rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Răspunul Primăriei: Se poate solicita organizare de şantier. Voi ce părere aveţi despre situaţia de faţă?

SANCŢIONAT DE TREI ORI, într-o săptămână, de Poliţia Locală. Ultima dată, pentru... nisipul de pe trotuar!

Un constructor constănțean reclamă că a fost amendat de trei ori într-o săptămână de Poliția Locală. Cea mai recentă sancțiune a vizat faptul că nisipul necesar realizării unei renovări de interior a fost depozitat temporar pe trotuar, pe o stradă din cartierul Faleză Nord.

Municipiul Constanța are nevoie de curățenie și, totodată, de măsuri pentru ca normele de conviețuire în societate să fie respectate. Dar deja se face exces de zel, reclamă un constănțean care lucrează în domeniul construcțiilor. Bărbatul sesizează faptul că într-o săptămână a fost sancționat de trei ori de Poliția Locală Constanța. Cea mai recentă sancțiune, în valoare de 400 de lei, a fost primită luni, 22 aprilie a.c., pentru că a depozitat temporar nisipul, necesar unei renovări de interior, pe trotuar.

„În atenția Poliției Locale și a Consiliului Local, pun o întrebare simplă: oare voi nu vă renovați casele, apartamentele? Cum procedați, vă amendați propriul constructor ce vă renovează, pentru că a adus materialele ce urmează să fie urcate în apartament?

Personal, cred că mă retrag din renovarea de apartamente. Tot ce reprezintă bloc, vecini, ne-am înrăit cu toții. Una, două, se face reclamație. Fiecare la rândul lui a renovat, dar sigur a uitat. Amendăm constructorul, aducem bani la bugetul local. Cer un punct de vedere al Primăriei și al Poliției Locale. Trebuie să existe o soluție, o lege care să permită depozitarea temporară pe trotuar. Elicopter încă nu am cumpărat să le aducem pe calea aerului.

Eu unul mă întreb de ce m-am întors după 12 ani de străinătate. Am început o renovare în Faleză Nord și într-o săptămână am fost amendat de trei ori. Astăzi, o altă amendă, pentru că am obstrucționat traficul. Dar întreb, oare nu ar fi fost mai ok să dai un avertisment. Răspunsul Poliției Locale: „am venit la sesizare, deci plec doar cu amendă dată”. Super tare, tot în comunism trăim!

Desigur, vor fi cârcotași ce vor sări de fund în sus. Program de liniște, mizerie, praf etc... corect. Dar mă număr printre cei ce respectă regulile de conviețuire. Vă doresc o zi bună. Aștept un punct de vedere public. Personal, nu amenda în sine este problema. O plătim și gata, dar noi de ce trăim în România, până când vom mai înghiți toată mizeria care se întâmplă în toate instituțiile statului. RUȘINE!”, a relatat bărbatul.

Ce spune Poliţia Locală, ce transmite Primăria!

„Replica” de Constanța a contactat Direcția Generală Poliția Locală Constanța, cât și reprezentanții Primăriei Constanța cu privire la această situație. „A fost aplicată o sancțiune de 400 de lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din sumă în 15 zile, având în vedere depozitarea materialelor pe domeniul public, respectiv pe trotuar și pe carosabil, fiind obstrucționată circulația, fapt care încalcă prevederile HCL 184”, ne-au precizat reprezentanții Poliției Locale.

La rândul lor, reprezentanții Primăriei Constanța spun că în cazul unor astfel de renovări, în situațiile în care este necesară depozitarea temporară a materialelor de construcție pe domeniul public trebuie solicitată autorității, pe lângă autorizația de construcții sau independent de aceasta, organizare de șantier. „Se poate solicita organizare de șantier, în care se specifică și faptul că nu poate obstrucționa accesul”, au transmis reprezentanții municipalității.

F.B.

Sursa foto: Meșterul Casei, Facebook

https://www.facebook.com/mesterul.casei.98?__tn__=%2CdlC-R-R&eid=ARC1FTvzOidQIKJm23GeVDLypfYdCLAiZ6MPjOfIBIKwbc2ykGQAutLZwGvUfhD7ZPScmK2gS55RPPRY&hc_ref=ARTyd8p5AXoAPwKfj5LaN32q31T_AygL5N4F7sCfYSwMh_Xur4Jivf8uP1Q15AfMCIw

marţi, 23 aprilie 20194190
Comentarii

01Anonim(25 apr 13:15)
Pai puteai sa bagi nisipul de unde lai cumparat in saci si dupa sal duci la client ...asa este normal
11Amendat deja(24 apr 00:01)
Exagereaza ca sa arate muschii, sa adune bani, sa-i arate lui Dogaru ca se poate mai mult chiar si dupa ce a fost promovat, si pentru ca le place sa vada cum tremura populatia. Vorbesc din experienta.
22Mesterulcasei(23 apr 21:21)
Frustrati ce nu au realizat nimic in viata lor..comentarii pline de ura ..
13Ron(23 apr 21:09)
Pentru desteptul de la 12 00 bai oraseanu pulii ai uitat unde te-a cacat mata stai in banca ta muistule
01Escu(23 apr 18:56)
Cu asa politie vigilenta Constanta este intradevar un oras sigur indiferent de ora si zona unde vrei sa mergi politia vegheaza la siguranta ta.
27Xyz(23 apr 17:32)
why soooo stupid ? Se pare ca se putea depozita temporar nisipul in zona, cu cateva conditii : sa obtina avizele necesare de la primarie si sa nu blocheze caile de acces. Bine ca n-a renovat pe Bd. Tomis, sa lase o raba de nisip pe unde intra ambulanta la spital...
12Politistul Local(23 apr 17:10)
care da cele mai multe sanctiunii o sa fie avansat in grad.Deci la cat mai multe amenzii
03aza(23 apr 15:20)
rusine rusine....am vrut sa postez un comentariu perfect civilizat,critic la adresa primariei,dar ceio de la replica nu accepta
32Am 2 vorbe ptr cacadau popic(23 apr 13:32)
Contencios administrativ!
19RENE(23 apr 13:04)
Pentru depozitarea temporara a materialelor de constructie pe domeniul public, este necesara o autorizatie si platita o taxa.
19Geolgau(23 apr 12:42)
Primaria Constanta cand isi ia amneda , din toamna trotuarul de pe Bulevardul Mamaia e plin de gropi , asa a ramas dupa ce au bagat cablurile in pamant .Mizerie nu mai spun , cosuri de gunoi nu sunt ...
15SA MOARA CAPRA VECINULUI(23 apr 12:38)
Asta este natiunea romana . Acum se poate ca si cei care aduc materiale sa fie nesimntiti si sa se intinda cu materialele peste tot dar si locatari sunt dusmanosi cand cineva pune temporar materiale pentru a le urca in apartament . Cred ca daca ar fii mai multa intelegere intre locatari sa fim intelegatori unii cu alti ar fi mult mai bine . Numai ca de multe ori suntem deranjati numai atunci cand altu are ceva de facut si am vrea ca noi cand facem ceva sa ne treaca cu vederea vecini . De ce oare suntem atat de rai ?
03Nae(23 apr 12:21)
Pe Unirii 64 la fel se intimpla doar ca Politia Locala nu vede nici cind sint parcati in dreptul lor. Nu vede nici ca constructia se face de la zero desii autorizatia este de consolidare, amenajare, supraetajare.
68Taran cu nisipu la bloc(23 apr 12:00)
Ba cumetre mars inapoi la tara , cum sa ti nisipu in fata blocului pe trotuar ? ala til duci in casa ambalat la saci idiotule .
66Virginel(23 apr 11:53)
Militienii locali sunt homosexuali pasivi!
48Albaserena(23 apr 11:52)
Politia locala si jandarmeria ar trebui desfiintate. Doua haite de haidamaci analfabeti si batausi care actioneaza la comanda politica! In alta ordine de idei, acest primar psd care da autorizatii lui teodosie spagoveanu pentru sandramalele construite pe sosea si in parcuri, care a mutilat Parcul Tabacariei si a lasat Cazinoul in paragina sa DEMISIONEZE!!! Iar voi, retarzii care comentati deampulea sa luati toata muia pe care oamenii normali la cap o dau pesedeului. NESIMTITILOR!
26un fan(23 apr 11:10)
Nimeni nu este mai breaz!!! Asa cetateni, asa polutie!
15Radu Cristian primar PNL(23 apr 10:28)
In Mangalia, Str. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
816Dan(23 apr 10:18)
Oameni religiosi care nu stiu ce inseamna omenia. Una-doua reclamatii la politie si primarie, turnatori, securisti.
814IonNegativ(23 apr 10:11)
N-am vazut inca tara din lumea civilizata in care sa depozitezi nisipul sau orice alt material de constructie neambalat direct pe trotuar sau carosabil in zone aglomerate fara sa primesti amenzi de-ti taie respiratia. Obstructionarea traficului, poluare , creare de hazard etc. Constructorul cu pricina a trait in strainatate degeaba pentru ca s-a intors exact asa cum a plecat.
315Sis(23 apr 09:35)
Nisipul ii trebuiela sape fratie daca blocul e mai vechi si s-a scos parchetul atunci e necesar pentru a se ajunge la nivelul de dinainte asta pentru dezvoltarea cunostintelor. Daca gramada de nisip bloca accesul masinile parcate pe trotuar oare nu impiedica accesul probabil au blocat vreun loc de ,,parcare '' si au deranjat
513Fagadau(23 apr 09:30)
Ma uit la comentariile de mai jos. Cu mici exceptii numai frustrati si cretini. Imi provocati greata.
414mario(23 apr 09:06)
politia locala sa isi amendeze sotiile.,
2215dadaa(23 apr 08:15)
bine i-a facut. toti vrem o tara ca afara dar sa inceapa cu altii, nu cu noi. ca noi avem treaba, facem si noi ce putem, nu avem elecopter. oare la ce renovare iti trebuie o tona de nisip? sparge peretii, face altii noi? gletul si adezivul de faianta e la sac, nisipul unde-l baga? acolo trebuie data amenda, cine stie ce kkturi face in bloc.
922Vasile(23 apr 08:10)
Sa le dam la muie politistilor locali si sa ii fotografiem cand incalca si ei legea. Nu mi se pare normal ca politia sa amendeze numai cu amenda maxima. Exista un minim care se poate aplica, exista avertismente , doar ca ordinul lui Cacadau este ca sa se aduca cat mai multi bani la buget.am ajuns sa nu putem sa tragem o basina ca vine politia local si iti da amenda. Au ajuns un fel de hingheri care sa dea amenzi!
113Www(23 apr 08:07)
"Se solicita organizare de santier in care se specifica xa nu poate obstructiona traficul" - adica tot isi ia amenda !!!
522Un oarecare(23 apr 07:45)
Tara plina de frustrati si invidiosi...ce ar fi daca as pune eu aici niste poze cu nisipul depozitat pe dom public de catre constructorii din mamaia..sau de cum a cazut o parte dintr o alee sau cum au distrus bordura sau cum blocheaza strada zi de zi sau.... Intrebarea e ce as castiga...nimic...va zic eu...
1124Constructor(23 apr 07:41)
Constructorii romani fac o mizerie de nedescris pe unde trec. Spuneti ca ati stat 12 ani in strainatate. Acolo tot asa puneati cimentul, morman, in fata blocului? Nu cred! Si molozul din apartament trebuie pus in saci si dus cu masina, nu sa aglomerezi ghenele dintre blocuri. Dar, asta tine de bun simt si constructorii romani inca nu stiu ce e ala ! Nu poti sa faci ce vrei, deci, amenda cat mai mare !!!
523Popescu(23 apr 07:39)
Ne-am cam inrait!Si hai sa fim seriosi ca nu isi renoveaza cineva apartamentul in fiecare zi,ca sa zici ca se face mizerie pentru o perioada indelungata!O renovare dureaza ceva timp,dar nu lasi materialele cu saptamanile in fata blocului,le urci in apartament.Nu spun ca are constructorul dreptate in totalitate,dar sa nu fim absurzi!
628scarbit de voi(23 apr 07:23)
Mi-e scarba de ceea ce se intampla in tara si in Constanta, citesc ziarele si imi vine sa vomit, o stare de scarba si sila totala. Am uitat cum e sa fim oameni, toti suntem plini de invidie, pe vecinul care isi renoveaza, pe ala care s-a intors dupa 12 ani in tara sa isi deschida o mica afacere. Neam de turnatori si curve asta am devenit. Toti avem impresii de civilizati si inalta societate dar nu mai stim sa iertam si sa fim toleranti.Umblam cu chilotii rupti dar mancam caviar in public ca sa ne vada restul lumii. Imi pare rau sa o zic dar... MI-E RUSINE CA SUNT ROMAN.
2116FOARTE BINE(23 apr 06:48)
DA-CA ,AI BLOCAT INTRAREA LOCATARILOR ,,BINE IT-I FACE,
311rene(23 apr 06:38)
ies bani la renovarile de apartamente,dar nervii pe care ti faci sunt pe masura
1320Jack(23 apr 05:59)
Mesterul casei trebuie sa explice si pe unde circula prietenii. Daca a luat trei amenzi, e clar ca nu a inteles nimic. Sa mearga la tara ca nu il cearta nimeni.
1123Primar(23 apr 05:50)
Nisip la sac? Era mai scump? Amenda a echivalat!
1432constanta(23 apr 05:12)
Toata lumea la un moment dat va fi nevoit sa renoveze si daca se respecta progamul de liniste si de curatenie , chiar daca a adus nisipul pe trotuar si dupa aia curata nu ar trebui amendat , ar mai trebui sa ne ma intelegem si noi unii pe altii sa traim impreuna intr-o societate . Needucati din locala altceva oricum nu stiu , niste frustrati , au Alfa Romeo din banii nostri si echip noi , sunt pusi de primari doar sa dea amenda , dar se va intoarce roata cumva !
3334Sa plece(23 apr 03:44)
Nu-i convine in Romania, sa plece iar in strainatate si sa le obstructioneze alora accesul: amenda de sute de euro. SA plateasca acolo amenzile. Toti sarantocii se lauda ca vin din afara si ca acolo sunt alte reguli. Da, sunt alte reguli, dar nu va permiteti sa le incalcati in halul pe care le incalcati aici. Amenda cam mica. La mai mare si la mai multe.
mai mult...Replica
21 mai 01:03ReplicaTucan s-a trezit cu 20 de tineri din Palas pe proprietatea de la Năvodari! Au intervenit Poliţia şi firma de pază

A intervenit Poliţia la proprietatea lui Jean Paul Tucan! 20 de tineri, mulţi dintre ei minori, au fost scoşi de pe...522

21 mai 00:00ReplicaSCANDAL în Mamaia! Tânăr DESFIGURAT de un bărbat GELOS: Mi-a ATINS PRIETENA!225
21 mai 00:00ReplicaSe prăbuşesc copacii în Constanţa! Răspunsul de la Spaţii Verzi: Nu există contract pentru acest serviciu!131
21 mai 00:00ReplicaCFR Marfă, obligată să plătească norma de hrană echipajului de pe nava abandonată ‘Eforie’

Cum „papă” banii ferry-boat-urile „Mangalia“ şi „Eforie” , ultimele vestigii ale unei flote?! Au rămas...140

21 mai 00:00ReplicaMINCIUNILE unui ŞOFER, PRINS cu PERMIS de CONDUCERE FALS: 'Am completat nişte formulare în Bulgaria'298
21 mai 00:20ReplicaClaudiu Manda: România are nevoie de patrioţi adevăraţi182
21 mai 00:00ReplicaFUGARUL RADU MAZĂRE A AJUNS LA PENITENCIARUL RAHOVA!

Fostul primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre a fost adus la Penitenciarul Rahova, luni, 20 mai, după ce a fost...394

21 mai 00:00ReplicaCopii de la centrele de plasament din Constanţa, invitaţi de Semiluna Roşie la tradiţionala Cină de Iftar - VIDEO157
21 mai 00:00ReplicaInspectorul CNA de la staţia din Constanţa îşi cere drepturile în instanţă. A dat în judecată autoritatea publică118
21 mai 00:00ReplicaMicuţă sportivă din Constanţa, DUBLĂ CAMPIOANĂ NAŢIONALĂ la Ju-jitsu!

Sfârșitul de săptămână a fost prilej pentru sportivii practicanți de arte marțiale de a se întâlni, din nou,...113

21 mai 01:09ReplicaPescador turcesc, la braconat în apele teritoriale ale României. A fost oprit cu FOCURI de ARMĂ! Trei marinari au fost răniţi, nava s-a scufundat! VIDEO1318
21 mai 01:08ReplicaFemeie în şoc anafilactic de la Furazolidon! A intervenit elicopterul SMURD1663
Vremea
13.9°13.9° - 13.9° luni, 20 mai 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 77%
Vânt: 3.93 m/s din S
Presiune: 1009.16 milibari

Loto
6/49111524252643
5/402522253112
joker31419284413
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 mai 00:00SportAstra Giurgiu a învins-o pe ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 3-2

Astra Giurgiu a învins-o pe ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 3-2 (2-1), luni seara, pe teren propriu, în...86

21 mai 00:00SportLazio - Bologna 3-3. Spectacol pe "Olimpico". Oaspeții s-au salvat de la retrogradare

Bologna va juca în Serie A şi în sezonul viitor. Echipa lui Sinisa Mihajlovic a făcut 3-3 cu Lazio în deplasare şI...82

20 mai 23:53SportFlorian Walter, fostul acționar al lui Dinamo, a murit

Florian Walter a murit duminică, 19 mai, în jurul orei 22:00. Avea 56 de ani. Fostul investitor de la Dinamo, Petrolul...2309

20 mai 23:52SportFCSB - CFR Cluj 1-0. Victorie de palmares a roș-albaștrilor. Teixeira a înscris golul campionatului

FCSB - CFR Cluj 1-0. Roș-albaștrii au obținut o victorie de palmares în fața campioanei. Filipe Teixeira a marcat...476

Local
21 mai 00:00LocalRESTRICŢII DE TRAFIC şi PROGRAMUL evenimentelor de Ziua Constanţei

Orașul nostru este în sărbătoare. „Ziua Constanței” va fi marcată și prin o paradă cu caracter civil și...177

21 mai 02:40LocalȚigări de contrabandă descoperite la bordul unei nave din Portul Constanța

În Portul Constanța Sud Agigea, în data de 19.05.2019, o echipă comună de control, formată din poliţişti de...886

21 mai 02:40LocalBunuri contrafăcute și nedeclarate în valoare de peste 136.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii...262

21 mai 01:09LocalPieton accidentat în stațiunea Mamaia

Un accident rutier a avut loc în stațiunea Mamaia, luni, 20 mai. Potrivit primelor informații, un pieton a fost lovit...2165

20 mai 02:54LocalAccident rutier în Tuzla

Un accident rutier a avut loc în Tuzla, luni, 20 mai. Potrivit primelor informații, a fost implicată o motocicletă....1020

21 mai 02:36LocalPolițiștii din Eforie și Valu lui Traian, controale în trafic

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian, la data de 20 mai a.c., în jurul orei 8.30, au depistat...702

21 mai 01:14LocalAmenzi de aproape 50.000 de lei, aplicate de Poliția Locală! Mașini pe iarbă, cerșetori și alcoolici, sancționați!

Polițiștii locali au acționat, în sfârșitul de săptămână, care a trecut, în scopul creşterii eficienței...368

21 mai 01:11LocalUn tânăr fără permis, PRINS MORT de BEAT la volan în Palazu!

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, la data de 20 mai a.c., în jurul orei 00.10, au depistat un bărbat, în...1008

21 mai 01:13LocalSărbătoare la Școala nr. 8 Constanța, cu târg de prăjituri și concursuri sportive

Marți, 21 mai a.c., Şcoala Gimnazială Nr. 8 Constanţa sărbătoreşte cea de a 55-a aniversare ca instituţie de...214

21 mai 01:13LocalGAIȚELE vă așteaptă joi și vineri, la Teatrul de Stat Constanța

Cu prilejul Zilei Constanței, Teatrul de Stat a programat pentru această saptămână două reprezentații ale...222

Politică
21 mai 01:10PoliticăSURPRIZĂ! CÂND AFLĂM DECIZIA INSTANŢEI ÎN CAZUL LUI DRAGNEA

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care judecă apelul lui Liviu Dragnea în...444

21 mai 02:50PoliticăLia Olguța Vasilescu, mesaj ciudat înainte de aducerea lui Radu Mazăre: „Credeți că PSD îl aduce? Seamănă cu rețeta din 2016“

Radu Mazăre urmează să fie repatriat, luni seara, după ce a fost prins și arestat în Madagascar. Fostul primar PSD...815

21 mai 02:41PoliticăMAE: Peste 4 milioane de buletine de vot, trimise în străinătate pentru cele două scrutine de duminică

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că a finalizat luni expedierea materialelor necesare votării către misiunile...147

21 mai 02:41PoliticăMinisterul Justiţiei: Birchall a dispus la începutul mandatului formarea unei comisii de dialog în urma protestelor din penitenciare

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a dispus, "încă din prima zi de mandat", formarea unei comisii de...223

21 mai 02:39PoliticăPrimăria Municipiului Constanța a început acțiunile de dezinsecție

Mai multe echipe specializate împrăștie în municipiul Constanţa substanțe care au rolul de a menține un nivel...233

21 mai 01:07PoliticăBOMBĂ în alegeri! Mesaj intern atribuit USR: 'Trebuie să creați un incident la vot până la ora 10.00'

Social-democrații au transmis, luni, că au făcut rost de un mesaj intern al USR în care membrii partidului sunt...2520

21 mai 02:38PoliticăConstanţa. Buletinele se pot elibera şi în duminica alegerilor!

Serviciul Evidența Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Constanța va elibera acte de identitate inclusiv în...266

21 mai 01:07PoliticăAlexandru Mazăre: 'Să aibă și ei parte de dreptatea pe care a avut-o Radu'

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, s-a aflat, în dimineața de luni, 20 mai, la Înalta Curte...3865

21 mai 02:52PoliticăLeancă, omul lui Ponta, laude incredibile pentru Băsescu: Ne-a ajutat foarte mult

Fostul Prim-ministru moldovean Iurie Leancă, locul patru pe lista Pro-România pentru alegerile europarlamentare, l-a...216

21 mai 02:43PoliticăTeodorovici arată spre contractele cu statul ale 'deontologilor ipocriţi': Lideri ai opoziţiei luaţi în vizor

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, lansează acuzaţii grele după ce a participat la sărbătoarea...661

Monden
21 mai 00:00MondenSmiley lansează piesa „Song about nothing“ cu un clip filmat în Los Angeles, alături de versiunea sa 2D

După o carieră de 12 ani plini de lansări de piese despre cele mai profunde teme cu putință, de la dragoste,...83

21 mai 00:00Monden9 ani fără Jean Constantin. Ne-a lăsat roluri memorabile Patraulea, Parpanghel și Ismail

Jean Constantin este considerat unul dintre cei mai mari actori de comedie din țara noastră. A jucat în peste 80 de...87

21 mai 00:00MondenElena Gheorghe își antrenează vocea la fel ca Elvis Presley pentru concertul de la Sala Palatului

Elena Gheorghe se pregătește de show-ul pe care l-a pregătit la Sala Palatului și ne-a dezvăluit care sunt...85

21 mai 00:00MondenMormântul lui Răzvan Ciobanu a devenit loc de pelerinaj

Locul de veci al creatorului de modă Răzvan Ciobanu, aflat în Cimitirul Progresul 1 din Capitală, a devenit loc de...89

21 mai 00:00MondenAlex Velea, schimbare completă de look. Artistul s-a vopsit blond. Iat-o blondă și pe Antonia

De-a lungul timpului, Alex Velea și-a creat câteva tușe personale atunci când vine vorba de aparițiile sale, fanii...88

21 mai 00:00MondenPrinţul William, preşedintele BAFTA, în centrul unor controverse legate de un interviu oferit de tatăl lui Meghan

Interviul pe care tatăl lui Meghan, Thomas Markle, l-a oferit ziaristului Piers Morgan - unul dintre cei mai critici la...81

21 mai 00:00MondenCannes 2019 - Tarantino solicită să nu fie dezvăluit conţinutul filmului său, inclus în competiţia oficială

Cineastul american Quentin Tarantino a adresat o scrisoare deschisă tuturor persoanelor care vor viziona ''Once upon a...79

21 mai 00:00MondenSerialul „Game of Thrones“ s-a încheiat. Ultimul episod, întâmpinat de fani cu bucurie, lacrimi, isterie şi aplauze

Fanii serialului "Game of Thrones" au trăit intens şi cu multă pasiune - strigăte de bucurie, lacrimi, scene de...89

21 mai 00:00Monden„John Wick: Chapter 3 - Parabellum“ înlocuieşte „Avengers“ pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

După săptămâni de staţionare pe prima poziţie a box-office-ului nord-american, "Avengers: Endgame" a cedat primul...85

21 mai 00:00MondenAlain Delon, monstru sacru al cinematografiei, premiat şi omagiat la Festivalul de la Cannes

Actorul francez Alain Delon, un monstru sacru al cinematografiei, a fost deosebit de emoţionat duminică în momentul...82

Mapamond
21 mai 00:00MapamondIgor Dodon nu a fost invitat la ceremonia de învestire a lui Volodimir Zelenski

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu a fost invitat la ceremonia de învestire a noului preşedinte...84

21 mai 00:00MapamondSpania: Separatiştii catalani aleşi în legislativul de la Madrid au ieşit din detenţie pentru formalităţile de înregistrare ca parlamentari

Separatiştii catalani aleşi în parlamentul de la Madrid şi aflaţi în arest preventiv au ieşit luni din...83

21 mai 18:47MapamondSUA: Mii de manifestanţi în Alabama împotriva interzicerii avorturilor

Mii de persoane au manifestat duminică pe străzile mai multor oraşe din statul Alabama (sudul Statelor Unite)...82

21 mai 00:00MapamondRusia/Ucraina: Vladimir Putin nu intenţionează să-l felicite pe Volodimir Zelenski pentru învestirea în funcţie

Preşedintele rus Vladimir Putin nu intenţionează să-l felicite pentru învestirea în funcţie pe noul preşedinte...89

21 mai 00:00MapamondOSDO: Cel puţin 10 civili, inclusiv copii, au fost ucişi în lovituri aeriene ruseşti în provincia siriană Idlib

Cel puţin 10 civili, inclusiv cinci copii, au fost ucişi în raiduri aeriene ruseşti în provincia siriană Idlib...83

21 mai 00:00MapamondBrazilia: 11 persoane au fost ucise într-un masacru comis într-un bar

Unsprezece persoane au fost împuşcate mortal într-un bar din nordul Braziliei duminică după-amiază când mai...84

21 mai 00:00MapamondArmata rusă: Forţele siriene au încetat focul în provincia Idleb

Armata rusă a anunţat duminică că forţele siriene ale preşedintelui Bashar al-Assad au încetat focul ''într-o...82

21 mai 00:00MapamondMii de persoane au manifestat împotriva naţionalismului în mai multe oraşe germane

Mii de persoane au manifestat duminică în mai multe oraşe germane, între care Berlin şi Frankfurt, împotriva...83

21 mai 00:00MapamondEgipt: Cel puţin 17 răniţi, într-o explozie care a vizat turişti în apropierea piramidelor

Cel puţin 17 persoane, originare din Egipt şi Africa de Sud, au fost rănite duminică într-o explozie care a vizat...80

21 mai 18:34MapamondTurnul Eiffel, evacuat din cauza unei persoane care a încercat să escaladeze edificiul

Turnul Eiffel şi spaţiul din jurul său au fost evacuate luni după-amiază din cauza unei persoane care a escaladat...82

Sănătate
18 mai 01:39SănătateRujeola face ravagii în 13 județe din țară și în București

Alte 83 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate, în ultima săptămână, în 13 judeţe şi în...390

18 mai 00:10SănătateHoria Ţuţuianu despre Spitalul Regional: Singura cerinţă pe care am avut-o şi o am este ca acesta să fie în Constanţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu a susţinut vineri, 17 mai a.c., o conferinţă...779

18 mai 00:10SănătateSpitalul Județean Constanța s-a alăturat campaniei „Salvează vieți: igiena mâinilor”

Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică dar și însoțitorii lor au participat, vineri, 17...431

18 mai 00:11SănătateLecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța vor participa luna aceasta la sesiuni educative pentru prevenirea...421

17 mai 00:00SănătateCongresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Constanța găzduiește, în perioada 16 – 18 mai a.c., a XX-a ediție a Congresului Național de Anatomie, eveniment...463

11 mai 17:50SănătateIntervenție chirurgicală dificilă, realizată la Spitalul Județean Constanța

Un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU Constanța, în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a...3706

10 mai 17:50SănătateCentrul medical Pozimed a fost preluat de Rețeaua Regina Maria

Reprezentanții Rețelei de sănătate Regina Maria au anunțat, joi, 9 mai a.c., preluarea Centrului medical Pozimed,...1804

8 mai 17:51SănătateLinie laparoscopică videoghidată, la Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia are o nouă linie laparoscopică videoghidată de ultimă generație, achiziționată cu...851

4 mai 18:05SănătateEchipamente moderne pentru Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia va beneficia de o nouă unitate de laparoscopie. Aceasta a fost achiziționată și donată...1026

3 mai 01:13SănătateMii de pacienţi, prezenţi la Spitalul Judeţean Constanţa în minivacanţă

Mii de pacienți, investigați și tratați la SCJU Constanța, în timpul minivacanței de Paște și 1 Mai. 868...924