REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ȘASE CENTRE de VACCINARE în județul CONSTANȚA

ȘASE CENTRE de VACCINARE în județul CONSTANȚA

Replica API 4 ianuarie 2021 | 19:47 4562

La nivelul județului, au fost stabilite 6 centre de vaccinare pentru personalul medical: Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, Spitalul Municipal Mangalia, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, Spitalul Municipal Medgidia și Spitalul Militar de Urgență „Al. Gafencu” SMMIT.

În funcție de necesități, autoritățile au în vedere deschiderea altor două centre de vaccinare, respectiv la Spitalul Orășenesc Cernavodă și Spitalul Orășenesc Hârșova. Peste 4.000 de oameni din domeniile sănătății și social – sistem public și privat, urmează să fie imunizați.

Dozele folosite în faza 1 fac parte din tranșa de vaccinuri sosită în țară pe data 29 decembrie 2020. Fiind centru regional de depozitare (în schema națională sunt 6 astfel de centre), județului Constanța i-a fost alocat un total de 8.775 de doze, care au fost împărțite inclusiv în Tulcea, Brăila, Galați, Buzău și Vrancea.

Transportul flacoanelor a început în cursul nopții trecute și a fost făcut în condiții optime de siguranță, la temperaturile recomandate, fiind folosite vehicule și lăzi frigorifice speciale.

Luni, 4 ianuarie a.c., au fost distribuite 975 de doze, după cum urmează:

• Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” – 200 (3 echipe de vaccinare)

• Spitalul Municipal Mangalia – 150 (2 echipe de vaccinare)

• Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia – 100 (2 echipe de vaccinare)

• Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord – 245 (3 echipe de vaccinare)

• Spitalul Municipal Medgidia – 80 (o echipă de vaccinare)

• Spitalul Militar de Urgență „Al. Gafencu” SMMIT – 200 (2 echipe de vaccinare)

La ora 11:00, situația fazei 1 a campaniei de vaccinare arăta astfel:

• Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” – 107 persoane vaccinate

• Spitalul Municipal Mangalia – 33 persoane vaccinate

• Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia – 36 persoane vaccinate

• Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord – 50 persoane vaccinate

• Spitalul Municipal Medgidia – 0 persoane vaccinate (începe mâine, 5 ianuarie)

• Spitalul Militar de Urgență „Al. Gafencu” SMMIT – 28 persoane vaccinate

Obiectivul Fazei 1 este de a realiza vaccinarea personalului medico-sanitar, în vederea limitării transmiterii SARS-CoV-2 și asigurarea imunizării acestei categorii esențiale de personal. Se adresează întregului personal care încadrează rețeaua sanitară națională, respectând principiul acordului liber consimțit, cu respectarea indicațiilor și contraindicațiilor precizate în prospectul produsului. Personalul medico-sanitar din zona de responsabilitate a unităților medico-sanitare în care au fost organizate centre de vaccinare se prezintă pentru vaccinare în aceste centre, pe bază de planificare/programare realizată de conducerea instituției în care este organizat centrul de vaccinare.

În schema actuală, pentru următoarele etape, la nivelul județului Constanța a fost stabilit un număr de 19 centre de vaccinare, dintre care două în municipiul Constanța. Trebuie menționat că cele două centre din municipiu vor avea, în total, 32 de cabinete. În fiecare cabinet va exista o echipă formată din patru persoane (un medic, doi asistenți și un registrator). În municipiul Constanța, aproximativ 64.000 de oameni au vârsta de peste 65 de ani.

Astfel de centre vor funcționa în mai multe localități din județul Constanța, după cum urmează: Medgidia, Mangalia, Năvodari, Cernavodă, Ovidiu, Valu lui Traian, Eforie, Cumpăna, Hârșova, Mihail Kogălniceanu, Cogealac, Negru Vodă, Cobadin, Techirghiol și Băneasa.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ala este frigiderul meu de acasa.Mai blegovanilor,asa pastrati voi vaccinurile la -80 de grade? Bai tampitilor,mataracuelor ce mama dracului de dotari ne aratati? Ala este frigiderer de minus 80 de grade unde tineti vaccinuri? Ce sa mai zic daca voi tineti vaccinuri aici..Dar de transportat.. ca nici dracul nu vede cum il transportati .Vai de steaua voastra cand v-ati nascut de prosti cu facultatile voastre de cacact degeaba le aveti.Cine dracu va conduce de este atat de prost? Sa va cacati pe ele de diplome, sunteti prosti,batuti in cap.Tutilor,macar nu va mai laudati,nu va aratati prostia.
1
0
Eu astept la coada. Dau intaietate celor care cred in vaccin. Abia dupa ce se vaccineaza ei si isi vor vaccina si copiii, o sa iau si eu in calcul optiunea asta. Deocamdata, cu toata tacerea pastrata de presa vanduta, numarul mortilor subite dupa administrarea vaccinului, creste.
9
16
Nu va mai inscrieti nicaieri. Bucurati.va de viata. Dupa vacc nu se stie..
10
16
Se fac liste la spital , la morga acolo , fugi sa prinzi loc pe lista
10
16
In constanta, la ce nr.de telefon ne putem inscrie?
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468