REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Şase străzi din Hârşova, reabilitate cu 6 milioane de euro

Şase străzi din Hârşova, reabilitate cu 6 milioane de euro

Replica API 9 octombrie 2015 | 20:51 259

Nădrag: Ne era teamă că n-o să terminăm pentru că s-a pierdut mult timp

Nădrag: Ne era teamă că n-o să terminăm pentru că s-a pierdut mult timp

Administraţia locală din Hârşova se poate lăuda cu peste 7 kilometri de străzi nou nouţe! Primăria a finalizat proiectul „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane ale oraşului Hârşova“, proiect co-finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. La aproximativ un an de zile de la startul lucrărilor, 6 străzi din Hârşova au fost reabilitate, iar edilul Tudor Nădrag promite că nu se va opri aici. Lucrează la un alt proiect ce vizează modernizarea tuturor străzilor din oraş.

Primăria Hârşova anunţă finalizarea proiectului „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane ale oraşului Hârşova“, proiect co-finanţat prin POR 2007-2013, Axa Prioritară 2-„Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale“. Este o realizare pentru administraţia locală din Hârşova, mai ales pentru că s-a pierdut mult timp cu licitaţia, iar şansele ca proiectul să se finalizeze în timp util au fost minime. „Este un proiect pe care ni l-am dorit foarte mult. L-am dezvoltat şi finanţat pe Axa POR, pe fonduri europene, pentru care s-a încheiat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pentru 6 milioane de euro. Au început lucrările, în plin, în primăvara acestui an. Licitaţia am organizat-o în mai 2014, au participat 6 firme şi pentru că s-au contestat între ele, inclusiv în instanţă, s-a pierdut tot anul trecut. Abia în decembrie s-a stabilit cine e câştigătorul licitaţiei şi atunci, la începutul acestui an, am început lucrările. Ne era teamă că n-o să terminăm pentru că s-a pierdut mult timp“, a declarat Tudor Nădrag, primarul din Hârşova.

Au fost reabilitate şi modernizate 6 străzi urbane, însumând 7,2 kilometri, cuprinzând strat dublu de asfalt şi folie antifisură între ele, borduri noi, trotuare noi şi aliniamente stradale noi. „Trebuie să continuăm, că altfel mulţi vor spune, pe bună dreptate, că acolo s-au pus două straturi de asfalt şi la noi nu. Urmărim să depunem la Ministerul Dezvoltării un proiect pentru asfaltarea tuturor străzilor din oraş. Nu ştiu când se va întâmpla asta, dacă s-ar putea, măcar parţial, din această toamnă. Proiectul e în lucru, n-am cuprins atât de multe lucrări ca celălalt, ci am cuprins doar un covor asfaltic de 15 cm, ca să coste mai puţin. Am stabilit ca celelalte lucrări să fie plătite de primărie, borduri etc. Dacă nu reuşim, suntem pregătiţi să depunem şi pe fonduri europene, numai că, şi aici, sunt probleme. Lipsesc axele care să prevadă fonduri pentru infrastructură pentru localităţi în situaţia sta. Ori cineva ne-a impus acest lucru, ori cei care au negociat pentru România axele prioritare au fost negociatori slabi“, a conchis Nădrag.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108