REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SCANDAL cu BÂTE și CUȚITE între ROMI, la MURFATLAR!

SCANDAL cu BÂTE și CUȚITE între ROMI, la MURFATLAR!

Replica API 28 mai 2020 | 00:00 24270

Taifun Ali a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor, pe când Memet Ali a primit 9 ani și 6 luni. Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, fiind înregistrat apelul, care se va judeca pe 17.09.2020.

Două familii de etnie romă, cu domiciliul în Cobadin, se aflau în conflict de mai multă vreme. Ambele locuiesc la aceeași adresă, iar una dintre ele a dorit să cumpere imobilul de la cealaltă, de unde și spiritele ce rămăseseră încinse. Însă, spre finele anului 2019, membrii ambelor familii au mers la Murfatlar, pentru a scoate bani de la bancă și, culmea, s-au întâlnit. Nu a durat prea mult și s-a iscat un conflict spontan, lăsându-se cu lovituri de cuțit și de bâte.

Profilul fiecărui inculpat

Taifun Ali are 24 de ani, antecedente penale au existat doar când era minor, concretizate în aplicarea unei măsuri educative a supravegherii, pentru infracțiuni îndreptate împotriva patrimoniului, nu are ocupație sau loc de muncă, după cum a declarat are o relație de concubinaj din care au rezultat mai multi copii minori. Acesta a avut o atitudine sinceră, a recunoscut fapta și a uzat de procedura recunoașterii. De asemenea, inculpatul Memet Ali are vârsta de 46 de ani, este căsătorit, are copii majori, nu are ocupație sau loc de muncă, a recunoscut în linii mari comiterea faptei, însă a încercat să își minimalizeze contribuția, considerând că se afla în apărare.

Ce au reținut anchetatorii

Pe fondul unei stări conflictuale anterioare și a unui conflict spontan ce a avut loc pe raza orașului Murfatlar, la data de 30 septembrie 2019, în jurul orei 13.00, inculpatul Ali Taifun a aplicat mai multe lovituri cu un cuțit persoanei vătămate – unchiului său Ali Memet, în public, cauzându-i multiple plăgi tăiate înțepate dintre care una în torace stâng anterior, ce i-a pus în primejdie viața prin plagă înjunghiată toracică stânga anterior, necesitând 25 de zile îngrijiri medicale. De asemenea, Memet Ali, care mai comisese anterior o infracțiune de omor, a aplicat mai multe lovituri cu o bară lemnoasă de formă dreptunghiulară, persoanei vătămate A. C., ce îi este soră, cauzându-i leziuni traumatice ce s-au putut produce prin lovire și zgâriere repetată și prin lovire cu un corp dur cu muchie tăioasă, necesitând 4o-45 zile de îngrijiri medicale, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de tentativă la omor calificat.

Acum urmează a se judeca apelul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va dau la muie de nespalatii drq cersetorii pulii mele doar sa cersiti si sa primiti pensie de handicap atata va duce mintea jegosilor huaa sa va ia covid ul pe toti nespalatii drq
2
2
sa va bag muie cu lopata jegosilor care ziceti ca astia sunt tigani
1
3
huaaaaaa romani spurcati
1
3
Mustafa Yusuf Ali Memet e.t.c. sunt nume de turci.
0
5
Ba taranilor dar voi nu vedeti ca au nume de turci
2
7
Fiecare tara are elementele lor pana si sua are aceasi problema numai negrii fac batai si scandaluri gen romanesc vede ti voi un alb in toate stirile din state numai negrii ? De ce ? Pentru ca au aclasi adn Africa
3
3
Securistii care conduc etnia nici ei nu stiu ce sunt?tigani?romi?atiganoi?tigoina?
6
4
Toti acesti trogloditi fac parte dintr-o subspecie umana parazitara, solicitand fara intrerupere drepturi si bani cu nemiluita.
11
3
Cand sunt scandaluri intre ciori, va rugam sa nu interveniti ca va puneti vietile in pericol, lasati-i sa se omoare intre ei, doar asa scapam de ei, ca altfel esti acuzat de rasism. Iar tiganii care zic ca si romanii fac asa, or face si ei asa, dar nu stiu cum se face ca 9 din 10 scandaluri sunt cu ciori. Lasati ciorile sa se omoare intre ei
16
2
Astia nici cu scoala nici cu ajutoare sociale nici cu altfel de ajutoare nu vor putea fi civilizati.
35
7
Ar trebui construite mai multe puscarii in care acestie sa fie pusi sa munceasca sa isi justifice mancarea. Daca nu muncesc, nu primesc de mancare. Altfel nu isi vor reveni. Nu mai putem continua asa. Infractionalitatea a crescut numai datorita lor. Majoritatea faptelor penale sunt constatate la ei. Avem copii si nu putem sa stam linistiti cand ies din casa pentru ca pot fi oricand talhariti, agresati, loviti sau amenintati.
22
4
Sunt foarte hotarati sa nu se integreze in societate,ci doar sa profite de slabiciunile societatii.Aplicarea legii se face prost,din asa zisele motive de discriminare. Cum de restul etniilor din Romania nu ies asa de mult in evidenta prin barbarie si infractionalitate? Oare nu cumva majoritatile sunt discriminate prin lasarea tiganilor sa-si faca de cap? Sa terminam cu ipocrizia si cu infractorii,chiar daca vezi Doamne,infractori sunt tigani ce zbiara ca sunt discriminati.
27
5
Sa ii repatriem in India acasa.Salbaticii astia degeaba au stat in Europa pt.ca au ramas cu mentalitati sud asiatice.Politia ce face nimic, ii tolereaza si uneori mai face si afaceri cu ei.
26
6
Cea mai joasa specie umana care poate exista printre noi.
30
2
Bai, voi nu intelegeti dracului odata ca nu exista altceva decat TIGANI. Da-va in plm cu romii vostri.
33
2
Napalm este solutia finala
27
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108