKJm23GeVDLypfYdCLAiZ6MPjOfIBIKwbc2ykGQAutLZwGvUfhD7ZPScmK2gS55RPPRY&hc_ref=ARTyd8p5AXoAPwKfj5LaN32q31T_AygL5N4F7sCfYSwMh_Xur4Jivf8uP1Q15AfMCIw

marţi, 23 aprilie 20194634
Comentarii

01Anonim(25 apr 13:15)
Pai puteai sa bagi nisipul de unde lai cumparat in saci si dupa sal duci la client ...asa este normal
11Amendat deja(24 apr 00:01)
Exagereaza ca sa arate muschii, sa adune bani, sa-i arate lui Dogaru ca se poate mai mult chiar si dupa ce a fost promovat, si pentru ca le place sa vada cum tremura populatia. Vorbesc din experienta.
22Mesterulcasei(23 apr 21:21)
Frustrati ce nu au realizat nimic in viata lor..comentarii pline de ura ..
13Ron(23 apr 21:09)
Pentru desteptul de la 12 00 bai oraseanu pulii ai uitat unde te-a cacat mata stai in banca ta muistule
01Escu(23 apr 18:56)
Cu asa politie vigilenta Constanta este intradevar un oras sigur indiferent de ora si zona unde vrei sa mergi politia vegheaza la siguranta ta.
27Xyz(23 apr 17:32)
why soooo stupid ? Se pare ca se putea depozita temporar nisipul in zona, cu cateva conditii : sa obtina avizele necesare de la primarie si sa nu blocheze caile de acces. Bine ca n-a renovat pe Bd. Tomis, sa lase o raba de nisip pe unde intra ambulanta la spital...
12Politistul Local(23 apr 17:10)
care da cele mai multe sanctiunii o sa fie avansat in grad.Deci la cat mai multe amenzii
03aza(23 apr 15:20)
rusine rusine....am vrut sa postez un comentariu perfect civilizat,critic la adresa primariei,dar ceio de la replica nu accepta
32Am 2 vorbe ptr cacadau popic(23 apr 13:32)
Contencios administrativ!
19RENE(23 apr 13:04)
Pentru depozitarea temporara a materialelor de constructie pe domeniul public, este necesara o autorizatie si platita o taxa.
19Geolgau(23 apr 12:42)
Primaria Constanta cand isi ia amneda , din toamna trotuarul de pe Bulevardul Mamaia e plin de gropi , asa a ramas dupa ce au bagat cablurile in pamant .Mizerie nu mai spun , cosuri de gunoi nu sunt ...
15SA MOARA CAPRA VECINULUI(23 apr 12:38)
Asta este natiunea romana . Acum se poate ca si cei care aduc materiale sa fie nesimntiti si sa se intinda cu materialele peste tot dar si locatari sunt dusmanosi cand cineva pune temporar materiale pentru a le urca in apartament . Cred ca daca ar fii mai multa intelegere intre locatari sa fim intelegatori unii cu alti ar fi mult mai bine . Numai ca de multe ori suntem deranjati numai atunci cand altu are ceva de facut si am vrea ca noi cand facem ceva sa ne treaca cu vederea vecini . De ce oare suntem atat de rai ?
03Nae(23 apr 12:21)
Pe Unirii 64 la fel se intimpla doar ca Politia Locala nu vede nici cind sint parcati in dreptul lor. Nu vede nici ca constructia se face de la zero desii autorizatia este de consolidare, amenajare, supraetajare.
68Taran cu nisipu la bloc(23 apr 12:00)
Ba cumetre mars inapoi la tara , cum sa ti nisipu in fata blocului pe trotuar ? ala til duci in casa ambalat la saci idiotule .
66Virginel(23 apr 11:53)
Militienii locali sunt homosexuali pasivi!
48Albaserena(23 apr 11:52)
Politia locala si jandarmeria ar trebui desfiintate. Doua haite de haidamaci analfabeti si batausi care actioneaza la comanda politica! In alta ordine de idei, acest primar psd care da autorizatii lui teodosie spagoveanu pentru sandramalele construite pe sosea si in parcuri, care a mutilat Parcul Tabacariei si a lasat Cazinoul in paragina sa DEMISIONEZE!!! Iar voi, retarzii care comentati deampulea sa luati toata muia pe care oamenii normali la cap o dau pesedeului. NESIMTITILOR!
26un fan(23 apr 11:10)
Nimeni nu este mai breaz!!! Asa cetateni, asa polutie!
15Radu Cristian primar PNL(23 apr 10:28)
In Mangalia, Str. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
816Dan(23 apr 10:18)
Oameni religiosi care nu stiu ce inseamna omenia. Una-doua reclamatii la politie si primarie, turnatori, securisti.
814IonNegativ(23 apr 10:11)
N-am vazut inca tara din lumea civilizata in care sa depozitezi nisipul sau orice alt material de constructie neambalat direct pe trotuar sau carosabil in zone aglomerate fara sa primesti amenzi de-ti taie respiratia. Obstructionarea traficului, poluare , creare de hazard etc. Constructorul cu pricina a trait in strainatate degeaba pentru ca s-a intors exact asa cum a plecat.
315Sis(23 apr 09:35)
Nisipul ii trebuiela sape fratie daca blocul e mai vechi si s-a scos parchetul atunci e necesar pentru a se ajunge la nivelul de dinainte asta pentru dezvoltarea cunostintelor. Daca gramada de nisip bloca accesul masinile parcate pe trotuar oare nu impiedica accesul probabil au blocat vreun loc de ,,parcare '' si au deranjat
513Fagadau(23 apr 09:30)
Ma uit la comentariile de mai jos. Cu mici exceptii numai frustrati si cretini. Imi provocati greata.
414mario(23 apr 09:06)
politia locala sa isi amendeze sotiile.,
2215dadaa(23 apr 08:15)
bine i-a facut. toti vrem o tara ca afara dar sa inceapa cu altii, nu cu noi. ca noi avem treaba, facem si noi ce putem, nu avem elecopter. oare la ce renovare iti trebuie o tona de nisip? sparge peretii, face altii noi? gletul si adezivul de faianta e la sac, nisipul unde-l baga? acolo trebuie data amenda, cine stie ce kkturi face in bloc.
922Vasile(23 apr 08:10)
Sa le dam la muie politistilor locali si sa ii fotografiem cand incalca si ei legea. Nu mi se pare normal ca politia sa amendeze numai cu amenda maxima. Exista un minim care se poate aplica, exista avertismente , doar ca ordinul lui Cacadau este ca sa se aduca cat mai multi bani la buget.am ajuns sa nu putem sa tragem o basina ca vine politia local si iti da amenda. Au ajuns un fel de hingheri care sa dea amenzi!
113Www(23 apr 08:07)
"Se solicita organizare de santier in care se specifica xa nu poate obstructiona traficul" - adica tot isi ia amenda !!!
522Un oarecare(23 apr 07:45)
Tara plina de frustrati si invidiosi...ce ar fi daca as pune eu aici niste poze cu nisipul depozitat pe dom public de catre constructorii din mamaia..sau de cum a cazut o parte dintr o alee sau cum au distrus bordura sau cum blocheaza strada zi de zi sau.... Intrebarea e ce as castiga...nimic...va zic eu...
1124Constructor(23 apr 07:41)
Constructorii romani fac o mizerie de nedescris pe unde trec. Spuneti ca ati stat 12 ani in strainatate. Acolo tot asa puneati cimentul, morman, in fata blocului? Nu cred! Si molozul din apartament trebuie pus in saci si dus cu masina, nu sa aglomerezi ghenele dintre blocuri. Dar, asta tine de bun simt si constructorii romani inca nu stiu ce e ala ! Nu poti sa faci ce vrei, deci, amenda cat mai mare !!!
523Popescu(23 apr 07:39)
Ne-am cam inrait!Si hai sa fim seriosi ca nu isi renoveaza cineva apartamentul in fiecare zi,ca sa zici ca se face mizerie pentru o perioada indelungata!O renovare dureaza ceva timp,dar nu lasi materialele cu saptamanile in fata blocului,le urci in apartament.Nu spun ca are constructorul dreptate in totalitate,dar sa nu fim absurzi!
628scarbit de voi(23 apr 07:23)
Mi-e scarba de ceea ce se intampla in tara si in Constanta, citesc ziarele si imi vine sa vomit, o stare de scarba si sila totala. Am uitat cum e sa fim oameni, toti suntem plini de invidie, pe vecinul care isi renoveaza, pe ala care s-a intors dupa 12 ani in tara sa isi deschida o mica afacere. Neam de turnatori si curve asta am devenit. Toti avem impresii de civilizati si inalta societate dar nu mai stim sa iertam si sa fim toleranti.Umblam cu chilotii rupti dar mancam caviar in public ca sa ne vada restul lumii. Imi pare rau sa o zic dar... MI-E RUSINE CA SUNT ROMAN.
2116FOARTE BINE(23 apr 06:48)
DA-CA ,AI BLOCAT INTRAREA LOCATARILOR ,,BINE IT-I FACE,
311rene(23 apr 06:38)
ies bani la renovarile de apartamente,dar nervii pe care ti faci sunt pe masura
1320Jack(23 apr 05:59)
Mesterul casei trebuie sa explice si pe unde circula prietenii. Daca a luat trei amenzi, e clar ca nu a inteles nimic. Sa mearga la tara ca nu il cearta nimeni.
1123Primar(23 apr 05:50)
Nisip la sac? Era mai scump? Amenda a echivalat!
1432constanta(23 apr 05:12)
Toata lumea la un moment dat va fi nevoit sa renoveze si daca se respecta progamul de liniste si de curatenie , chiar daca a adus nisipul pe trotuar si dupa aia curata nu ar trebui amendat , ar mai trebui sa ne ma intelegem si noi unii pe altii sa traim impreuna intr-o societate . Needucati din locala altceva oricum nu stiu , niste frustrati , au Alfa Romeo din banii nostri si echip noi , sunt pusi de primari doar sa dea amenda , dar se va intoarce roata cumva !
3334Sa plece(23 apr 03:44)
Nu-i convine in Romania, sa plece iar in strainatate si sa le obstructioneze alora accesul: amenda de sute de euro. SA plateasca acolo amenzile. Toti sarantocii se lauda ca vin din afara si ca acolo sunt alte reguli. Da, sunt alte reguli, dar nu va permiteti sa le incalcati in halul pe care le incalcati aici. Amenda cam mica. La mai mare si la mai multe.
mai mult...Replica
26 ian 11:28ReplicaRanfluarea epavei. Macaraua GSP Neptun a acostat în Dana 10

Alin Vintilă, reprezentantul firmei care se ocupă de ranfluarea navei care s-a răsturnat în Portul Midia, GSP, a...421

26 ian 09:03ReplicaDragoș Săvulescu, fost patron la Dinamo, a fost eliberat de poliția din Napoli, după o decizie a instanței italiene647
26 ian 10:30ReplicaAmbasadorul SUA la București anunță cum vor fi ridicate vizele pentru români585
25 ian 00:00ReplicaCoronavirus: China a declarat stare de URGENȚĂ! Monitorizarea continuă la Constanța

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în regiunile administrative...4909

25 ian 18:04ReplicaSERIA 'BOILOR' continuă la Constanța: cu mașina DIRECT pe DIG!2417
25 ian 15:50ReplicaVIDEO! Continuă operațiunile de ranfluare a epavei din Portul Midia1831
25 ian 14:43ReplicaGheorghe Mărmureanu, după cutremurul devastator din Turcia: Va afecta și România?

Vineri, președintele onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, a spus, la Antena 3, că seismul produs în Turcia nu...1662

25 ian 11:36ReplicaBilanț negru în urma cutremurului care a zguduit Turcia: Zeci de morți și mii de răniți1936
25 ian 10:41ReplicaSIMONA HALEP, calificare în optimile Australian Open!1712
25 ian 00:01ReplicaPUZ-ul unui teren din Faleză Nord INTRODUS, din nou, în şedinţa CL, la cererea JUDECĂTORILOR

După 8 ani de lupte aprige cu Primăria Constanța, doi soți din Constanța au câștigat războiul cu administrația...2430

25 ian 00:00ReplicaO FIRMĂ FANTOMĂ din Constanţa, TUN de peste 20 milioane de euro Statului Român3819
25 ian 12:21ReplicaContract în Portul Constanța pentru familia unei cunoscute directoare din primăria Constanţa6993
Vremea
8.1°8.1° - 8.4° duminică, 26 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 52%
Vânt: 2.59 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/4911324323942
5/402814284034
joker1410111420
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 ian 23:47SportAdversara Simonei Halep, Elise Mertens, se simte în mare formă

Simona Halep are un parcurs impecabil la Melbourne - nu a pierdut niciun set la Australian Open, turneu la care a ajuns...290

26 ian 00:00SportReacția Monicăi Niculescu după ce s-a calificat în optimile probei de dublu de la Australian Open 2020

Perechea Monica Niculescu/ Misaki Doi s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open 2020, după victoria...260

26 ian 00:00SportIonuț Radu a primit vestea cea mare: „Va veni aici!” Agentul său a făcut anunțul care îl salvează de la Genoa

Ionuț Radu a fost iar rezervă la Genoa. Românul de 22 de ani a privit de pe bancă egalulul reușit de Genoa în...396

26 ian 00:00SportVolei feminin: CSM Volei Alba-Blaj şi CSM Târgovişte au câştigat fără probleme în Divizia A1

CSM Volei Alba-Blaj şi CSM Târgovişte au obţinut victorii, sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 15-a a Diviziei...174

Local
25 ian 00:00LocalUn camion s-a RĂSTURNAT în județul Constanța!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați vineri, 24 ianuarie a.c., să intervină la un accident rutier...1121

25 ian 00:00LocalRAZII în TRAFIC: numere expirate, accidente rutiere și alcool la volan!

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 03.00, au identificat...478

25 ian 00:00LocalUn VITEZOMAN a făcut RAVAGII: Am mașina praf!

Un șofer constănțean susține că a încercat să evite un accident rutier, însă s-a ales cu mașina distrusă....2173

25 ian 00:00LocalParfumuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au depistat un cetăţean român care a încercat să introducă...490

25 ian 00:00LocalUnirea Principatelor Române, sărbătorită la Liceul Teoretic Lucian Blaga

Miercuri, 22 ianuarie 2020, La Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” din Constanța, elevii au desfășurat activitatea În...360

25 ian 00:00LocalContinuă lucrările de toaletare și corecție a arborilor, în Constanța!

Continuă lucrările de toaletare și corecție a arborilor în municipiul Constanța. Săptămâna aceasta echipele...443

25 ian 00:00LocalMai mulți bani pentru pensionarii constănțeni! Crește valoarea tranșei tichetelor valorice

În ședința de Consiliu Local din această lună, aleșii vor supune la vot proiectul inițiat de primarul Decebal...866

25 ian 00:00LocalPește confiscat de poliţiştii de frontieră

Poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în data de 23.01.2020, în urma unei sesizări din...421

25 ian 00:00LocalAcțiuni ale polițiștilor pentru siguranța transporturilor

La activitățile coordonate de Direcția de Poliție Transporturi, în perioada 15 decembrie 2019 – 15 ianuarie 2020,...383

25 ian 00:00LocalActivități preventive desfășurate de polițiștii constănțeni

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au continuat seria activităților preventive la...370

Politică
25 ian 00:00PoliticăLudovic Orban: PNL va câştiga alegerile parlamentare, indiferent când vor avea loc

Liderul liberalilor, premierul Ludovic Orban, este convins că PNL se va impune în alegerile parlamentare din acest an,...382

25 ian 00:00PoliticăBăsescu: Nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât reunificarea cu Republica Moldova

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat vineri că nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât...387

25 ian 00:00PoliticăIohannis despre faptul că a fost huiduit la Iaşi: Sunt foarte bucuros că în România avem o democraţie vie

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că huiduielile apărute în timpul discursului său de la Iaşi, la...418

25 ian 00:00PoliticăOrban: Nu trebuie să îi uităm niciodată pe fraţii noştri din Republica Moldova

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Iaşi, unde a participat la manifestările dedicate Unirii Principatelor...366

25 ian 00:00PoliticăGîtman: Reputaţia României de partener de încredere în plan extern - datorată inclusiv diasporei

Reputaţia României de partener de încredere în plan extern se datorează inclusiv diasporei, a declarat secretarul...331

25 ian 00:00PoliticăAurescu: Fără o politică de extindere activă, Uniunea Europeană riscă să nu mai fie un actor credibil

Fără o politică de extindere activă, fără o decizie care să fie luată cât mai curând posibil privind Macedonia...321

25 ian 00:00PoliticăRareş Bogdan: Foarte curând cel puţin vom dubla numărul parlamentarilor de diaspora

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat, vineri, la Convenţia Românilor de...366

25 ian 00:00PoliticăTomac: România - o ţară puternică şi prin contribuţia formidabilă a românilor din diaspora veche

România este o ţară puternică, membră a UE şi a NATO şi prin ''contribuţia formidabilă'' a românilor din...342

25 ian 00:00PoliticăAurescu: Am găsit în MAE o lipsă de motivaţie; 54% din personalul din serviciul exterior era detaşat

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat la Digi 24 că a găsit în minister o ''lipsă de motivaţie'' şi că...360

25 ian 00:00PoliticăEuroparlamentarul Corina Creţu: România va pierde foarte mulţi bani din fondurile alocate pentru infrastructură

Europarlamentarul Pro România Corina Creţu atrage atenţia că România va pierde o mare parte din fondurile pentru...376

Monden
25 ian 00:00MondenÎn ce palat s-au mutat Alex Velea și Antonia! Noua lor casă a costat peste 500.000 de euro

Anul 2019 a fost cu siguranţă anul realizărilor pentru Alex Velea şi Antonia. Celebrii cântăreţi au strâns o...573

25 ian 00:00MondenDelia, sechestrată în resortul de lux din Singapore din cauza virusului ucigaş: „Venim acasă“

Vacanţa exotică a Deliei se încheie sub semnul îngrijorării. Vedeta care e plecată de mai bine de trei...420

25 ian 00:00MondenEmisiunea „Românii au talent” revine pe micile ecrane. Sezonul 10 începe din 7 februarie

Cel de-al zecelea sezon al show-ului de divertisment „Românii au talent” va debuta vineri, 7 februarie, de la...315

25 ian 00:00MondenValentina Pelinel și Cristi Borcea, vacanță exotică și declarații de dragoste ca în filme

Fericiți, zâmbitori și extrem de îndrăgostiți, așa par Valentina Pelinel și Cristi Borcea în cea mai recentă...443

25 ian 00:00MondenAlina Eremia, primul clip după ce și-a operat nasul: „Îmi dădea multe bătăi de cap“

Alina Eremia începe anul în forță cu lansarea videoclipului piesei „Aripi de Vis” – o poveste despre iubire...364

25 ian 00:00MondenOana, cu Viorel Lis la stomatolog: „Vrea să-și pună dinți să mă muște“

Oana Lis (40 de ani) este apreciată de fanii ei pentru postările amuzante. În urmă cu două zile, blondina și-a...398

25 ian 00:00MondenCe fericită e fetița lui Laurette la noua școală! Micuța Serena a scăpat de colegii care au umilit-o

În noiembrie, anul trecut, Laurette Atindehou (36 de ani) a trecut prin clipe de coșmar după ce fiica ei a fost...382

25 ian 00:00MondenCele mai obraznice poze din vacanțele vedetelor. Anna Lesko și Delia, în slipi minusculi

Vedetele noastre s-au întrecut în fotografii, în vacanţele petrecute în locuri exotice. Cea mai obraznică a fost,...554

25 ian 00:00MondenCompania de divertisment Cirque du Soleil şi-a anulat reprezentaţiile în China

Compania de divertisment Cirque du Soleil a anunţat joi anularea,"până la o notificare ulterioară", a tuturor...303

25 ian 00:00MondenGoya 2020: Pregătiri febrile înainte de gala premiilor cinematografiei spaniole de sâmbătă seara

Prezenţa celebrei Pepa Flores, supranumită Marisol, care va fi recompensată cu un Goya onorific, nu este deocamdată...305

Mapamond
25 ian 00:00MapamondUE: Comisia şi Consiliul semnează acordul cu privire la Brexit înainte de ratificarea sa în Parlament

Preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului au semnat vineri acordul cu privire la Brexit aprobat de Regatul Unit...307

25 ian 00:00MapamondParlamentul polonez aprobă o lege controversată, denunţată de judecători şi UE

Dieta (camera inferioară poloneză), dominată de conservatorii naţionalişti, a aprobat joi controversata lege...346

25 ian 00:00MapamondProgramul nuclear iranian: Ţările semnatare vor avea o reuniune de conciliere cu Iranul în februarie

Ţările semnatare ale acordului din 2015 asupra programului nuclear iranian au convenit asupra organizării unei...308

25 ian 00:00MapamondBulgaria a demascat alţi doi spioni ruşi

Bulgaria intenţionează să-l convoace pe ambasadorul Rusiei la Sofia după ce a acuzat de spionaj doi diplomaţi...360

25 ian 00:00MapamondProcesul de aderare a Turciei la UE trebuie să continue, susţine raportorul Parlamentului European

Turcia ar trebui să rămână pe calea aderării la Uniunea Europeană (UE), a declarat vineri, la Istanbul, noul...321

25 ian 00:00MapamondPortughezul Joao Vale de Almeida va fi primul ambasador al UE în Regatul Unit după Brexit

Uniunea Europeană a numit vineri un prim ambasador în Regatul Unit, care îşi va prelua funcţia începând cu 1...309

25 ian 00:00MapamondŞase persoane au fost ucise cu focuri de armă într-un oraş din Germania

Şase persoane au fost ucise cu focuri de armă în Rot am See, un mic oraş din sudul Germaniei, şi presupusul...339

25 ian 00:00MapamondChina - coronavirus: Bilanţul se ridică la 25 de morţi şi 830 de cazuri

China a ridicat vineri la 25 de morţi şi 830 de cazuri bilanţul epidemiei provocate de un nou coronavirus, a informat...303

25 ian 00:00MapamondBelgia: 23 de migranţi descoperţi într-un camion frigorific la Zeebrugge

Douăzeci şi trei de migranţi, care spun că sunt originari din Eritreea şi că încercau să ajungă în Marea...312

25 ian 00:00MapamondUtilizarea WhatsApp, nerecomandabilă responsabililor ONU din motive de securitate

Responsabilii Naţiunilor Unite nu mai trebuie să comunice prin WhatsApp din motive de securitate, a declarat joi un...334

Sănătate
23 ian 07:25SănătateDupă ce a blocat timp de doi ani legea, PSD cere acum vaccinare obligatorie: „Este o necesitate și o urgență”

Legea care prevede obligativitatea vaccinării este blocată de mai bine de doi ani în comisiile parlamentare de la...506

23 ian 07:24SănătateO pacientă le-a luat foc pe masă, dar Ministerul Sănătății dă avizul de funcționare Spitalului Floreasca

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București respectă normele de siguranță a pacientului, este concluzia...563

24 ian 00:00SănătateUnsprezece metode eficiente prin care poti tine gripa la distanta

Temperaturile scazute si virusurile gripale iti pun sanatatea in pericol, iar daca vrei sa previi gripa fara sa iti faci...493

24 ian 00:00SănătateCum trebuie gestionate fracturile osoase la vârstnici

Pentru vârstnici, accidentele soldate cu oase fracturate reprezintă o adevărată provocare. În timp ce pentru copii...426

24 ian 16:57SănătateApa minerală: Beneficii și contraindicații

Apa minerală, carbogazoasă sau plată, provine din izvoare de mare adâncime și are o compoziție chimică deosebit...506

24 ian 00:00SănătateBeneficiile antistres ale unui acvariu cu pești

Dacă te gândești să îți iei un acvariu cu pești în casă, atunci te poți aștepta la mai mult decât la un...402

23 ian 00:00SănătateNouă plante care purifică aerul din casă

Unele specii de plante, cum ar fi iedera sau crizantema, îmbunătățesc calitatea aerului prin absorbția anumitor...564

23 ian 07:18SănătateȘcolile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei

Școlile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei. Cadrele...391

23 ian 00:00SănătateCoronavirusului din China: Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor exista cazuri în România, bolnavii pot fi tratați în țară

Boala provocată de noul coronavirus care a ucis 9 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa, principalele...477

22 ian 00:00SănătateAmeliorarea prognosticului în melanomul malign

Melanomul malign reprezintă o formă de cancer dezvoltat în țesuturile pigmentate, precum piele, ochi, intestine,...499