REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ȘASE CERTIFICATE de URBANISM SEMNATE de FĂGĂDĂU dintr-o LOVITURĂ

ȘASE CERTIFICATE de URBANISM SEMNATE de FĂGĂDĂU dintr-o LOVITURĂ

Replica API 17 octombrie 2020 | 23:29 7610

Arhitectul municipiului Constanța, Radu Vânturache, cu sprijinul primarului încă în funcție, Decebal Făgădău, a semnat vineri, 16 octombrie, şase certificate de urbanism pentru ansamblul rezidențial cu 20 de etaje și 15 etaje din zona Abator. Acesta este unul pas premergător obținerii autorizației de construcție a clădirilor, asta însemnând că, în viitorul foarte apropiat, vor începe lucrările. Așa cum am anunțat și în edițiile anterioare, investitorul este Sammarina Imobiliare, ansamblul urmând a fi amenajat pe o suprafața totală de 68.036 mp.

Zona vizată este situată pe Șoseaua Mangaliei nr. 74-75, între cartierul Abator și Cartierul KM 4, în apropiere de Farul constanța, la 400 metri de Marea Neagră și Poarta 5 a Portului Constanța. Mai exact, în locul fostului Abatorul de Export din Constanţa, una dintre clădirile simbol ale oraşului. Acesta se va transforma într-un ansamblu rezidențial, cu blocuri de 20 de etaje, cu piscină, club și restaurant, cu zone destinate businessului .

Șase certificate pentru Stelian Grasu

SC Carmeco, prin Stelian Grasu, a obținut5 certificate de urbanism pentru: ”proiect imobiliar integrat Sammarina "Center" construire clădire ansamblu de locuințe 2S+P+15E zona M est etapa 1. organizare de șantier”; ”proiect imobiliar integrat "Sammarina Center" construire ansamblu de locuințe 2S+P+15E Zona L5 Etapa 9, organizare de șantier”; proiect imobiliar integrat "Sammarina Center" schimbare destinație clădiri existente si construire centrala cogenerare Zona IS Etapa 4, organizare de șantier”; construire - proiect imobiliar integrat "Sammarina Center" construire ansamblu de locuințe 2S+P+15E Zona L5 Etapa 7, organizare de șantier”; proiect imobiliar integrat "Sammarina Center" construire ansamblu de locuințe 2S+P+15E Zona L5 Etapa 6, organizare de șantier”.

Iar Sammarina Imobiliare, tot prin Stelian Grasu, a obținut un certificat de urbanism pentru: construire - proiect imobiliar integrat Sammarina "Center" construire clădire birouri 2S+P+20E Zona IS Etapa 11 organizare de șantier

Ce prevede proiectul!

Proiectul va fi realizat de Sammarina pe o suprafața totală de 68.036 mp. Concret, se propune construirea unei zone mixte de birouri P+20, galerii comerciale. O altă zonă va fi destinată ansamblurilor de locuințe cu 900 de apartamente cu una, două, trei și patru camere, regim înălțime P+15, dar parcări subterane. O altă zonă va fi destinată unor funcțiuni conexe necesare asigurării unui standard de locuit ridicat, cum ar fi proiectarea unui club S+P+2 etaje și restaurant, a unei clădiri P+1 cu piscină interioară și exterioară. Ansamblul va fi prevăzut cu spații verzi, zone de interes și zone de loisir dotate cu mobilier urban.

Piatra de temelie a Abatorului de Export fost pusă în anul 1933, iar finalizarea lucrărilor s-a făcut după 3 ani, în 1936. La momentul festiv a participat şi Regele Carol al II-lea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta inseamna ca cei care au avut aactiuni la carmeco ,si cavalorau 2 banuti si n au luat nici o dividenda se vor umple de bani.Sau ,poate numai patronii
2
0
acum ce sa facem sa plangem dupa abatorul ala care a devenit focar de infectie mirosea toata str caraiman de la abatorul ala daca se face ceva frumos nu trebuie sa plangem
2
0
certificatul de urbanism nu inseamna nimic, daca nu e urmat de o autorizatie in constructie. nu inseamna decat ca ai dat spaga ca prostul, atat. ha ha ha
3
0
Am mare incredere in doamna Ovanesian! Respect.
5
0
Semneaza pentru ca probabil trebuie sa onoreze vreo shpaga. Doar nu credeti ca lake asta se pricepe sa faca ceva pe lumea asta ca sa aiba din ce trai? Semneaza si cu fiecare semnatura ii mai da un sut Pizedeului la vale pentru parlamentare.
5
0
Nu mi se pare in regula ca cei ce au pierdut alegerile sa mai poata emite autorizatii. Poate le anuleaza actualul primar.
6
0
Radu Vinturache,deci asta.i numele bouarului care din prostie sau spaga a facut Cta sa arate ca ferentari zabrauti.Adica o tiganie cimentata betonata.Ba fraiere,iti place cum arata mamaia mazare betonata,rasa si frezata,cu blocurile alea unul in altul?? pune femeia de serviciu sa.ti arate. ba,arhite ctul melcilor! rusine asa zisa facultate de arhitengura care. scoate asemenea panarame.Uita.te in varna,ca daca.ti spun de dubai zici ca te injur,ca sa inveti si tu cum arata un oras,incultule incompetent spagar!
12
0
Amice:Zdreanta de Fagadau :ba Prostul satului Lasa Omul in Pace ce tot il insulti ca Taranul Prost de la Vaci lasa-l in pace in treaba lui sa-si rezolve problemele lui!! Bai Maimutoi Tolomac si blegoman si nu mai Injura ca Taranul Prost de la Vaci si stai cuminte in banca ta ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Maimutoi Tolomac si blegoman!! DRAGA Escu Gresesti Enorm si nu ai dreptate cei care au gresit si la Votat pe Ciuma Galbena de PNL-ista Vergil Chitac sunt niste Prosti la cap asa ca Shut up Fanatici Ciuma Galbena de PNL-isti! Draga Redactie Replica Nu mai Sterge mesajul meu
2
10
Nu le scapa nimic!! Chitac nu a fost investit. Iti scapa tie ceva!!! Primar inca e fagaboul tau!!
11
2
Pai cum a semnat fagadau pe 16 daca pe 15 chitac a fost validat pentru functia de primar... Nu cumva va scapa ceva ? Nu cumva chitac a dat semnatura ?
2
12
mai semneaza infractorul hotii da-i-as muie cu tot cacatul primariei !!!
15
3
Tot orasul Constanta a fost distrus urbanistic in cei 20 de ani de PSD. Inclusiv statiunea Mamaia. Constanteni, votati cu capul nu cu stomacul. Lasati puiul congelat.
16
2
mai stie cineva daca "roata ca la Londra" a lui fagadau se mai invirte ?
10
1
Roni zi dragule nu asa ca esti rost.Poate nu tu al de il vez dim in oglinda.O sa regretati voi alegera facuta,Comanescu si sluga lui.Mai stati un pic sa i sintre in mina nemernicu.
3
10
Convex continua sa polueze zona poarta 6 si km4 in fiecare noapte cu praf de clinker-se incarca la barje numai noapte cand pot face praf.Agentia de Mediu de ce .nu ke inchdeti activitatea ?.Vom anunta Agentia de Mediu a Comisie Europene cat de curand .
10
1
Maxim 20% luati la alegeri!
7
5
Samara un securist, prim incaltatat, nimic altceva decat catelusul strainilor. Un milionar de hartie igienica, sluga la darloaga, care spera ca Romanul de rand sa faca credit pentru el. UN EXEMPLU CLAR DE CANCER AL SOCIETATII.
13
1
inca 4 ani cu fagabou si toata Cta era pe persoana fizica
16
2
Proprietrarul acestei firme inainte de campanie electorala a pus la dispozitie domnului Fagadau un spatiu pentru a il face centru pentru oamenii strazii in zona 2 Cocosi si pentru a da bine in campania electorala. Oare nu cumva pare a fi un schimb? Trecerea PUZ-ului si si semnarea certificatelor de urbanism pentru a da bine in campania electorala? Totate informatiile sunt publice in presa...trebuie doar cititie si intelese cum PSD face manevrele in Constanta. Oare nu pare a fi o spaga, dar sub o alta forma?
16
0
Si mie Imi pare rau cand vad foste fabrici demolate, dar sa fim sinceri! De cat ruina aia care oricum ar fi trebuit demolata mai bine un ansamblu frumos care sa schimbe aspectul zonei. Stiu ca suna urat, dar asta e capitalismul iar principalii vinovati suntem noi nu altii
13
3
Ce afacere buna a facut Samara asta, vapoare taiate la fier vechi, abatorul demolat, spatiile Metachim abandonate. Mare om de afaceri
30
2
Mireluto tu gindesti exact ca prostii din primarie:pe aceeasi parte a strazii au numere cu sot si fara sot.
9
1
Asta arata caracterul lui Fagadau. Un fel de "dupa mine, potopul"
22
4
Asta mai sta pentru ca vad ca vinde dracului toata constanta pana pleaca, nea virgile haide bre odata ca dupa aia ai sa spui ca nu mai ai ce sa faci ca ala a dat autorizatiile, chiar nu puteti sa il opriti dao dracu de treaba.
22
2
Excelent. Sa vedem ce face galbenul.
13
4
...dar cel care vine..daca are cohones..anuleaza toate certificatele de urbanism. Cu juristi pregatiti..cu oameni capabili..anuleaza tot..pe litera legii. A se urmarii si dna de la urbanism Carmen Tanase..sa vedeti acolo smecherie. Urmarita de DNA..acuzata..inculpata...si ce o mai fi fost...este pe acelasi scaun caldut. Vergil Chitac..sa speram ca ai pantaloni pe tine.
30
5
Blestemat sa fi cu toata fam ta , Coruptule...Jeg uman ... sa putrezesti in puscarie !
26
8
Se daduse peschesul
25
5
Asta inseamna dezvoltare !
16
16

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614