REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Scandal! Avocatul Poporului face derogări de la legea de executare a pedepselor?!

Scandal! Avocatul Poporului face derogări de la legea de executare a pedepselor?!

Replica API 14 septembrie 2022 | 23:52 2041

Parlamentul este transformat în apendicele Avocatului Poporului, iar legea de executare a pedepselor devine brelocul Elenei Udrea.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția Avocatului Poporului că, prin recomandările transmise Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), descalifică caracterul imperativ al legii de executare a pedepselor privative de libertate și transformă acest act normativ în brelocul Elenei UDREA. Într-o postare pe pagina de Facebook, Elena Udrea declară că: “Cu ajutorul Avocatului Poporului, până la modificarea Legii, am obținut o derogare de la conducerea ANP (…)”.

Avocatul Poporului face derogări de la legea de executare a pedepselor?! Este o premieră în istoria sistemului penitenciar din România!

Elena Udrea nu este decât unul din cei 23331 de deținuți din închisorile românești și nu ar trebui să aibă un tratament preferențial față de ceilalți 23330 de infractori dovediți de justiție. Legea de executare a pedepselor privative de libertate interzice orice formă de discriminare, însă Avocatul Poporului instigă polițiștii de penitenciare la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Elena Udrea

Recomandările Avocatului Poporului, prin care se impune Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) să facă derogări de la legea de executare a pedepselor privative de libertate, reprezintă un atentat la statul de drept și un precedent periculos pentru securitatea penitenciarelor și pentru siguranța polițiștilor de penitenciare. Practic, Recomandările Avocatul Poporului golesc norma de executare a pedepselor de conținut și transformă în mod abuziv și ilegal această instituție fundamentală a statului în autoritate legiuitoare.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) condamnă aceste derapaje ale Avocatului Poporului și somează instituția că va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la săvârșirea unor eventuale fapte prevăzute de legea penală.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Privatizati puscariile, ca in SUA sau Belgia, sa nu mai avem pensionari tineri, gardieni de parnaie, etc...
1
0
S-a trezit baboiu din motaiala !
0
0
de ce nu si executari speciale prin locatii de lux
0
0
Pacat de denumirea pompoasa .A caui popr este avocat doamna?Poate , doar distribuitori de formulare cu niste articole care privesc asistenta juridica gratuita,alta
0
0
avocata poporului este de fapt avocata psd, ei au pus o acolo, deci joaca cum i se canta, nicidecum in interesul poporului!
0
1
Justitia romaneasca este a la rus
1
0
Sa stea acolo ca hotii
0
0
Desfiintati dracului odata codul penal daca aceasta va este pohta.
0
0
Jungla canibalilor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614