REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Şase funcţii de medici şefi din Spitalul Judeţean, scoase la concurs

Şase funcţii de medici şefi din Spitalul Judeţean, scoase la concurs

Replica API 19 octombrie 2017 | 00:04 331

Șase funcții de medici șefi, de la tot atâtea secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, au fost scoase la concurs. Potrivit unui anunț făcut public de reprezentanții unității medicale, este vorba de funcțiile de conducere de la Secția Anestezie Terapie Intensivă – până în prezent funcția de medic șef a fost ocupată de dr. Victoria Bădărău, la Secția Clinică Medicală Internă 2 – funcție deținută de dr. Zizi Niculescu, la Secția Clinică Obstetrică Ginecologie 2 – funcție deținută de dr. Aneta Tomescu, Secția Clinică Oncologie – funcție ocupată până în prezent de dr. Laura Mazilu, la Secția Clinică Ortopedie Traumatologie – funcție deținută de dr. Alexandru Octavian Șerban, la Centrul de Hemodializă – funcție deținută de dr. Bogdan Cîmpineanu. Funcțiile respective au fost scoase la concurs întrucât mandatul actualilor șefi de secții, valabil pentru o perioadă de trei ani, a expirat. De altfel, surse din interiorul spitalului spun că, cel mai probabil, la secțiile clinice menționate vor fi reconfirmați actualii șefi de secții, cadre medicale apreciate atât în interiorul unității spitalicești, cât și de pacienți.

Anunțul privind concursul pentru funcțiile de medici șefi a fost publicat în publicația „Viața Medicală” din data de 6 octombrie, înscrierile se pot depune până pe 20 octombrie, iar concursul se va organiza după 30 de zile de la publicarea în revista medicală.

Dosarul de înscriere la concurs trebuie să cuprindă, printre altele, și o declarație pe propria răspundere a candidatului, din care să rezulte că nu a fost condamnat penal pentru fapte care îl fac incompatibil cu funcția pentru ocuparea căreia dorește să concureze, o dovadă/adeverință din care să rezulte că în ultimii doi ani nu a fost sancționat de către conducerea unităților în care și-a desfășurat activitatea sau de către Colegiul Medicilor din România, cât și un proiect de management privind evoluția viitoare a secției sau serviciului medical.

Medicii interesați de posturi trebuie să fie cadre didactive universitare, cu o vechime de cel puțin cinci ani în specialitatea postului. Cât privește proiectul de management, acesta trebuie să puncteze, concret, problemele critice ale secțiilor și propuneri pentru soluționarea lor. Potrivit conducerii Spitalului Județean de Urgență Constanța, proiectul trebuie să cuprindă: descrierea situației actuale a spitalului, analiza SWOT a spitalului (puncte forte, puncte slabe, oportunități și amenințări), identificarea problemelor critice, selecționarea unei probleme prioritare și motivarea alegerii făcute, dezvoltarea planului de management pentru problema prioritară identificată, prin obiective, activități ce urmează să fie desfășurate, cu încadrare în timp și resursele necesare – umane, materiale și financiare și rezultatele așteptate.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care PROFESIONISTI???Poate Campineanu, restul sunt niste fufe ramolite si spagare iar Serban de la Ortopedie este omul de casa al lui Porcusor Coonstantinescu, fost sef la CJ
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272