REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.9° Constanța Sâm., 22 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6768
25.9° Constanța Sâmbătă, 22 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6768
 

Scandal cu iz penal la Cernavodă: primarul Liviu Negoiță agresat de un preot, pe stradă

Scandal cu iz penal la Cernavodă: primarul Liviu Negoiță agresat de un preot, pe stradă

Virgil STOIAN 24 mai 2024 | 14:58 3329

Agresiune cu iz electoral pe străzile din Cernavodă. Primarul în funcție, Liviu Negoiță, acuză faptul că a fost agresat de către un preot, Florian Bărbulescu și de către o femeie, care ar fi amanta preotului, în ce se îndrepta către casă de la primărie. Potrivit informațiilor noastre, Bărbulescu ar face parte din echipa de campanie a unui candidat la primăria Cernavodă, George Ciulei, deci aici pornind și agresiunea. Nu știm dacă George Ciulei a aprobat acțiunea celor doi, însă și el este o persoană destul de controversată, la un moment dat acesta dându-și foc în fața Catedralei Mântuirii Neamului, din cauza caterisirii sale de către de către IPS Teodosie. Cei doi agresori au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie propuși pentru arestare preventivă.

Scandal cu iz penal la Cernavoda: primarul Liviu Negoita agresat de un preot, pe strada
Liviu Negoiță a declarat, pentru Replica de Constanța, că miercuri seară, în jurul orei 21:00, în timp ce se îndrepta către casă, a fost agresat de către un bărbat și o femeie. ”Mergeam către casă și în drumul meu, m-au agresat. Am depus plângere penală și sunt sub cercetare cei care m-au agresat. Au tras de mine, au dat cu picioarele, au fost mai multe agresiuni. Am fost în două rânduri la instanță, am declarat tot. M-au așteptat pur și simplu în drumul meu de la primărie spre casă. Ei fac parte din echipa lui George Ciulei, care candidează și el la primăria Cernavodă și poate din această cauză. Nu știu dacă are sau nu legătură, dar știu că face parte din echipa lui Ciulei. Ei nici măcar nu și-au dat seama că acolo sunt patru camere care au înregistrat tot. Deocamdată nu am solicitat certificat medico-legal dar o să o fac dacă e nevoie.”

Scandal cu iz penal la Cernavoda: primarul Liviu Negoita agresat de un preot, pe strada Liviu Negoiță și Florian Bărbulescu


Și Arhiepiscopia Tomisului s-a sesizat în acest caz, preotul Florian Bărbulescu fiind suspendat de la slujire pentru 30 de zile: ”În legătură cu situația de la Cernavodă Arhiepiscopia Tomisului precizează că preotul Florian Bărbulescu se află în prezent sub ancheta Centrului Eparhial, fiind suspendat de la slujire. Regretăm evenimentul produs și așteptăm ca autoritățile în drept să își îndeplinească datoria. Conform legislației bisericești perioada maximă de suspendare înainte de finalizarea anchetei și începerea procesului canonic este de 30 de zile. În cazul părintelui, este vorba despre suspendarea pe perioada maximă începând de astăzi, 24 mai 2024.”

Cine este George Ciulei, din echipa căruia face parte preotul agresiv


George Ciulei, candidat la Primăria Cernavodă din partea Partidului Forța Dreptei, a fost un contestatar al Arhiepiscopului Teodosie de la Constanța, acuzându-l că l-a caterisit pe nedrept în urma unui accident de mașină care a avut loc în anul 2015. Preotul a afirmat atunci că el a fost victima șoferului vinovat, care era sub influența alcoolului și ar fi vrut să se sinucidă, după cum au susținut și anchetatorii. Accidentul a dus la decesul șoferului, iar Ciulei a fost blamat de conducerea bisericii, mai exact de Teodosie, care l-a acuzat de „purtare necuvenită și vicleană”. Acum vrea să devină primar la Cernavodă, iar printre cei care fac parte din echipa lui este și preotul care l-a agresat pe primarul Liviu Negoiță.

Scandal cu iz penal la Cernavoda: primarul Liviu Negoita agresat de un preot, pe strada Liviu Ciulei

Video:

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018