REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Șase alimente care agravează depresia. Evită-le cât poți

Șase alimente care agravează depresia. Evită-le cât poți

A.F. 27 decembrie 2022 | 00:00 539

Depresia este o boală complexă care implică mulți factori diferiți, inclusiv câțiva legați de stilul de viață. Dieta nu face excepție și există dovezi ample că diverse alimente pot agrava simptomele.

Legătura dintre inflamație și depresie

Tocmai, o problemă care a stârnit mult interes științific în ultimii ani este relația dintre depresie și inflamație. Mulți pacienți cu depresie au un anumit grad de inflamație cronică ușoară, așa că se crede că alimentele care cresc această problemă pot agrava și simptomele depresiei.

Una dintre principalele grupe este cea a carbohidraților rafinați, care include produse precum pâinea albă sau produsele de patiserie. Consumate în exces, provoacă modificări rapide ale nivelului zahărului din sânge, ceea ce este legat de câteva probleme grave de sănătate.

Ceva asemănător se întâmplă si cu prăjelile, cu un conținut ridicat de lipide de proasta calitate si deci calorii. În plus, procesul de prăjire poate carboniza anumite reziduuri și poate produce substanțe toxice.

În același sens, anumite grăsimi (cum ar fi untul și margarina) cresc riscul de obezitate, strâns legat și de un anumit grad de inflamație cronică.

Alimente care agravează depresia

Carnea roșie, și mai ales cea procesată, are și un anumit efect inflamator, ceea ce explică riscul crescut de cancer de colon asociat consumului frecvent al acesteia.

Alimentele cu multe zaharuri adăugate, precum băuturile carbogazoase, sunt, de asemenea, asociate cu anumite tulburări metabolice precum obezitatea sau diabetul, care cresc inflamația și ar putea afecta depresia.

În fine, un caz special este cel al băuturilor alcoolice. Pe lângă agravarea răspunsului inflamator (deoarece crește permeabilitatea tubului digestiv) și constituie un factor de risc pentru boli metabolice și cardiovasculare și multe tipuri de cancer, este o substanță care deprimă sistemul nervos care, dincolo de beția inițială, cauzează și agravează simptomele depresive, scrie publicația Nutricion, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Povesti; singurul lucru corect este ca s-a descoperit ca depresia produce o oarecare inflamatie in corp; cauzele sunt necunoscute si metodele de tratament ineficiente in cateva zeci de procente din totalul celor care binevoiesc sa se trateze si ajung la medic pentru ca foarte multi nu ajung, fie pentru ca refuza sa accepte ca au depresie fie pentru ca refuza sa ia tratamentele moderne care au efecte puternice in primele zile 10 zile, provoaca ameteala, oboseala, senzatia de drogat cu un drog puternic; sfatul meu este sa merga la un doctor psihiatru si sa se trateze chiar daca tratamentul s-ar putea sa nu functioneze sau sa nu functioneze pe termen lung; altenativa este o viata risipita, neinteleasa si netraita la adevarata ei valoare; si mai este un aspect - nu va puneti singuri diagnosticul, nu orice perioada mai grea si stare mai p*****a inseamna depresie
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212