REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
12.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Șantierul Naval Mangalia se extinde

Șantierul Naval Mangalia se extinde

Andreea CONDURACHE 14 octombrie 2023 | 00:00 22170

Cu o istorie bogată în producerea de nave de mari dimensiuni, Șantierul Naval Mangalia SA intenționează să își modernizeze capacitatea de producție. A lansat și o procedură de licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate. Valoarea estimată a procedurii este de un milion de lei.  

santierul Naval Mangalia se extinde

Șantierul Naval Mangalia SA a lansat o procedură de licitație publică în cursul zilei de vineri, 13 octombrie a.c., în vederea contractării unei societăți care să se ocupe de realizarea Studiului de Fezabilitate în vederea modernizării capacității de producție pentru nave. Întreaga investiție presupune extinderea și modernizarea capacităților de producție construcții corp nave militare care reprezintă active importante ce fac parte din inventarul capacităților producției și/sau serviciilor de apărare. Se vor reabilita Hala Construcții Nave (HCCN) și anexa acesteia, Atelierul Lăcătușărie Navală (ALN), Atelierul Montaj Bord (AMB) cu anexa spațiu de birouri și grup social, aici derulându-se activitățile cele mai importante din fluxul de fabricație a unui corp de navă.

santierul Naval Mangalia se extinde

Construcția unui corp de navă militară presupun execuția de secții și blosecții în cadrul Halei Construcții Corp Nave, execuția de accesorii corp navă în Atelierul Lăcătușărie Navală, respectiv execuția de echipamente în cadrul Atelierului montaj bord (AMB), încărcarea acestora pe mijloace de transport uzinal și transportul către zona calei de asamblare și lansat nave. Un alt obiectiv presupune înlocuirea parțială a șinelor de cale ferată. Valoarea totală pentru documentație este de 1.000.000 de lei, fără TVA.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buna ziua că am auzit despre plecarea a olandezilor , de pe santier naval mangalia ! Haideții domnilor să construim navele militare pentru statul roman , că așa este corect !
2
0
Santierul militar a fost ,,aranjat''. Cel civil,a incaput pe rand pe mainile mai multor straini,adica a cam fost facut posta. In afara de clicile unor jeguri,toti au dus o viata de munca si multi au avut chiar destinele mutilate grav in aceste santiere, platiti ca la milogeala. Fara alte optiuni,mangaliotii au fost siliti sa lucreze in acel mediu oribil,unde stresul si nedreptatile sunt normalitatea .
4
2
a*****a conduache esti varza, iti mai scriu inca o data ca am vazut comentariul de dimineata a fost sters. incurci mere cu pere. santierul naval mangalia este fostul santier militar, numit si sectorul 1 si este detinut suta la suta de statul roman. nu are absolut nicio legatura cu damen. inainte sa scrii tampenii, ar trebui sa te documentezi, vai de tine,vai de redactorul tau care iti aproba asa ceva
4
0
Sifonar din tata in fiu ! Tatal lui fost pompier cel mai mare sifonar din mangalia ! El il mosteneste pe tatal lui !
0
0
...iar cu golanii de olandezi , Romania a facut rahatul praf in Santierul 2 Mai Mangalia !
4
0
Cu iranezii , golan analfabet
1
4
Am adăugat acele site-uri dar nu apar în comentariu, probabil nu sunt permise astfel de postări. O simplă căutare pe Google "Santierul Naval 2 Mai Mangalia și găsiți site-ul, de asemenea căutați Santierul Naval Mangalia și veți găsi un alt site care descrie celalalt șantier cu care adesea este confundat actualul șantier Damen. Dacă totuși nu este o confuzie ci ati publicat acest articol știind ca sunt doua șantiere distincte atunci sa va fie rușine ca va numiți jurnaliști. Mai sunteți și din presa locală, ar trebui să publicați informații corecte, nu dezinformări...
10
1
0
0
Referitor la articolul "După plecarea olandezilor de la Damen, Șantierul Naval Mangalia se extinde" este o confuzie des întâlnită în presă între cele două șantiere navale din Mangalia. Unul este Șantierul Naval Mangalia și altul este șantierul naval Damen Shipyards Mangalia la care SN2MAI SA deține 51% acțiuni. Localnicii le numesc sectorul 1 sau șantierul militar, respectiv sectorul 2 sau santierul actual Damen. Ar fi putut fi evitată această confuzie printr-o minimă documentare jurnalistică, dar...din păcate acest lucru nu prea se mai întâmplă...Las mai jos site-urile unde pot găsi informații despre cele două șantiere ce sunt adesea confundate de presă. ;
8
1
Mare atentie cu un angajat de oe santier , bogdan catalin , boggy , este un om foarte periculos , fara scrupule , sifoneaza angajati , sefi tot ce prinde la mana ! 0785309260 !
1
2
Nu vine nimeni să-ți pună în traistă. Dacă statul roman era în stare, transforma cu mulți ani în urmă șantierul 2 Mai intr-o afacere de succes.Dar statul r*mân nu știe decât sa-si pună incompetenți- clica politica și clica de familie - în funcții decizionale, apoi se alege praful, după care urmează vânzarea pe bucăți cu dedicație către alți clienți. Statul roman nici măcar nu știe, nu are și nu va fi vreodată capabil să aducă clienți, să managerieze un astfel de șantier, și strategic pe deasupra. Da, și eu aș vrea ca tot profitul șantierului să rămână în țară, dar să rămână pentru țară, nu pentru un grup de interese. Din păcate asta e adevărul.
1
4
asa ar trebui sa faca Statul Roman si cu Santierul 2 Mai , sa gaseasca un investitor serios , si nu sa faca afaceri cu mwuistii de olandezi !
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212