REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

SCANDAL în jurul falimentului FIRMEI lui Valentin IONESCU

SCANDAL în jurul falimentului FIRMEI lui Valentin IONESCU

Replica API 29 septembrie 2021 | 00:11 3210

New Home Construct, ce figurează în dosarul Retrocedărilor alături de fondatorul ei, Mihai Sergiu Ceacîreanu, contestă lichidatorul judiciar al firmei SC Vlaicu Development SRL controlată de Valentin Ionescu, un alt inculpat din același dosar, care a și fost condamna la 5 ani de închisoare. Cea din urmă se află în insolvență de aproximativ patru ani, iar New Home Construct, în calitate de creditoare, este nemulțumită de modul în care lichidatorul RomINSOL IPURL administrează averea acesteia.

New Home Construct joacă un rol important în procedura insolvenței societății lui Valentin Ionescu, Vlaicu Development SRL. Aceasta este controlată de Ionescu controlează printr-o altă firmă a sa, și anume Templum Plus, care a avut, în trecut, relații de colaborare cu New Home Construct. În urma acestor relații, s-a născut o creanță în valoare de peste de peste 13 milioane de lei, echivalentul a 2,8 milioane de euro. New Home Construct Constanța, deținută în prezent de compania cipriotă Headstone Holdings LTD și Maria Sonia Lazăr, a semnat, recent, contractul de dare în plată prin care s-a stins definitiv și irevocabil creanța pe care Templum Plus SRL o avea față de New Home Construct. Au fost, astfel, transmise, și drepturile și obligațiile prezente și viitoare, in integralitatea lor, izvorâte din părțile sociale deținute de Templum Plus - S.R.L. în cadrul Vlaicu Development.

Darea in plata este o novație prin schimbarea obiectului obligației, care nu mai este platită in natura, ci printr-un alt bun sau o altă prestatie echivalente, conform intelegerii partilor, pre-existentă sau survenită. Darea in plată este o excepție de la regula executării în natura a obligației

Se cere schimbarea lichidatorului judiciar al firmei lui Valentin Ionescu

În procedura insolvenței Vlaicu Development SRL a intervenit și New Home Construct, solicitând judecătorului sindic înlocuirea lichidatorului judiciar al firmei aflată în insolvență, nemulțumită fiind de modul în care acesta administrează averea debitoare. Magistrații au respins ca nefondată cererea formulată de sesizare din oficiu a judecătorului sindic şi de înlocuire a practicianului în insolvenţă RomINSOL IPURL, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei Vlaicu Development SRL, pentru motive temeinice.

Reamintim faptul că New Home Construct a apărut în Dosarul Retrocedărilor prin prisma fostului acționar Mihai Sergiu Ceacîreanu, inculpat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia și Constanța. Ceacîreanu a fost condamnat la 3 ani cu suspendare pentru că a intermediat tranzacțiile ilegale cu terenuri prin societatea New Home Construct.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corect scris ceacareanu mafiotu si fratele developantu zis devoratorul sant doua lichele si atat !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468