REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Scandal! Antenele Vodafone vor fi date jos de pe terasa unui bloc situat pe Al. Lăpușneanu. Video!

Scandal! Antenele Vodafone vor fi date jos de pe terasa unui bloc situat pe Al. Lăpușneanu. Video!

Victor ROTARU 25 ianuarie 2023 | 00:00 6578

Scandal între firma care administrează turnurile de comunicații ale Vodafone și o Asociație de Proprietari, după ce cea dintâi a refuzat să-și ia de pe blocul de pe Alexandru Lăpușneanu antenele și echipamentele de telefonie mobilă pe care le-a amplasat în urmă cu 10 ani. Firma Vantage Towers S.R.L., căci despre ea este vorba, a rămas fără contractul de închiriere a spațiului în urmă cu un an.

Scandal! Antenele Vodafone vor fi date jos de pe terasa unui bloc situat pe Al. Lapusneanu. Video!

Primul contract încheiat între asociația de proprietari 128 și Vantage Towers S.R.L. datează din 21 februarie 2002, și avea ca obiect locațiunea unei suprafețe de 42 de mp, pentru amplasarea unor antene și echipamente de telefonie mobilă GSM pe terasa superioară a blocului T3, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 177, Constanța.

Scandal! Antenele Vodafone vor fi date jos de pe terasa unui bloc situat pe Al. Lapusneanu. Video!

Contractul se încheie pe o perioadă de 10 ani și intră în vigoare la data semnării sale de către ambele părți, iar conform unui articol din cadrul contractului, la sfârșitul perioadei de contract, părțile pot conveni prelungirea acestuia prin act adițional, iar dacă timp de 30 de zile de la expirarea perioadei de contract nici una dintre părți nu își manifestă expres și în scris intenția de a înceta contractul, acesta se consideră prelungit de drept, pe o nouă perioadă de 10 ani.

Firma, notificată în februarie 2022 să evacueze spațiul

Durata inițială a contractului a fost 21.02.2002-21.02.2012, iar în urma faptului că niciuna dintre părți nu și-a exprimat expres și în scris intenția de a înceta contractul a avut loc o prelungire pentru o nouă perioadă de 10 ani, expirând în 21.02.2022. Asociația de proprietari a transmis către Vantage Towers S.R.L. o notificare de reziliere a contractului recepționată cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei contractuale, că nu mai dorește prelungirea contractului. Cu alte cuvinte, firma ocupă spațiul, din februarie 2022, fără a avea vreun titlu care să justifice utilizarea lui. Așa că, asociația a cerut în instanță evacuarea societății.

Scandal! Antenele Vodafone vor fi date jos de pe terasa unui bloc situat pe Al. Lapusneanu. Video!


Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis evacuarea firmei Vantage Towers S.R.L. din imobilul în suprafață de 42 de mp situat pe terasa superioară a blocului aflat pe bd. Alexandru Lăpușneanu, nr. 177. Decizia nu este definitivă, urmând a se judeca apelul.

Scandal! Antenele Vodafone vor fi date jos de pe terasa unui bloc situat pe Al. Lapusneanu. Video!

Cine este Vantage Towers S.R.L.

Vantage Towers este firma care administrează cele 2.300 de turnuri de comunicații ale Vodafone din România. Compania a fost evaluată în luna marie a anului 2022 la 15 miliarde de euro, iar turnurile din România au fost evaluate anterior la peste 400 milioane de euro. În anul 2021, firma Vantage Towers S.R.L. a avut o cifră de afaceri de 273.473.840 lei, fără profit, datorii de 73.917.709 lei, dar și un număr mediu de angajați de 29. Firma îi are ca administratori pe Cătălin Tănase, Cristina Simona Drăghici, și pe Berestovyy Artem Olegovic.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt popescu ion: Chiria aia de 4-5000 euro/ lună se da poate în Mogadisciu. Aici în republica noastra poate 400-700 euro/ lună. Depinde de oraș. Și 900 euro/lună este f mult. Învață, mai invață și iar citește.
0
0
Locatarii sunt lipsiți de informații, aerieni și indolenți.
0
0
Buna seara , va rog un ajutor , pentru cei care cunosc , am și eu o astfel de antena de telefonie pe un teren pe litoral direct la dn 39 , urmează sa le expire contractul , pana acum mi au plătit 350eur/lunar , care credeți ca ar fi un preț corect sa le cer , astfel sa nici nu și mute antena , adică dacă știți ceva din prețuri concrete plătite in alte zone , mulțumesc
0
0
Da antenele alea mici patrate de 5 g pe care le monteaza mai nou digi la blocuri nu radiaza. ?
1
0
Dar telefoanele din buzunarele voastre nu iradiază credeți? Și? Ați murit pana acum?
0
2
aceste antene iradiaza ca la balamuc, dar foamea si lipsa de educatie a locatarilor fac jocul companiilor de telefonie, le tin pe blocuri la preturi derizorii, gen 900 euro/luna, cand pe un hotel sau cladire cu un singur proprietar platesc 4-5000 euro/luna... sunt cancere pe capete in aceste blocuri, dar va asigur ca foamea face ravagii, lumea are blocaje in gandire din cauza foamei.
8
3
Iradiaza doar babele care nu sunt abonate la 5G si la Digi sau Orange .
3
5
Aceste antene nu iradiaza?
5
3
Multi se bucura ca pun antene pe bloc crezand ca fac economie si au bani la asociatie dar uita ca ii gestioneaza presedintii si administratorii care au ei grija sa se cheltuie pe lucrari inventate, si oamenii de fapt raman cu radiatiile si bolile pe viata ... DESTEPTAREA!
8
6
Firma de telefonie mobila care face vrajitorii voodo si iti dispare ba semnalul ba se dezactiveaza cartela ba cade cablul. Niciodata nu raspund la telefonul de reclamatii.
11
1
In tarile civilizate nu au voie sa amplaseze pe spatii de locuit astfel de antene, la institutiile de stat angajatii beneficiaza de spor antene, este de inteles cat de sanatoase sunt ....
15
4
vodafone sunt de doi lei, l-am avut in buzunar si am renuntat repede la el. am ramas cu o firma serioasa
8
4
si plata pentru ocuparea ilegala a spatiului timp de peste un an cine o face?
16
4
sunt niste hoti; imi iau o mica avere pe abonament si mi se intrerupe semnalul foarte des, am reclamat si degeaba; iar asta se intampla in centru unde este de presupus ca nu ar trebui sa fie nici o problema
27
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218