REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Șase autospeciale noi, inaugurate la Serviciul de Ambulanță Județean Tulcea

Șase autospeciale noi, inaugurate la Serviciul de Ambulanță Județean Tulcea

Replica API 26 ianuarie 2019 | 00:00 411

Vineri, 25 ianuarie a.c., președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Dumitru Mergeani au participat, la sediul Serviciului de Ambulanță Județean, la inaugurarea a șase ambulanțe primite la sfârșitului anului trecut de la Ministerul Sănătății. În cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale – regiunea Centru“, depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Serviciului de Ambulanță tulcean urmează să îi fie repartizate în acest an încă 10 ambulanțe noi, care vin în completarea celor șase ambulanțe tip B2 proaspăt inaugurate.

Noile ambulanțe au fost sfințite de Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, la acțiune fiind prezenți și prefectul Lucian Furdui, viceprimarii municipiului, Andaluzia Luca și Petre Marinescu, deputații Mirela Furtună și Iusein Ibram, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“, lt. col. Daniel Petrov, directorul Filialei Tulcea a Crucii Roșii Române, Simona Covaliov și directorul Direcției de Sănătate Publică, Mirela Prodan.

„Noile ambulanțe sporesc viteza de intervenție pentru situații medicale de urgență. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în derularea acestui program european. Este un ajutor pentru populație județului Tulcea, ținând cont de numărul important de misiuni pe care acest Serviciul de Ambulanță la desfășoară într-un singur an. Vreau să mulțumesc întregii echipe a Serviciului de Ambulanță Județean, care își face datoria în slujba cetățeanului, s-au auzit numai lucruri bune despre dumneavoastră și asta vi se datorează pentru că trudiți zi și noapte pentru a fi alături de cei aflați în nevoie și a căror viață depinde de activitatea dumneavoastră.

Sănătatea a fost un domeniu prioritar pentru administrația județului și, în scest sens, pe parcursul următorilor trei ani, veți vedea schimbări majore legate de investițiile în domeniul sănătății. Știu că dumneavoastră aveți nevoie de o ambulanță nouă pentru Delta Dunării, demers pe care îl voi susține și în cadrul vizitei domnului ministru Raed Arafat la Tulcea. Alături de cele două spitale, de Psihiatrie și cel de Infecțioase, care intră în reabilitare, Spitalul Județean de Urgență beneficiază din vara acestui an de o investiție de 50 de milioane de euro pentru extindere modernizare și dotare. Avem destule probleme în domeniul sănătății, mai ales în zona spitalului, dar încercăm să le rezolvăm din mers, pentru că trebuie să oferim tulcenilor tot ceea ce este mai bun“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Directorul Serviciului de Ambulanță Județean, dr. Dumitru Vâlcu a declarat că noile ambulanțe sunt deosebit de utile pentru județ, având în vedere că numai anul trecut, serviciul pe care îl conduce a avut peste 35.000 de misiuni, care au acumulat aproape 2,5 milioane de kilometri. „Ambulanțele pe care le-am avut în dotare au necesitat foarte multe reparații, cu costuri enorme, dar noile ambulanțe sunt dotate cu aparatură de înalt nivel profesional, medical și vreau să vă anunț că, până în lunile aprilie-mai, vom mai primi încă zece ambulanțe: trei de tip A, două de tip B 4x2, patru ambulanțe B 4x4 și o ambulanță de tip C“, a declarat dr. Dumitru Vâlcu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu va mai laudati atat cu 6 ambulante .. parca le ati cumarat cu bani vostri ! penalilor !
0
0
Daca au fost sfintite , e suficient sa treci pe langa ele si te vindeci.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102