REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

SANCŢIONAT DE TREI ORI, într-o săptămână, de Poliţia Locală. Ultima dată, pentru... nisipul de pe trotuar!

SANCŢIONAT DE TREI ORI, într-o săptămână, de Poliţia Locală. Ultima dată, pentru... nisipul de pe trotuar!

Replica API 23 aprilie 2019 | 00:00 2354

Răspunul Primăriei: Se poate solicita organizare de şantier. Voi ce părere aveţi despre situaţia de faţă?

Răspunul Primăriei: Se poate solicita organizare de şantier. Voi ce părere aveţi despre situaţia de faţă?

Un constructor constănțean reclamă că a fost amendat de trei ori într-o săptămână de Poliția Locală. Cea mai recentă sancțiune a vizat faptul că nisipul necesar realizării unei renovări de interior a fost depozitat temporar pe trotuar, pe o stradă din cartierul Faleză Nord.

Municipiul Constanța are nevoie de curățenie și, totodată, de măsuri pentru ca normele de conviețuire în societate să fie respectate. Dar deja se face exces de zel, reclamă un constănțean care lucrează în domeniul construcțiilor. Bărbatul sesizează faptul că într-o săptămână a fost sancționat de trei ori de Poliția Locală Constanța. Cea mai recentă sancțiune, în valoare de 400 de lei, a fost primită luni, 22 aprilie a.c., pentru că a depozitat temporar nisipul, necesar unei renovări de interior, pe trotuar.

„În atenția Poliției Locale și a Consiliului Local, pun o întrebare simplă: oare voi nu vă renovați casele, apartamentele? Cum procedați, vă amendați propriul constructor ce vă renovează, pentru că a adus materialele ce urmează să fie urcate în apartament?

Personal, cred că mă retrag din renovarea de apartamente. Tot ce reprezintă bloc, vecini, ne-am înrăit cu toții. Una, două, se face reclamație. Fiecare la rândul lui a renovat, dar sigur a uitat. Amendăm constructorul, aducem bani la bugetul local. Cer un punct de vedere al Primăriei și al Poliției Locale. Trebuie să existe o soluție, o lege care să permită depozitarea temporară pe trotuar. Elicopter încă nu am cumpărat să le aducem pe calea aerului.

Eu unul mă întreb de ce m-am întors după 12 ani de străinătate. Am început o renovare în Faleză Nord și într-o săptămână am fost amendat de trei ori. Astăzi, o altă amendă, pentru că am obstrucționat traficul. Dar întreb, oare nu ar fi fost mai ok să dai un avertisment. Răspunsul Poliției Locale: „am venit la sesizare, deci plec doar cu amendă dată”. Super tare, tot în comunism trăim!

Desigur, vor fi cârcotași ce vor sări de fund în sus. Program de liniște, mizerie, praf etc... corect. Dar mă număr printre cei ce respectă regulile de conviețuire. Vă doresc o zi bună. Aștept un punct de vedere public. Personal, nu amenda în sine este problema. O plătim și gata, dar noi de ce trăim în România, până când vom mai înghiți toată mizeria care se întâmplă în toate instituțiile statului. RUȘINE!”, a relatat bărbatul.

Ce spune Poliţia Locală, ce transmite Primăria!

„Replica” de Constanța a contactat Direcția Generală Poliția Locală Constanța, cât și reprezentanții Primăriei Constanța cu privire la această situație. „A fost aplicată o sancțiune de 400 de lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din sumă în 15 zile, având în vedere depozitarea materialelor pe domeniul public, respectiv pe trotuar și pe carosabil, fiind obstrucționată circulația, fapt care încalcă prevederile HCL 184”, ne-au precizat reprezentanții Poliției Locale.

La rândul lor, reprezentanții Primăriei Constanța spun că în cazul unor astfel de renovări, în situațiile în care este necesară depozitarea temporară a materialelor de construcție pe domeniul public trebuie solicitată autorității, pe lângă autorizația de construcții sau independent de aceasta, organizare de șantier. „Se poate solicita organizare de șantier, în care se specifică și faptul că nu poate obstrucționa accesul”, au transmis reprezentanții municipalității.

F.B.

Sursa foto: Meșterul Casei, Facebook

https://www.facebook.com/mesterul.casei.98?__tn__=%2CdlC-R-R&eid=ARC1FTvzOidQIKJm23GeVDLypfYdCLAiZ6MPjOfIBIKwbc2ykGQAutLZwGvUfhD7ZPScmK2gS55RPPRY&hc_ref=ARTyd8p5AXoAPwKfj5LaN32q31T_AygL5N4F7sCfYSwMh_Xur4Jivf8uP1Q15AfMCIw

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai puteai sa bagi nisipul de unde lai cumparat in saci si dupa sal duci la client ...asa este normal
1
0
Exagereaza ca sa arate muschii, sa adune bani, sa-i arate lui Dogaru ca se poate mai mult chiar si dupa ce a fost promovat, si pentru ca le place sa vada cum tremura populatia. Vorbesc din experienta.
2
1
Frustrati ce nu au realizat nimic in viata lor..comentarii pline de ura ..
2
2
Pentru desteptul de la 12 00 bai oraseanu pulii ai uitat unde te-a cacat mata stai in banca ta muistule
3
1
Cu asa politie vigilenta Constanta este intradevar un oras sigur indiferent de ora si zona unde vrei sa mergi politia vegheaza la siguranta ta.
1
0
why soooo stupid ? Se pare ca se putea depozita temporar nisipul in zona, cu cateva conditii : sa obtina avizele necesare de la primarie si sa nu blocheze caile de acces. Bine ca n-a renovat pe Bd. Tomis, sa lase o raba de nisip pe unde intra ambulanta la spital...
7
2
care da cele mai multe sanctiunii o sa fie avansat in grad.Deci la cat mai multe amenzii
2
1
rusine rusine....am vrut sa postez un comentariu perfect civilizat,critic la adresa primariei,dar ceio de la replica nu accepta
3
0
Contencios administrativ!
2
3
Pentru depozitarea temporara a materialelor de constructie pe domeniul public, este necesara o autorizatie si platita o taxa.
9
1
Primaria Constanta cand isi ia amneda , din toamna trotuarul de pe Bulevardul Mamaia e plin de gropi , asa a ramas dupa ce au bagat cablurile in pamant .Mizerie nu mai spun , cosuri de gunoi nu sunt ...
9
1
Asta este natiunea romana . Acum se poate ca si cei care aduc materiale sa fie nesimntiti si sa se intinda cu materialele peste tot dar si locatari sunt dusmanosi cand cineva pune temporar materiale pentru a le urca in apartament . Cred ca daca ar fii mai multa intelegere intre locatari sa fim intelegatori unii cu alti ar fi mult mai bine . Numai ca de multe ori suntem deranjati numai atunci cand altu are ceva de facut si am vrea ca noi cand facem ceva sa ne treaca cu vederea vecini . De ce oare suntem atat de rai ?
5
1
Pe Unirii 64 la fel se intimpla doar ca Politia Locala nu vede nici cind sint parcati in dreptul lor. Nu vede nici ca constructia se face de la zero desii autorizatia este de consolidare, amenajare, supraetajare.
3
0
Ba cumetre mars inapoi la tara , cum sa ti nisipu in fata blocului pe trotuar ? ala til duci in casa ambalat la saci idiotule .
8
7
Militienii locali sunt homosexuali pasivi!
6
6
Politia locala si jandarmeria ar trebui desfiintate. Doua haite de haidamaci analfabeti si batausi care actioneaza la comanda politica! In alta ordine de idei, acest primar psd care da autorizatii lui teodosie spagoveanu pentru sandramalele construite pe sosea si in parcuri, care a mutilat Parcul Tabacariei si a lasat Cazinoul in paragina sa DEMISIONEZE!!! Iar voi, retarzii care comentati deampulea sa luati toata muia pe care oamenii normali la cap o dau pesedeului. NESIMTITILOR!
8
4
Nimeni nu este mai breaz!!! Asa cetateni, asa polutie!
7
2
In Mangalia, Str. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
5
1
Oameni religiosi care nu stiu ce inseamna omenia. Una-doua reclamatii la politie si primarie, turnatori, securisti.
16
8
N-am vazut inca tara din lumea civilizata in care sa depozitezi nisipul sau orice alt material de constructie neambalat direct pe trotuar sau carosabil in zone aglomerate fara sa primesti amenzi de-ti taie respiratia. Obstructionarea traficului, poluare , creare de hazard etc. Constructorul cu pricina a trait in strainatate degeaba pentru ca s-a intors exact asa cum a plecat.
14
8
Nisipul ii trebuiela sape fratie daca blocul e mai vechi si s-a scos parchetul atunci e necesar pentru a se ajunge la nivelul de dinainte asta pentru dezvoltarea cunostintelor. Daca gramada de nisip bloca accesul masinile parcate pe trotuar oare nu impiedica accesul probabil au blocat vreun loc de ,,parcare '' si au deranjat
16
3
Ma uit la comentariile de mai jos. Cu mici exceptii numai frustrati si cretini. Imi provocati greata.
13
5
politia locala sa isi amendeze sotiile.,
14
4
bine i-a facut. toti vrem o tara ca afara dar sa inceapa cu altii, nu cu noi. ca noi avem treaba, facem si noi ce putem, nu avem elecopter. oare la ce renovare iti trebuie o tona de nisip? sparge peretii, face altii noi? gletul si adezivul de faianta e la sac, nisipul unde-l baga? acolo trebuie data amenda, cine stie ce kkturi face in bloc.
15
22
Sa le dam la muie politistilor locali si sa ii fotografiem cand incalca si ei legea. Nu mi se pare normal ca politia sa amendeze numai cu amenda maxima. Exista un minim care se poate aplica, exista avertismente , doar ca ordinul lui Cacadau este ca sa se aduca cat mai multi bani la buget.am ajuns sa nu putem sa tragem o basina ca vine politia local si iti da amenda. Au ajuns un fel de hingheri care sa dea amenzi!
22
9
"Se solicita organizare de santier in care se specifica xa nu poate obstructiona traficul" - adica tot isi ia amenda !!!
13
1
Tara plina de frustrati si invidiosi...ce ar fi daca as pune eu aici niste poze cu nisipul depozitat pe dom public de catre constructorii din mamaia..sau de cum a cazut o parte dintr o alee sau cum au distrus bordura sau cum blocheaza strada zi de zi sau.... Intrebarea e ce as castiga...nimic...va zic eu...
22
5
Constructorii romani fac o mizerie de nedescris pe unde trec. Spuneti ca ati stat 12 ani in strainatate. Acolo tot asa puneati cimentul, morman, in fata blocului? Nu cred! Si molozul din apartament trebuie pus in saci si dus cu masina, nu sa aglomerezi ghenele dintre blocuri. Dar, asta tine de bun simt si constructorii romani inca nu stiu ce e ala ! Nu poti sa faci ce vrei, deci, amenda cat mai mare !!!
24
11
Ne-am cam inrait!Si hai sa fim seriosi ca nu isi renoveaza cineva apartamentul in fiecare zi,ca sa zici ca se face mizerie pentru o perioada indelungata!O renovare dureaza ceva timp,dar nu lasi materialele cu saptamanile in fata blocului,le urci in apartament.Nu spun ca are constructorul dreptate in totalitate,dar sa nu fim absurzi!
23
5
Mi-e scarba de ceea ce se intampla in tara si in Constanta, citesc ziarele si imi vine sa vomit, o stare de scarba si sila totala. Am uitat cum e sa fim oameni, toti suntem plini de invidie, pe vecinul care isi renoveaza, pe ala care s-a intors dupa 12 ani in tara sa isi deschida o mica afacere. Neam de turnatori si curve asta am devenit. Toti avem impresii de civilizati si inalta societate dar nu mai stim sa iertam si sa fim toleranti.Umblam cu chilotii rupti dar mancam caviar in public ca sa ne vada restul lumii. Imi pare rau sa o zic dar... MI-E RUSINE CA SUNT ROMAN.
28
6
DA-CA ,AI BLOCAT INTRAREA LOCATARILOR ,,BINE IT-I FACE,
16
21
ies bani la renovarile de apartamente,dar nervii pe care ti faci sunt pe masura
11
3
Mesterul casei trebuie sa explice si pe unde circula prietenii. Daca a luat trei amenzi, e clar ca nu a inteles nimic. Sa mearga la tara ca nu il cearta nimeni.
20
13
Nisip la sac? Era mai scump? Amenda a echivalat!
23
11
Toata lumea la un moment dat va fi nevoit sa renoveze si daca se respecta progamul de liniste si de curatenie , chiar daca a adus nisipul pe trotuar si dupa aia curata nu ar trebui amendat , ar mai trebui sa ne ma intelegem si noi unii pe altii sa traim impreuna intr-o societate . Needucati din locala altceva oricum nu stiu , niste frustrati , au Alfa Romeo din banii nostri si echip noi , sunt pusi de primari doar sa dea amenda , dar se va intoarce roata cumva !
33
14
Nu-i convine in Romania, sa plece iar in strainatate si sa le obstructioneze alora accesul: amenda de sute de euro. SA plateasca acolo amenzile. Toti sarantocii se lauda ca vin din afara si ca acolo sunt alte reguli. Da, sunt alte reguli, dar nu va permiteti sa le incalcati in halul pe care le incalcati aici. Amenda cam mica. La mai mare si la mai multe.
34
33

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218