REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ȘANTAJ pe Facebook, după ce l-a ÎMPRUMUTAT cu BANI

ȘANTAJ pe Facebook, după ce l-a ÎMPRUMUTAT cu BANI

Replica API 20 februarie 2021 | 00:35 2737

Magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis condamnarea lui George M. şi a lui Corina G. la 3 respectiv 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de şantaj, după ce au constrâns persoana vătămată, M.A., să le plătească diferite sume de bani.

Situaţia reţinută de instanţă a fost aceea că inculpaţii George M. şi Corina G. au avut o relaţie de concubinaj încă din anul 2013, însă la sfârşitul anului 2017, în urma unor conflicte cei doi s-au separat. George M. a cunoscut persoana vătămată în cursul anului 2015, M.A. având o relaţie cu sora inculpatului. În luna ianuarie 2018, Corina G. s-a întors în țară pentru o scurtă perioadă de timp și a locuit la persoana vătămată, după care, la finalul lunii ianuarie a plecat din nou în Elveția. În urma relaţiei dintre aceştia, Corina G. i-a trimis victimei 2000 de franci elveţieni pentru a investi în moneda virtuală Bitcoin. După despărţirea survenită între cei doi, inculpata C.I.G. i-a solicitat persoanei vătămate să îi restituie o anumită sumă de bani împrumutată anterior acestuia sau măcar suma de 1.000 euro din valoarea sumei de bani împrumutată de aceasta sus-numitului. După ce acesta nu a răspuns solicitărilor, Corina G. a început să trimită mesaje de ameninţare: “băi pot să-ți fac în așa fel să-mi dai dublu banii înapoi”, “nici prin cap nu o să-ți treacă ce-ți va rezerva viitorul”, totul culminând cu implicarea fostului concubin George M.

Victima a fost amenințată și la locul de muncă

Ameninţările au continuat cu o vizită efectuată la locul de muncă al victimei, unde George M. împreună cu alte două persoane, l-au ameninţat cu acte de violenţă pe M.A., solicitându-i o sumă de bani. Deşi acest eveniment nu face obiectul cauzei, acesta este în strânsă legătură cu ameninţările aduse de inculpată persoanei vătămate. George M. a continuat ameninţările pe reţeaua de socializare Facebook:” Încadrarea ,dacă te sparg cu bătăile, e între 3 luni și 2 ani..........pune mâna citește ce ai de citit și adu banii puștiule că deja te întreci cu gluma cu mine și nu e frumos mă păsărică mică”, băăă vreau banii”. Inculpatul George M. a recunoscut că a trimis aceste mesaje chiar punând la dispoziția organelor de cercetare penală conținutul telefonului mobil personal.

Ce a spus Corina G.

În cursul urmăririi penale, Corina G a declarat că, în perioada în care a fost împreună cu persoana vătămată M. A., respectiv ianuarie-martie 2018, i-a împrumutat acestuia mai multe sume de bani pentru a-și cumpăra haine și pentru a-i investi în monede bitcoin. În acest sens i-a trimis inițial 2.000 franci elvețieni, apoi cu ocazia venirii inculpatei în țară pe data de 25.03.2018, aceasta i-a dat suma de 7000 franci și 1500 euro pentru a cumpăra bitcoin. După câteva zile s-au certat și s-au despărțit, motiv pentru care inculpata i-a solicitat restituirea sumelor de bani împrumutate. Acesta i-a spus că nu îi poate da banii în acel moment. Pentru a putea recupera sumele de bani inculpata a apelat la fostul său prieten, inculpatul George M., căruia i-a povestit toată situația creată între ea și persoana vătămată. În același sens, ea i-a trimis mai multe mesaje persoanei vătămate prin care îi cerea să îi restituie banii iar pentru că acesta nu răspundea, l-a amenințat că dacă nu îi restituie banii îi va povesti totul inculpatului George M. și că acesta va face în așa fel încât să îi recupereze banii. Inculpata a mai declarat că a făcut aceste amenințări deoarece era nervoasă pe M.A., că a realizat că a păcălit-o și că nu are de gând să îi mai restituie banii. S-a gândit că în acest fel îl va speria și îl va face să îi restituie banii, acesta fiind singura ei intenție. Știa că inculpatul George M. nu-l va agresa în nici un fel.

Ce a hotărât instanța

Instanţa i-a condamnat pe cei doi inculpaţi la 3 respectiv 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de şantaj. Decizia nu este definitivă, urmând să se judece apelul.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Banii se recupereaza doar in instanta si inainte sa-i dai te duci frumos la notar ca sa ai niste acte la mana ca ai dat niste bani.... Si bineinteles trebuie sa te asiguri inainte ca omul pe care il imprumuti nu e persoana insolvabila, adica are un job sau alte proprietati pe numele lui.... Nu cum se face la noi mai intai ii dai bani lui Nea Caisa si dupa aia te duci cu sabia peste el in casa.... Pana la urma daca dai bani asa si nu belesti ochii inainte exista riscul sa giugiulesti barzoiu lui Florin Piersic nu te poate ajuta justitia cu nimic daca nu ai dovezi concrete....
1
0
senzationale , asta e realitatea ce intetreseaza !
1
0
Ce? E putin cam alandala.
2
1
scriptam manent , verbam volant adica au dovezi scrise
0
3
Ce prostie...bine ca instantele se ocupa acum de discutiile pe facebook si dau condamnari de 2-3 ani cu suspendare adica la fel cat iau criminalii si soferii beti care fac accidente si omoara oamenii. Da fata aia si a recuperat banii?! Ca daca mergea la politie dadeau din umeri ca ei nu sunt recuperatori politistii adica atunci cum sa isi recupereze cineva banii?!!! Proasta justitie avem!!
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218