REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Săptămâna Modei de la Milano marchează revenirea cumpărătorilor chinezi şi a cifrelor de afaceri record

Săptămâna Modei de la Milano marchează revenirea cumpărătorilor chinezi şi a cifrelor de afaceri record

Replica API 24 septembrie 2022 | 00:00 718

Săptămâna Modei de la Milano va fi inaugurată miercuri într-un context optimist, întrucât o delegaţie de cumpărători chinezi este aşteptată pentru prima dată la acest eveniment după declanşarea pandemiei de coronavirus, iar cifra de afaceri a industriei modei italiene înregistrează o evoluţie crescătoare, informează AFP.

Până luni, capitala regiunii Lombardia îşi va prezenta viziunea sa asupra modei feminine pentru sezonul primăvară-vară 2023, cu 210 evenimente în total: 68 de defilări, peste 110 prezentări şi 30 de evenimente conexe. Defilările de modă din februarie 2022 au fost eclipsate de declanşarea războiului din Ucraina, citează Agerpres.

În schimb, această ediţie se anunţă una foarte urmărită, graţie revenirii unei largi participări din străinătate: 300 de jurnalişti şi 450 de cumpărători sunt aşteptaţi, inclusiv o delegaţie chineză, prima care va fi prezentă la Milano de la începutul pandemiei de COVID-19.

Marile case de modă vor fi şi ele prezente prin intermediul unor companii celebre, precum Gucci, Fendi, Prada, Versace, Armani, Dolce&Gabbana şi Bottega Veneta.

Moncler sărbătoreşte 70 de ani de existenţă, Ferragamo organizează o defilare în spaţiul care va găzdui viitorul său sediu general din Milano, în timp ce "piaţa transferurilor" din industria modei continuă să atragă atenţia publicului şi a specialiştilor: Marco de Vincenzo este noul director artistic de la Etro, Filippo Grazioli conduce Missoni, iar Andrea Incontri coordonează activitatea casei Benetton.

Noi creatori de modă, precum Valentina Ilardi, Marco Rambaldi şi Matty Bovan, vor prezenta noile tendinţe din modă.

Deşi Europa se confruntă cu o criză energetică şi cu o inflaţie galopantă, cifra de afaceri a modei italiene a crescut cu 25% în primul semestru din 2022, reprezentând "cea mai mare creştere a acestui sector în ultimii 20 de ani", a subliniat Carlo Capasa, preşedintele Camerei modei italiene, într-o conferinţă de presă care a precedat debutul Săptămânii Modei de la Milano.

Este o creştere similară celei înregistrate în primul semestru din 2021, care a reprezentat o redresare marcantă în raport cu nivelurile extrem de scăzute de la începutul crizei COVID-19, determinând Camera de comerţ a modei italiene să prognozeze pentru 2022 o cifră de afaceri anuală de peste 92 de miliarde de euro.

Exporturi în creştere

Creşterea cifrei de afaceri se explică parţial prin creşterea preţurilor, determinată de creşterea tarifelor pentru energie şi materii prime. Totuşi, această cifră de afaceri a crescut cu peste 18% în preţuri constante, revenind la nivelul de dinaintea crizei financiare din 2008.

Al doilea semestru din 2022 ar trebui să înregistreze o uşoară scădere, cu previziuni neclare pentru sfârşitul de an, care vor depinde de politicile adoptate pentru limitarea inflaţiei şi a crizei energetice.

Exporturile din primele cinci luni ale anului 2022 au crescut semnificativ (+21,9% pentru modă, +30,2% pentru sectoarele conexe).

Piaţa americană şi cea sud-coreeană au fost cele mai dinamice. În schimb, o puternică scădere a fost resimţită pe piaţa din China şi în special pe cea din Rusia, din cauza sancţiunilor adoptate de industria produselor de lux după invazia militară din Ucraina, cu scăderi importante înregistrate în primele cinci luni ale acestui an: -26% în modă, -68% în sectorul bijuteriilor, -23% în sectorul accesoriilor şi -56% în sectorul opticii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108