REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 13 Mai 2024
Anul XX Nr. 6728
9.4° Constanța Luni, 13 Mai 2024 Anul XX Nr. 6728
 

SCADE numărul CLĂDIRILOR cu RISC SEISMIC de la MALUL MĂRII

SCADE numărul CLĂDIRILOR cu RISC SEISMIC de la MALUL MĂRII

Replica API 7 iulie 2020 | 15:46 1709

Oraşul de la malul mării este plin de aspecte negative ce ţin de proasta administrare şi gestionare a problemelor ce trenează deja de prea mult timp. Pe de o parte este vina administraţiei locale, dar şi a lipsei unui cadru legislativ clar care să stabilească măsuri mai ferme ce trebuie luate în diferite cazuri, precum şi sancţiuni aspre pentru cei care continuă să încalce legea. Atât în Centrul Vechi, cât şi în zona peninsulară sunt mai multe clădiri lăsate de izbelişte. Multe sunt locuite, dar mai sunt şi câteva abandonate…

Imobilele situate în municipiul Constanța, aflate în administrarea RAEDPP Constanța, sunt amplasate preponderent în zona peninsulară și centrală – comercială, fiind construite în prima jumătate a secolului XX, proiecte elaborate fără prescripții tehnice de protecție antiseismică și coroborat cu vechimea lor, starea tehnică poate fi definită prin expertize tehnice care să recomande și intervențiile necesare după încadrarea în clase de importanță și risc seismic.

În Constanța sunt 26 de clădiri cu risc seismic

Din luna martie 2019, în urma unui program susținut de definire a stării tehnice a clădirilor aflate în administrarea Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, au fost elaborate rapoarte de expertiză tehnică pentru un număr de 26 de imobile încadrate în clase de rism seismic, astfel: 10 clădiri încadrate în clasa III de risc seismic (RS III), 13 clădiri încadrate în clasa II de risc seismic (RS II) și 3 clădiri încadrate în clasa I de risc seismic (RS I). În cazul uneia dintre clădiri, unul din corpuri este încadrat în clasa I de risc seismic, celelalte corpuri fiind încadrate în clasa II de risc seismic.

16 clădiri sunt în reabilitare

Din totalul de 26 imobile, 16 sunt cuprinse într-un amplu program de reabilitare. În acest sens, RAEDPP Constanța a demarat achiziția de proiectare, pentru a fi elaborate documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenție necesare.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se pare ca Dl. Serghei nu va dormi bine pe perna lui.
0
0
Diana ai avut mare subiect de scris, daca tot esti pe promovare, un var pe perete nu inseamna ca nu mai cade aplecatoarea
0
0
Kriskom SRL To. Mures
0
0
Reabilitari cu cantec ,, asteptam cu drag DNA la RADPP CT,,
1
0
daca vine cutremurul nu ne mai revenim
4
2
imi place cladirea din prima poza, a fost reabilitata foarte frumos, culorile au fost alese foarte bine
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407