REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Săptămâna Modei, Paris: Articole din piele, minijupe şi jachete voluminoase, prezente la firmele Courreges şi Rochas

Săptămâna Modei, Paris: Articole din piele, minijupe şi jachete voluminoase, prezente la firmele Courreges şi Rochas

Replica API 4 martie 2022 | 00:00 360

Articole din piele, minijupe şi jachete oversize sunt tendinţele viitorului sezon toamnă-iarnă şi care au fost prezentate miercuri pe podiumul modei de la Paris, de firmele Courreges şi Rochas, care şi-au reinventat propriile coduri lansate în romanticii ani 1960, relatează EFE, citată de Agerpres.

Colecţia casei Courreges, realizată de designerul Nicolas di Felice, a avut ca vedetă jacheta din vinil şi pantalonii de piele, alături de fustele mini care l-a ajutat pe fondatorul mărcii, André Courreges, să capete faimă pe plan mondial în anii '60.

Foto: (c) Piroschka van de Wouw/REUTERS

Minijupele nu mai au formă trapezoidală, ci sunt reduse la o simplă bucată de material, ajustate pe coapse, cu talia joasă, şi legate lateral cu bride.

Această economie de material contrastează cu jachetele voluminoase, cu mâneci bufante, pe care designerul le-a combinat cu cizme muşchetar foarte lungi şi cu întăritură pronunţată în dreptul genunchiului.

Sacourile masculinizate, la fel ca şi hanoracele într-o gamă cromatică restrânsă, albe, negre şi grena, vor fi vedetele colecţiei toamnă-iarnă 2022/23, prezentată în cea de-a treia zi a Săptămânii Modei de la Paris.

Au fost prezente în colecţia Courreges şi beretele care vor deveni un accesoriu prin excelenţă, asortate cu pantaloni evazaţi, sau cu rochii maxi despicate la spate, sau simetric pe părţile laterale.

Miercuri a fost prezentată şi colecţia casei de modă Rochas, care şi-a părăsit cunoscutul elitism romantic optând pentru un stil gotic, dominat de negru cu accente discrete de alb, regăsit în cămăşi voluminoase, cu gulere exagerate, sau cu volane.

Foto: (c) Piroschka van de Wouw/REUTERS

Au ieşit în evidenţă cizmele înalte cu ţinte care au contrastat cu fustele romantice plisate, sau cu cămăşile vaporoase şi alungite la spate, asemeni unei trene.

Foto: (c) Piroschka van de Wouw/REUTERS

Prezentarea a avut loc la Palais de Tokyo, care găzduieşte Muzeul de artă modernă şi contemporană de la Paris, pe acorduri de muzică gravă şi melancolică.

Au ieşit în evidenţă şi accesoriile, curele împletite din piele metalizată, purtate pe mână asemeni unei brăţări, şi unghiile false, exagerat de lungi ca nişte gheare.

Foto: (c) Piroschka van de Wouw/REUTERS

Rochas a mizat pentru sezonul viitor pe fustele midi, pe care le-a recreat în stiluri foarte diverse, ornate cu pene, volane, aplicaţii metalizate sau intarsii din dantelă

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272