REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Scandal cu iz politic: primarul Mitroi, acuzat că a bătut "un cămătar care are probleme cu dezalcoolizarea"

Scandal cu iz politic: primarul Mitroi, acuzat că a bătut "un cămătar care are probleme cu dezalcoolizarea"

Replica API 6 februarie 2012 | 00:00 1953

Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, este în mijlocul unui scandal despre care acesta susţine că este artificial creat de un cetăţean "alcoolic, care probabil intenţionează să candideze la primărie". Mai exact, Mihai Şolea, fost angajat al Penitenciarului Poarta Albă şi vicepreşedinte PRM, îl acuză pe edilul Florin Mitroi că ar fi intrat peste el în casă, alături de doi bodyguarzi, şi că l-ar fi bătut până a fost internat în Spitalul Judeţean. Motivul? Şolea susţine că i-ar fi dat bani cu împrumut unui nepot de-al primarului. Mitroi neagă că i-ar fi făcut ceva lui Şolea: "L-am sunat, e adevărat, dar nu mi-a răspuns. Am vrut să discut cu el despre un nepot de-al meu, care a luat bani de la el. Am vrut să discute tema asta şi cu fina lui Şolea, cu care el trăieşte, şi s-o întreb cum poate ea, care nu stă în Valu, stă în Poarta Albă, să se declare martor că a văzut când au fost daţi banii. Mi-a închis, apoi am sunat din nou, şi mi-a răspuns soţul ei, care m-a înjurat. Dacă era să fac ceva, păi mă luam de soţul femeii, că m-a înjurat de mama şi de morţi. Nu de Şolea, care şi aşa e bătut de soartă, zilele trecute îmi povestea că are probleme cu dezalcoolizarea. E un cămătar acest Şolea, toţi ştiu asta, un beţiv notoriu, poate confirma şi fosta lui soţie", a spus Florin Mitroi, care a vrut astfel să explice de unde i se pot trage acuzaţiile şi legătura cu nepotul la care face referire, în plângere, Mihai Şolea. "A depus plângere la Poliţie? Foarte bine. Spune că o vecină a auzit ceva? Păi, el stă în câmp, lângă via de unde fură struguri. E o mizerie la el de nedescris. Ce treabă să am cu el? Poate că vrea să candideze la primărie, că doar a încercat şi pe la Techirghiol", a mai spus Mitroi.

Ulterior, pe adresa redacţiei au parvenit şi următoarele precizări ale primarului din comuna Valu lui Traian, Florin Mitroi:

"In legatura cu incidentul din seara zilei de 03.02.2012, cand dl Solea Mitica sustine ca ar fi fost batut de primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, impreuna cu alte doua persoane, facem urmatoarele precizari:

1.Dl Solea este cunoscut ca fiind alcoolic si avand un comportament de o calitate indoielnica. A existat intr-adevar un imprumut acordat de acesta unui nepot al d-lui Mitroi. Imprumutul si dobanda aferenta au fost restituite, existand insa o neintelegere asupra unor penalitati. In seara zilei de 03 februarie, primarul Mitroi l-a sunat pe Solea pentru a lamuri acest aspect, insa nu i s-a raspuns la telefon. Ulterior, a sunat-o pe fina acestuia, care fusese martora la restituirea banilor, insa la telefon i-a raspuns sotul acesteia, aducandu-i injurii fara un motiv intemeiat. Acesta a fost ultimul demers al primarului in legatura cu dl Solea. Ulterior, nu a mai incercat sa ia legatura cu el nici telefonic, nici personal.

2.Pana la momentul acesta dl Mitroi nu a fost chemat pentru declaratii sau alte demersuri legale. In seara in care dl Solea a fost agresat primarul se afla la domiciliul surorii sale, sarbatorind ziua de nastere a acesteia impreuna cu familia. Desi exista o problema legata de imprumutul acordat nepotului sau, primarul Mitroi nu intelege si nu a inteles nici in trecut sa isi rezolve problemele folosind forta fizica. Acuzatiile d-lui Solea se bazeaza pe inchipuirile unui alcoolic si dorinta acestuia de a candida la postul de primar".

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212