REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

SCANDAL în Inspectoratul Școlar Constanța. SE LASĂ CU PLÂNGERI PENALE LA DNA!

SCANDAL în Inspectoratul Școlar Constanța. SE LASĂ CU PLÂNGERI PENALE LA DNA!

Replica API 7 noiembrie 2017 | 00:51 1014

Scandalul care privește Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” este departe de a se fi încheiat, odată cu demiterea din funcția de director a prof. Camelia Marcu. Inspectorul general școlar Petrică Miu a anunțat, astăzi, că va sesiza Direcția Națională Anticorupție cu privire la concursul pentru funcția de director, desfășurat în noiembrie 2016 și câștigat de prof. Camelia Marcu. Mai precis, inspectorul general școlar a precizat că are suspiciuni cu privire la legalitatea concursului, având în vedere diferența mare dintre nota acordată de inspectorul școlar adjunct Alina Codreanu, membru al comisiei la concursul respectiv, și ceilalți membri ai comisiei, printre care se număra și el.

Mai mult, Petrică Miu a subliniat că este „suspectă” vizita pe care inspectorul școlar adjunct Alina Codreanu a făcut-o la liceu, în ziua depunerii contestațiilor, pe 22 noiembrie 2016, și consideră că a fost făcută special pentru a o convinge pe prof. Camelia Marcu să depună o contestație la notele primite. „Eram acolo când s-a întâmplat. Dar toate acestea pot fi verificate de organele de anchetă. Eu am niște suspiciuni și le voi sesiza instituției abilitate să le verifice”, a declarat Petrică Miu.

Reamintim că prof. Camelia Marcu, care a câștigat concursul pentru funcția de director al Liceului „Virgil Madgearu” a fost demisă, luna trecută, decizia fiind luată de Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, după ce profesorii de la liceul respectiv au transmis mai multe plângeri inspectoratului.

De asemenea, precizăm că prof. Alina Codreanu este, și la ora actuală, inspector școlar adjunct.

Contactată de reporterii „Replica de Constanța”, inspectorul școlar adjunct a precizat faptul că nu a făcut parte din comisia care a evaluat-o pe prof. Camelia Marcu, ba mai mult, nu a făcut parte, la concursurile pentru directori din 2016, din nicio comisie de evaluare. „Comisia de evaluare a fost formată din cinci persoane: un coordonator, inspector din cadrul ISJ Constanța, și nu am fost eu, doi reprezentanți ai Consiliului Local Constanța, cadre didactice universitare, și doi reprezentanți ai Consiliului de Administrației ai Liceului „Virgil Madgearu”, printre care și domnul Petrică Miu. Nu am dat eu nicio notă, pentru că nu aveam cum! Ceea ce afirm poate fi verificat, sunt acte oficiale în acest sens, sunt fișe de evaluare, sunt documente postate pe site-ul ISJ Constanța”, a declarat inspectorul adjunct Alina Codreanu.

Cât privește acuzația că a fost la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” pentru a o „convinge” pe prof. Camelia Marcu să conteste rezultatul inițial al concursului, inspectorul adjunct Codreanu a precizat: „Prof. Camelia Marcu a depus contestație în ziua imediat următoare afișării zilei în care a fost programată pentru interviu. A depus o sesizare, mai degrabă o reclamație, pe o pagină și trei sferturi, scrisă în termeni mai mult juridici, în care reclama mai multe aspecte. Faptul că interviu a durat peste două ore, în loc de 30 de minute, faptul că i-au fost adresate întrebări tendențioase și a precizat nume ale membrilor comisiei și alte aspecte. Ulterior, Ministerul Educației a transmis o notă către ISJ referitor la contestații, în care era un formular, singurul acceptat de minister ca model pentru contestații.

Am mers la Liceul „Virgil Madgearu” și în prezența directorului și a directorului adjunct de la acea dată, am informat-o pe prof. Marcu cu privire la modelul contestației. Repet, ceea ce spun este verificabil. Nu am avut niciun fel de implicare în comisia de evaluare sau ulterior, în ceea ce privește contestația depusă de dna. Marcu”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doi prosti de balta. Miu si Pop. Doi cretini sinistri.
1
0
Procurorii vor avea serios de munca la acest caz.
2
1
Incredibil cum acest imbecil de Miu incearca sa ne prosteasca pe toti. Pai el a lucrat in inspectorat adus de Popescu. A avut o superfunctie. A fost in CA . Ce a pazit? E un cretin sinistru. Era un haos inainte de Popescu. Noi profesorii nu avem memorie scurta. A fost primul care a reusit sa faca ordine in sistem . BA BOULE! DIN 2013 AU IESIT LA PENSIE 593 DE PROFESORI CU DECIZII DIN 1973 CHIAR. BOULE!
5
4
S-au umflat muschii pe toparlan se pare.
4
2
Mai mos Miu chiar esti prost.Ma dai de gol la iubitul meu amant Raducu? Ti-am spus ca ti-o trag dar asteapta si tu ca nu ma slabeste Raducu! Sa termin cu Raducu si poti sa ma iei la limbi,ca tu mos Miu esti expert la limbi
2
3
Muierea asta nu stia decat sa urle prin inspectorat ! Domnul Miu ar trebui sa o demita mai repede!
16
8
Ati pus taranoiul in fruntea inspectoratului, nu va mai mirati ca incepe sa zgarie parchetul cu calcaiele. Il veti regreta pe calicul chelios.
10
7
Sa plece si Si Miu si Pop, ca el l-a pus.
11
2
Miule mai dai limbi ???
10
3
Pop Liviu este responsabil pentru dezastrul din judetul Constanta. Demisia domnule ministru Pop!
10
2
Pop Liviu este responsabil pentru dezastrul din judetul Constanta. Demisia domnule ministru Pop!
12
3
Alina Codreanu este unul dintre cei mai buni ISGA pe care i-a avut isj-ul! In comparatie cu ciobanul de miu...isj impus de partidul ciumei. Daca acest miu era atat de valoros, de ce nu s-a prezentat la concursul de inspectori. Un...politruc
14
13
O cred pe Codreanu si mai cred ca Miu trebuie destituit imediat ! A inceput sa se comporte ca un baron local - semn ca al de sus i-a cam luat mintile ... Ca pomeneste de DNA , trebuie sa facem recurs la memorie si sa precizam ca toate contractele firmelor sale cu primariile , pentru reabilitarea scolilor , au fost cu grave probleme ! Deci , barna din ochi ...
18
10

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108