REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Scandal de proporţii la Şcoala "Mihai Viteazul" din Constanţa, pentru catedra de germană

Scandal de proporţii la Şcoala "Mihai Viteazul" din Constanţa, pentru catedra de germană

Replica API 4 iunie 2014 | 00:00 1000

Scandal de proporţii la Şcoala Gimnazială 29 "Mihai Viteazul" din Constanţa! Un profesor de limba germană acuză Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ că i-a "furat" postul de titular. Schimbarea se va produce la începutul anului şcolar viitor, mai precis din septembrie 2014. Disputa a ajuns şi pe masa judecătorilor constănţeni. Vorbim despre profesorul Şcolii Gimnaziale numărul 29 "Mihai Viteazul" din Constanţa, Mihaela Popescu. Aceasta este titulară pe catedra de germană din 2011, deţinând o normă de predare de 15 ore. De la anul, va avea cu patru mai puţin. Decizia a fost luată în luna februarie a.c., iar cadrul didactic consideră că este una ilegală.

"Eu sunt titulară în două unităţi şcolare. Conform metodologiei am dreptul să cer întregire de normă într-o singură unitate ca să funcţionez la un singur serviciu, aşa cum este normal. Anul trecut, în iunie, am formulat cererea, dar mi s-a spus că nu a fost formulată în timpul calendarului, deşi exista postul în şcoală, existau ore. Am acceptat şi anul acesta să predau în continuare la două unităţi. În februarie a.c. am depus o altă cerere la C.A. al şcolii Mihai Viteazul. Mi-a fost respins şi, mai mult, mi-a fost redusă norma la 11 ore, pe motiv că restul de catedră face parte din norma celuilalt profesor titular care nu are 18 ore, cât este legal, ci 22 de ore, şi a profesorului neamţ care va veni de la toamnă, în calitate de voluntar, în urma unui proiect al şcolii", s-a plâns Mihaela Popescu.

Aceasta nu ştie în ce condiţii va preda viitorul coleg pentru că nu i s-a adus la cunoştinţă acest proiect. "Nu are cum să ocupe un post al unui titular român pentru că nu l-a câştigat prin concurs. Eu nu am fost mulţumită cu acest răspuns. Iniţial, mi s-a cerut să contribui la acest proiect, am dorit lucru lacesta, am fost încântată, m-am gândit ipotetic ce avantaje ar aduce, dar, când am aflat că, de fapt, este în detrimentul meu, m-am retras. Era adus în locul meu, pe orele pe care le-am solicitat eu când, mai simplu ar fi fost să primească catedră de la celălalt titular al şcolii, cu o normă de 22 de ore. Nu am văzut niciodată acest protocol, acest acord, nu au vrut să mi-l arate. Totul s-a făcut în mod abuziv, am fost trimisă la altă şcoală, să-mi iau ore. Asta este părerea directorului că ar trebui să fac, şi nu să-mi acorde întregirea de normă într-o şcoală unde sunt titulară şi aduc rezultate. Nu există o hotărâre a C.A. în acest sens, ci doar o adresă semnată de directorul şcolii prin care îmi este comunicat faptul că mi s-a respins cererea, nu există motive justificate privind reducerea numărului de ore", a mai declarat profesorul şcolii Mihai Viteazul din Constanţa.

"Drepturile îmi sunt încălcate, legea nu este conformă cu situaţia de fapt, este un abuz al doamnei director şi există o discriminare şi o favorizare a profesorului Alina Preda, care va avea, din toamnă, un număr de 22 de ore, în timp ce eu voi rămâne cu 11. Am avut rezultate foarte bune în această şcoală, elevii mei au fost la olimpiade, iar acum îmi fură postul", susţine profesorul. Am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la directorul şcolii Mihai Viteazul, Daniela Badea, însă aceasta nu a putut fi contactată.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272