REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Sărbătoarea Etniei Tătare din România, celebrată la Constanța. Video

Sărbătoarea Etniei Tătare din România, celebrată la Constanța. Video

Cristina BÄ‚RBUCEANU 13 decembrie 2022 | 15:31 1718

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România organizează în perioada 13 – 17 decembrie 2022 proiectul „Repere identitare dobrogene – 13 Decembrie, Sărbătoarea Etniei Tătare din România”, proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului ConstanÈ›a.

Proiectul s-a deschis marÈ›i, 13 decembrie a.c., în ziua în care este marcată oficial Sărbătoarea Etniei Tătare din România, cu simpozionul „Din istoria tătarilor” care va avea loc la sediul central al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, începând cu ora 17.00 È™i la care sunt invitaÈ›i dr. Andrzej Drozd – Universitatea din VarÈ™ovia (Polonia), dr. Emanuel Plopeanu - Universitatea „Ovidius” din ConstanÈ›a, dr. Metin Omer - Universitatea „Ovidius” din ConstanÈ›a.
Sâmbătă, 17 decembrie 2022, începând cu ora 17,00, la Centrul MultifuncÈ›ional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” va avea loc un spectacol susÈ›inut de ansambluri È™i de elevi de la Școala Comunitară de la Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România.

Proiectul „Repere identitare dobrogene – 13 Decembrie, Sărbătoarea Etniei Tătare din România” îÅŸi propune să contribuie la o cât mai bună cunoaÈ™tere a principalelor momente istorice în rândul comunităţii tătare din România. Principalul obiectiv al manifestărilor organizate în cadrul proiectului constă atât în apropierea membrilor comunităţii de valorile culturale ÅŸi spirituale specifice etniei tătare, cât È™i de promovarea valorilor identitare în rândul populaÈ›iei majoritare. De asemenea, proiectul îÅŸi propune să contribuie la implicarea cât mai activă a tuturor membrilor în viaÅ£a comunităţii prin participarea la evenimentele organizate de UDTTMR.

„Sărbătoarea Etniei Tătare din România”, marcată anual la data de 13 decembrie, este recunoscută oficial prin Legea nr. 453/2006. Potrivit acesteia, „în localităţile unde trăiesc etnici tătari, autorităţile administraÅ£iei publice locale sprijină organizarea manifestărilor cultural-artistice dedicate zilei de 13 decembrie”.

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a organizat, cu acest prilej un simpozion cu tema istoriei tătarilor, invitaÅ£i fiind dr. Andrzej Drozd de la Universitatea din VarÈ™ovia, Polonia, dr. Emanuel Plopeanu ÅŸi dr. Metin Omer de la Universitatea „Ovidius” din ConstanÈ›a.

Video:

Evenimentul a fost deschis de dr. Metin Omer, ce a reuÈ™it să capteze prin discursul È›inul unele dintre cele mai importante momente ale comunității tătare, dându-i apoi cuvântul dr. Emanuel Plopeanu, ce a ales să ilustreze cu acest prilej un bilanÈ› actual al acesteia. Dr. Andrzej Drozd de la Universitatea din VarÈ™ovia, ce a participat atât în rol de vechi colaborator cât È™i ca reprezentant al tătarilor din Polonia, a încheiat prezentarea, oferind de asemenea publicului ocazia de a urmări în exclusivitate câteva fragmente din următoarele sale lucrări pe tema culturii, tradiÈ›iei È™i istoriei tătarilor.

.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In curand va fi un amplu reportaj despre furturile celor ce spun ca reprezinta etnia. Increngatura din politica din constanta și bani, CJC, primarie si PNL
1
0
Plm, la un milion sase sute de mii de euro, primiti moka de la statul roman, anual, retineti, primesc anual bani astia, cum sa nu cheltuiasca 2-3 mii pe o vrajeala ieftina. Jos nogaiul!
1
0
La multi ani.
1
0
adica gagauti.
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272