REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

SĂVULESCU, condamnat în dosarul RETROCEDĂRILOR: Nu SUNT FUGAR

SĂVULESCU, condamnat în dosarul RETROCEDĂRILOR: Nu SUNT FUGAR

Replica API 14 iunie 2020 | 00:11 3110

Condamnat încă de anul trecut la 5 ani şi 6 luni în dosarul Retrocedărilor, Dragoş Săvulescu nu-şi ispăşeşte pedeapsa, el ducând o viaţă liniştită în Italia. Fostul acționar al clubului Dinamo nu poate fi extrădat. Ministerul Justiției din România este doar un spectator în procedura de prindere. Săvulescu are rezidenţă în Italia iar acest fapt îngreunează repatrierea. între timp, Săvulescu explică: Nu sunt fugar!

"Împotriva sus-numitului a fost emis, de către Curtea de Apel București, un mandat european de arestare care a fost transmis autorităților competente italiene.

La începutul acestui an, Ministerul Justiției a luat cunoștință de faptul că dosarul se află pe rolul Curții de Apel Napoli, întrucât această instanță a transmis și MJ, spre informare, copia corespondenței adresată instanței române.

Subliniem încă odată că, atât Ministerul Justiției, cât și autoritățile judiciare române în cadrul procedurilor judiciare de predare în baza mandatelor europene de arestare au acționat și vor acționa cu celeritate în conformitate cu competențele atribuite prin dispozițiile legale incidente ale legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În aceste condiții, precizăm că procedura este una judiciară, iar intervenția ministerului are loc numai la solicitarea expresă de asistență a autorităților judiciare emitente și de executare a mandatului european de arestare. Această procedură se derulează în fața unor instanțe, iar asistența pe care ministerul o poate oferi se referă, spre exemplu la: punerea în legătură a autorităților judiciare mai sus menționate acolo unde nu este posibil contactul direct, furnizarea unor informații pe care le solicită autoritatea judiciară de executare din partea autorităților penitenciare române.

Ministerul Justiției nu își poate depăși atribuțiile conferite de lege întrucât aceasta ar reprezenta o imixtiune în activitatea judiciară.", explică Ministerul Justiției.

Acesta a fost condamnat în același dosar în care au fost trimiși în spatele gratiilor Radu Mazăre și Cristi Borcea, dar trăiește fără griji în Italia, într-o vilă de lux, alături de soția lui, Angela Martini, fosta Miss Albania 2010, în insula Sardinia.

Săvulescu: Nu sunt fugar

Săvulescu spune că e o persoană liberă și numește decizia instanței din România una abuzivă, cu “ingerințe ale serviciilor secrete în justiție”.

“În ciuda faptului că nu vă convine, situația mea este clarificată, nu sunt niciun fugar, am intrat în legalitate deplină încă din luna Ianuarie, când m-am prezentat în fata autorităților italiene și IMEDIAT (nu dupa o săptămână așa cum aberați voi!), s-a decis punerea mea în libertate, fără absolut nicio restricție!!”, a subliniat acesta.

"Acesta este motivul pentru care sunt o persoană liberă şi asa voi fi intotdeauna, indiferent de faptul că asta vă place unora dintre voi sau nu! Din calitatea mea de persoana liberă, asa cum judecăorii au decis ( cei cu adevărat judecători, nu cei comandati de serviciile secrete!! ), bineînţeles că îmi trăiesc viaţa asa cum consider, - din nou o spun- indiferent ca place unora dintre voi sau nu!", a mai spus Săvulescu, într-o postare pe facebook.

S.H.,M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat tupeu are borfasul asa hermafrodit. Ca sa citam din clasici ai fotbalului "sa stii ca exista multi baieti dornici sa te scape de constipatie". Eu i-as retine o infractiune suplimentara ca spune ca aia sunt judecatori adevarati -culmea in Napoli centrul suprem al mafiei- si ca astia de la noi sunt slugile serviciilor. Ia mai na un 5 ani in plus. Tengura de partar
3
1
Belea tare femeia lui !!!
4
0
E fudul ca mazarie inainte de predare , e tipic si banal pt generatia de infractori din zilele noastre ps bine ca imaginile nu sunt cu miros
6
3
astia sunt marea majoritate futbalistilor din romania, doar nu o sa zica ca este vinovat
7
2
Condamnat dar fute bunaciunea aia
3
0
gigi becali a zis ca asta-i gay
2
2
Justitia este oarba. Nu si la salarii, pensii speciale si pensionare anticipata.
18
1
Astia sunt labarii PNL, cu explicatii si ca vor face...vor face un kkt...
10
12

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272