REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Șantierul Naval Mangalia, în moarte clinică: I se cere falimentul. Video

Șantierul Naval Mangalia, în moarte clinică: I se cere falimentul. Video

Mirela PASCAL 19 octombrie 2022 | 00:00 7853

Șantierul Naval Damen Mangalia, deținut cu 51 % de compania de stat Șantierul Naval 2 Mai SA, aflată în subordinea Ministerului Economiei, și cu 49 % de grupul Damen, care deține și controlul operațional, are probleme cu banii?! Un olandez îi cere falimentul, după ce nu și-a achitat obligațiile contractuale. Șantierul Naval a avut, la încheierea anului fiscal 2020, datorii de peste 800 milioane de lei.

Încă înainte de preluarea de către Damen, Șantierul Naval Mangalia se confrunta cu mari probleme din cauza lipsei de comenzi și a datoriilor acumulate de companie. La nivelul anului 2020, șantierul înregistra pierderi de 108 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 88,5 milioane de lei și un număr mediu de 2.107 salariați. Planurile erau de relansare a activității companiei prin construirea de nave off-shore, feriboturi sau nave tehnice, dar criza generată de pandemia de Covid-19 s-a resimțit și la nivelul șantierului din Mangalia, prin pierderea unor comenzi și a cumularea a noi datorii.

Un olandez cere falimentul

Printre creditori se numără și o societate din Galați, Pegroup Climate & Design Srl, cu domeniu de activitate instalarea mașinilor şi echipamentelor industriale, controlată de olandezul Wallaart Pascal. Acesta a cerut, pe 17 octombrie a.c., deschiderea procedurii insolvenței a Șantierul Naval Damen Mangalia. Magistrații vor analiza cererea pe 21 noiembrie.

În iunie a.c., compania și-a completat obiectul de activitate prin introducerea unui obiect de activitate secundar suplimentar - "Producția de Energie Electrică".

Precizăm că, pentru anul 2021, compania nu și-a actualizat datele financiare.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cea mai de cacat firma olandeza .
7
0
Damen , cea mai de kakat firma olandeza .
9
0
Jagardelele de olandezi, care se drogheaza de.copii ne invata pe noi etica si corectitudinea Pe.unde au fost au.jefuit tarile.coloniale si acum.se dau justitiari! Olanda este cat Dobrogea, are 15 milioane de oameni, jumate olandezi, o limba de tot cacatul, daca auzi o melodie in olandeza te sinucizi! Au boala.pe noi ca suntem.curati mintal si fizic! O sa vina vremea cand o sa le intoarcem "amabilitatea"
10
1
Olandezii,cei mai mari JIGODII cu complicitatea fraierilor de la noi.
8
2
Forza SNC forza SNC
4
3
e clar ne primesc in schengen, urmeaza portul constanta!
6
2
Acest santier a fost mereu vava de muls a unor grupuri straine. Angajatii locali au hamalit si au fost permanent umiliti,mai ales cu concursul sefilor slugoi romani ,aroganti si efectiv malefici. Orasul nu are alternative cu locurile de munca,asa ca a fi dat afara din mizeria aia de santier nu e o bucurie. Scapi de oamenii ticalosi si dai de saracie sigura. Multe destine au fost mutilate de sefimea din santier. Zona neagra.
12
4
Deja a inceput vanzarea activelor Damen.Vezi fufa pusa de spataru in locul lui deja a vandut unul din caminele muncitorilor.Nu degeaba s-a dus la minister.Sa poata supraveghea si sa tina de 6 la vanzarea caminelor.Unul din ele este vanut la firma unor turci din Constanta.PNL si Spataru au inceput sa praduiasca deja santierul
10
0
p****l este olandez, pus de olandezi sa ceară falimentul și pila lui Spătaru. Transforma părțile sociale în contul datoriilor și devin majoritari.
12
1
"Olandirea" șantierului (santierelor) se vede bine peste tot! Urmează cea a porturilor! Ce naiba, doar suntem colonie!
14
6
olandezii astia sunt gainarii europei ,voe si pe masa si pe tasu, dar de investit nu baga bani, rusine lor sa [plece la indonesia..mokaaa
18
4
Daca actualii conducatori ai tarii ar vrea sa salveze aceasta bijuterie, cel mai mare santier naval din Europa si singurul care are o macara de 1000 tone si docul aferent ar trebui sa-l dedice productiei speciale ( militara ) si sa-l puna la dispozitia UE pentru fabricarea de nave inclusiv submarine atomice. Imediat s-ar gasi bani pentru datorii iar productia de nave, plarforme de foraj marin, tabliere de poduri si viaducte si orice constructii metalice de mari dimensiuni ar putea fi relansata.
35
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212