REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Șarlatan de profesie, condamnat la 14 ani de închisoare

Șarlatan de profesie, condamnat la 14 ani de închisoare

Virgil STOIAN 24 februarie 2024 | 00:00 1296

Valentin Laurențiu Chircu a devenit „afacerist“ în urmă cu ani de zile. Spunem afacerist, cu ghilimelele de rigoare, pentru că se dădea drept reprezentant al unor societăți și, astfel, a țepuit mai multe firme din țară, fiind anchetat și condamnat în mai multe dosare. Acum se află la Penitenciarul Arad, iar pe 23 februarie a fost condamnat definitiv într-un dosar aflat pe rolul instanțelor din Constanța. După contopirea pedepselor a rezultat cea de 13 ani şi 546 zile închisoare.

sarlatan de profesie, condamnat la 14 ani de inchisoare
Valentin Laurențiu Chircu a ajuns în atenția oamenilor legii, ani de-a rândul, pentru înșelăciuni. Se dădea drept reprezentant al unor societăți comerciale și, folosindu-se de carduri false sau ordine de plată false, a indus în eroare și înșelat firme din toată țara.

Nici la Constanța nu a stat de-o parte. Unul dintre dosare se referă la falsul în înscrisuri sub semnătură privată. În fapt, instanța a reținut că inculpatul a contrafăcut ordinul de plată nr. 386, care a fost transmis prin e-mail către persoana vătămată Visage Beauty Equipment SRL București și care confirma plata unei comenzi în valoare de 32.400 lei, ca fiind efectuată la Banca Raiffeisen - Agenția Grivița.

Mai exact, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Valentin Laurențiu Chircu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, reținându-se în sarcina acestuia că, în luna august 2016, afirmând în mod nereal că se numește F.B. și utilizând datele de identificare ale unei societăți, a indus în eroare persoana vătămată Visage Beauty Equipment SRL București cu ocazia achiziționării unui număr de 25 termocuverte, pentru plata cărora a transmis prin email un ordin de plată care atesta în mod nereal că plata a fost efectuată, cauzând un prejudiciu în valoare de 32.400 lei. Prin același rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei pentru continuarea cercetărilor în vederea identificării autorilor, cu privire la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

sarlatan de profesie, condamnat la 14 ani de inchisoareArestat

Astfel, s-a reținut inițial că, pe telefonul mobil al S.C. Visage Beauty Equipment SRL, a sunat o persoană care s-a arătat interesată de achiziționarea a 25 termocuverte. Persoana care a sunat s-a recomandat cu numele de F.B. și a menționat că este reprezentantul unei societăți (Marsorom S.R.L.). La orele 09.37, individul respectiv a transmis datele societății Marsorom S.R.L. și o adresă de e-mail, iar după ce a fost emisă factura de către societatea vătămată, a transmis un ordin de plată în valoare de 32.400 lei care confirma efectuarea plății pentru comanda solicitată, iar aceeași zi au fost ridicate cele 25 termocuverte. Ulterior, asociatul societății vătămate s-a deplasat la bancă pentru a verifica alimentarea contului cu suma respectivă, ocazie cu care a constatat că banii nu au fost virați în cont și că ordinul de plată respectiv a fost fals, iar după ce a încercat să-l apeleze pe acel individ, acesta avea telefonul închis.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui Valentin Laurențiu Chircu la la 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. După contopirea celorlalte pedepse a rezultat cea de 13 ani şi 546 zile închisoare. Sentința este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pentru o buzunareala de 40 000 lei, 14 ani. severi mai sint judecatorii din cta. ptr delapidari de milioane de euro, se da mai putin. cheltuise banii, nu mai avea de unde da.
2
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436