REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Sărăcie... Cât costă o masă la cantina „boierilor“ din Parlament!

Sărăcie... Cât costă o masă la cantina „boierilor“ din Parlament!

Replica API 26 mai 2022 | 11:28 7110

O legendă urbană spune că parlamentarii României mănâncă bine și ieftin la cantina instituției, prețurile fiind foarte mici. Reporterii Replica de Constanța au încercat să afle cât adevăr este în această legendă și au și imortalizat preparatele savurate de demnitari zilnic. Ei bine, în Parlamentul României există două locații unde demnitarii, și nu numai, pot lua masa. Astfel, la Senat există o cantină cu prețuri normale (dar foarte accesibile pentru un parlamentar), unde mâncarea, potrivit spuselor aleșilor, este de o calitate superioară, și una la Camera Deputaților, unde prețurile sunt mici, însă și mâncarea lasă de dorit, lumea neînghesuindu-se să ia masa aici, alungați fiind de calitatea produselor.

La Senat, mâncarea e mai... scumpă și mai bună

Prețurile de la cantina Senatului nu sunt foarte mici, dar accesibile având în vedere veniturile parlamentarilor, existând si meniuri la 20 de lei care conțin o ciorbă, felul 2, dar și un fruct, neputându-se compara cu 10 lei cât este bugetul alocat unui bolnav internat în spital.

Cantină Senat

La Camera Deputaților, mai ieftină și mai...proastă, spun unii

Dar dacă la cantina Senatului mâncarea este bună, potrivit declarațiilor parlamentarilor, nu același lucru se poate spune despre cantina de la Camera Deputaților, unde teoretic au acces și jurnaliștii.

Cantină Camera Deputaților

Cantină Senat

Cantină Camera Deputaților

Astfel, aici poți găsi o ciorbă și 4 lei, sau un șnițel la 8 lei, prețurile fiind practic de 2 ori mai mici decât la Senat.

Cantină Camera Deputaților

Cantină Senat

Însă, se pare că aici se cam face rabat la calitate, cartofii sunt din fulgi, calitatea produselor cam lasă de dorit, acesta fiind și motivul pentru care lumea nu prea dă buzna în acest stabiliment.

Cantină Senat

Cantină Senat

Deputatul Cristina Rizea: O masă la cantina Parlamentului costă cam 50 lei

Nu știu cum erau prețurile în trecut, am auzit si eu poveștile, dar acum nu mai sunt chiar atât de mici. O masă la cantina Parlamentului costă cam 50 lei. Am dat 98 lei eu cu colegul meu, dar nu ne-am luat felul 1, 2 și desert fiecare. Poți mânca și cu 30 lei un piure din fulgi cu un fel de șnițel în care riști să îți rupi dinții. În general mănânc acasă seara când ajung.” a declarat Cristina Rizea, deputat USR, pentru Replica de Constanța.

Cristina Rizea

Bogdan Bola: Prețurile sunt cam la jumătate de prețul de restaurant

La fiecare etaj există o cantină, dar nu are prețuri din câte știu eu. Cantinele noastre care sunt la fiecare etaj, unde ne desfășurăm activitatea au prețuri cam la jumătate sau două treimi de prețul de restaurant. Eu mănânc aici la etajul nostru, la Camera Deputaților, prețurile sunt mai mici într-adevăr, să mănânci un felul doi e cam 20-25 de lei.

Bogdan Bola

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Branza la ce pret e***?
0
0
sau detinuti
0
0
Dar care e alocarea pentru hrana la Poarta alba de ce nu o intrebati pe nevasta puscariasului Rizea? Ce fel de mancare lua Rizea de la ghium si in ce conditii speciale a stat in puscarie de ce nu o intrebati pe userista?
2
0
Nu am mai vazut o ciorba cu 4 lei de 15 ani
1
1
Javrelor, sa mancati pietre si nisip ca a**a meritati pentru cat lucrati!
1
1
P**a in 2024 uitati si parca vad ca va duceti sa-i votati din nou cu zambetul pe buze !
1
0
Asa era si pe vremea lui ceausescu . Partidul avea la preturi mici cam tot ce isi doreau si populatia facea foamea . O ciorba daca o comanzi la o carciuma de duzina costa 11 lei si un fel 2 de la 35 de lei in sus . Repet , carciuma de duzina . Intotdeauna au fost favorizati cei aflati la putere . Uitativa la ei dupa ce sunt alesi ce burtihane fac si iti poti sa-ti dai seama ce trai pe vatrai au . JIGODII ORDINARE PE BANI MULTI .
2
0
Nu le e rusine?
1
0
sunt preturi,bune ptr oameni ne simtiti, si care doar zac ,nu muncesc nu fac nimic ptr populatie, doar legi de pensii si drepturi ptr ei, javre
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108