REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Șapte MEDICI și ASISTENȚI medicali din Constanța, INFECTAȚI cu coronavirus

Șapte MEDICI și ASISTENȚI medicali din Constanța, INFECTAȚI cu coronavirus

Replica API 4 octombrie 2020 | 00:17 6230

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 224 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (69), asistenți medicali (87) și personal auxiliar (68). În ultimele două zile, șapte cadre medicale s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.

La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 125 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 91 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 100 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 74 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 22 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 2 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 347 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 85 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 8.000 de lei), dintre care 52 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 6.500 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 34 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 02 octombrie a.c., 650 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 730 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.118 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 64 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 414 persoane internate, dintre care 381 din județul Constanța și 33 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.022 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 316 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnu DAN de mai jos ACEST ARTICOL E TOT CE SM PUTUT FACE NOI NE- AM SCREMUT NEAM SCREMUT DAR ASTA E TOT CE A IESIT...a iesit MOALE
1
0
In fiecare zi in care citesc un articol Replica si ma gandesc ca a atins culmea neprofesionalismului, demagogiei, manipularii si ridicolului, si ca mai mult de-atat nimeni nu se va mai putea ridica vreodata, in ziua urmatoare gasesc un alt articol, si mai si. Bravo, baieti si fete ! Sunteti reprezentanti de frunte ai noii 'normalitati'. Ce e, ma, panarama asta de articol ?
5
4
Daca nu se decreteaza stare de alerta o sa murim toti
6
3
Halep a castigat mielu la roland garos
9
9
Acesti eroi, nu beneficiaza de casa, masina, telefon, bufet cu preturi mici si nici macar pensie speciala. Fara vacante parlamentare. Acum, judecati si voi. Un pensionar de lux, poate cumula 2-3 pensii, pe cand un elev, nu poate cumula doua burse.
12
9
Stiti ca de exemplu la Mangalia,acum spital Covid asistentele si personalul auziliar nu sunt testati? De ce? Pentru ca de fapt cei ce diriguiesc totul sunt niste criminali si romanii deja s-au obisnuit cu rorile,li se pare ceva normal,ca ceaiul de dimineata. Cum sa ingrijesti bolnavi cu personal cu comorbiditati si netestat? Trimiti pe front soldati in treining si inarmati cu prastii cu scoabe? Da,asa vrea guvernul sa lupte impotriva pandemiei. Populatia doarme si trage basini,iar cand cineva are probleme,oricine in afara de vinovati sunt de vina.
9
4
Pe sh asta care a scris articolul il controleaza cineva? Numai baliverne scrie. Din tot articolul nu reiese nicaieri ca la constanta au fost 7 cazuri in ultimile doua zile..situatia e pe tara. Sunteti asa de excitati cand mancati rahat ca nici nu mai stiti ce scrieti! Rusine Replica de doi bani
7
3
asa se intampla cand permiteti medicilor sa tina cabinetele particulare deschise. Ei acolo munces si cand merg sa semneze condica la spital covideaza si pe altii cu covid luat la particular. Opriti acest fenomen! medicii sa aiba un singur loc de munca!sa se dedice pentru zecile de mii de lei salariu!
14
8
10 % dintre cei infectati sunt cadre medicale !"Felicitari " DSP-ului ...
10
3
razi de cei care, cand te oparesti sufli si in inghetata, asai viata ...la tara !
4
1
La mai mare si mai tare.Hai COVIDU.
3
12
Vrajeala...se stie ce se urmareste...se cauta voluntari pentru covid . Vor sa ne bage iar pe arest la domiciliu pentru ca lumea e fricoasa si proasta si accepta tot . Tipic romanesc...pacat
11
17
Ce stire de doi bani, este un raport neconcludent care prezinta aiurea situatia din prezent defapt raportata la trecut, hai ca ati innebunit naibii.
10
14

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218