REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sancţiuni de 2,9 milioane de lei în urma verificării a peste 600 de firme

Sancţiuni de 2,9 milioane de lei în urma verificării a peste 600 de firme

Replica API 26 mai 2022 | 20:01 850

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a aplicat sancţiuni în valoare de 2,9 milioane de lei în urma verificărilor, de săptămâna trecută, la peste 600 de firme, a anunţat, marţi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, ANAF, prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, a demarat o serie acţiuni de control operativ. Astfel, în perioada 18-20 mai 2022 s-au desfăşurat controale la contribuabili care importă, achiziţionează intracomunitar şi desfăşoară comerţ cu legume-fructe în principalele centre angro din ţară şi la societăţi care extrag nisip şi pietriş (balastiere).

"Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum şi parte din misiunea mea personală la conducerea acestei instituţii. Acţiuni ferme şi decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei şi pentru a asigura resursele necesare îmbunătăţirii nivelului de trai al populaţiei", a afirmat săptămâna trecută preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

În primele trei zile, inspectorii DGAF au verificat peste 600 de societăţi din întreaga ţară şi au aplicat sancţiuni în valoare de 2,9 milioane de lei (amenzi şi confiscări), din care peste 500 de amenzi contravenţionale în valoare de peste 2,8 milioane de lei şi aproximativ 100.000 de lei, sume confiscate în numerar.

Mai mult, şase depozite au fost sigilate, iar marfă de circa 2,3 milioane de lei a fost indisponibilizată. În cazul a nouă contribuabili activitatea a fost suspendată.

Controalele au vizat fiscalizarea veniturilor, inclusiv prin dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale acolo unde exista această obligaţie legală, existenţa documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării, dar şi a formelor legale pentru încadrarea în muncă a persoanelor care participau la activitatea comercială.

Principalele fapte constatate de inspectorii DGAF în timpul controalelor au fost legate de neînregistrarea veniturilor obţinute din comercializarea mărfurilor, produse deţinute fără documente justificative, desfăşurarea activităţilor fără îndeplinirea condiţiilor legale de declarare/autorizare.

"Plata taxelor şi impozitelor este şi un act de responsabilitate sociala, nu doar fiscală, pentru fiecare dintre noi - de la marile corporaţii, la mici antreprenori, până la persoanele fizice", a mai declarat preşedintele ANAF, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e foame mare foame de tot pensiile alea speciale nu se platesc singure
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102