REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Scandal în piața din KM 4-5, după ce un polițist a vrut să amendeze o șoferiță. Video

Scandal în piața din KM 4-5, după ce un polițist a vrut să amendeze o șoferiță. Video

Mirela PASCAL 24 februarie 2024 | 00:00 5907

Maria și Marian Saioc, un cuplu care a câștigat notorietate prin lupta lor neînfricată împotriva sistemului pe care îl consideră corupt și opresiv, membri activi ai Partidului AUR din Constanța, nu se sfiesc să-și exprime opiniile și să participe la diverse proteste ori să întreprindă acțiuni publice, având ca scop apărarea drepturilor cetățenilor. Recent, cei doi s-au la „trântă“ cu un polițist local. Motivul? Aflați mai jos.

Scandal in piata din KM 4-5, dupa ce un politist a vrut sa amendeze o soferita. Videopolițistul local cu care s-a luat la trântă soții Saioc

Pe parcursul pandemiei, cei doi soți au devenit figuri emblematice ale rezistenței împotriva restricțiilor impuse de guvern, de la proteste împotriva măștilor și până la contestarea certificatului verde. Acțiunile lor au variat de la intrări fără mască în spații comerciale până la episoade mai tensionate, precum dărâmarea gardurilor la Târgul de Crăciun din Constanța sau intervenția în favoarea vânzătorilor ambulanți în spații publice. Aceste acțiuni au atras, inevitabil, atenția autorităților și au rezultat în amenzi, pe care cuplul le-a contestat, deși nu întotdeauna cu succes.

Soții Saioc au continuat să atragă atenția prin opoziția lor față de arborarea steagului Ucrainean la intrarea în Primăria Constanța, un gest simbolic de solidaritate față de Ucraina în contextul conflictului cu Rusia, argumentând că, deși sunt solidari cu poporul ucrainean, prezența steagului în acest context nu este adecvată, ducând la o nouă confruntare publică și scoaterea steagului de la locul său.

Scandal in piata din KM 4-5, dupa ce un politist a vrut sa amendeze o soferita. Videopolițistul local cu care s-a luat la trântă soții Saioc

Acțiunile lor de a pătrunde în primării și de a interveni public ori de câte ori au considerat necesar nu se opresc aici.

Cel mai recent episod implică un filmuleț postat pe Facebook de Maria Saioc, în care Marian Saioc intervine într-o situație în care un polițist local din Constanța intenționa să amendeze o femeie pentru o presupusă încălcare a regulilor de circulație. Invocând articole de lege și argumentând că polițistul nu are baza legală pentru a emite amenda respectivă, Marian Saioc reușește să îl determine pe acesta să renunțe la sancțiune și să părăsească scena, momentul fiind perceput ca o victorie împotriva abuzurilor de putere.

Scandal in piata din KM 4-5, dupa ce un politist a vrut sa amendeze o soferita. Videopolițistul local cu care s-a luat la trântă soții Saioc

Activismul soților Saioc, deși controversat, subliniază o latură importantă a societății civile: dorința de a lupta pentru drepturi și libertăți în fața unui sistem perceput ca fiind opresiv. În ciuda criticilor și a consecințelor legale pe care le-au întâmpinat, determinarea lor de a se opune și de a-și exprima nemulțumirile rămâne neclintită. Este clar că această pereche din Constanța va continua să fie o prezență vocală în peisajul social și politic local, indiferent de provocările pe care le vor întâmpina în acest proces.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce tot spuneti ca politia locala nu i-a dat amenda femeii mai ales ca are o boala un handicap.Domnul politist indiferent ca este la polita locala dat dovada de umanitate.Este o fapta minora,a dat avertisment.Cel care a filmat a incercat sa deschida portiera masinii.Dar asta nu inseamna sa exagerati sa spuneti ca este politistul local paznic,incompetent,putoare, lingaul lui..Mai spunea unul sa cheme ajutoare politia nationala si trebuia sa dea amenda.Ce a facut femeia aia sa cehme politistul local politia nationala? Sau acel individ? Daca pentru fapta asta chemi politia nationala pentru altele mai grave ce mai chemi? Abuzuri. Hai sa ne jucam copii de-a politia sa ne aratam muschii ca unii politisti sunt p****i si unii mai destepti decat altii, au studii superioare scoli de politie.De unde stiti voi ca cei din politia locala nu au scoli de politie? Spuneti ca numai cei cu studii academice in politie sa dea amenzi! Da, numai cu master si doctorat. Ne rad si curcile in UE.
0
1
vina ala trage de usa masinii primariei ,
1
3
pe membrii aur. Lasa ca venim noi la putere si ce-au facut pauker si dej o sa vi se para jucarie.
3
3
Una peste alta este dreptul lor sa provoace dar este si dreptul tau sa nu ii bagi in seama pe acesti clovni ai societatii si sa iti meseria. Acum pe bune ce se poate intampla daca iti faci treaba si ii ignori??!! Pur si simplu nu vorbesti ca nu esti obligat
20
7
Comandasu are limba lunga,de aia il protejez!
8
0
POLITIA LOCALA CERNAVODA,SE MANDRESTE CU MILITIENI CA.....VILAU , MADALINA MORARU SI...STEFLEA NICU...EI SUNT ADEVARATII GARDIENI...FARA EI,...PRIMARIA CERNAVODA,N-AR EXISTA... ASTA-I SFANTA...ROMANIE DE AZI...
14
0
Sunt gardian la locală Cernavoda și sunt mai ratat decât Comandasu și care mi-a furat amanta el având o limbă mai vioaie...
12
0
Nu va mai luați de Comandasu .el este lim.bistul Veronicai și mai nou al Madalinei Moraru eu fiind pampalaul gardienilor..
13
0
Ca sistemul romanesc este bolnav,opresiv,condus de oameni malefici este stiut. Sa te opui sistemului este un act de curaj real. Totusi, unele reguli ,legi,principii de convietuire sunt valabile,acceptate in lumea civilizata ca fiind bune pentru societate. Nu poti sa incalci reguli de circulatie numai pentru ca sunt elaborate in Romania asta inapoiata. Cum sa avansezi in civilitate daca niste reguli banale sunt asimilate celor inventate de regim? Pe unii ii ia valul,li se urca la mansarda si fac forme de boala psihica atunci cand au ceva notorietate,buna sau rea.
16
2
Politia locala nu face altceva decat sa stea la panda sa vada ca ai oprit si sa filmeze ,eram in masina pe avarii aveam o problema tehnica m am trezit cu amenda acasa fara sa ma intrebe nimic nici macar nu au coborat din masina ,au salarii foarte mari platite din bani nostri ,noi suntem de vina ca aceptam
13
7
Nu amendati soferitele.Va rog eu frumos. Vine primavara. Multumesc
6
6
cum gasesc cate unii loc de munca activitate nu gluma , de a face ceva ...util !mai tarziu se vor lua la tranta si in primarii, in guvern si in parlament si gata asta i meseri bratara de... aur! asa place romanului, circ unde legile sunt... fardalegi! fara bun simt fara educatie intro tara condusa de circari!
10
2
Noi la Cernavodă vanam camioanele care tranzitează orașul, dacă nu da o atenție șoferul îi dau amendă, în rest mai o promoție la supermarket, plimbăm neamurile cu Dusterul de serviciu, o frecam la umbra!Soferul de camion care tranziteaza Cernavoda pe interzis poate dona un bidon de 20 litri de motorina si ma fac ca nu l-am vazut!
10
4
Nu mai confundati slugile de la locala cu politia Romana,mai bine ii desfiinteaza pe gardieni,oricum sunt inutili!
18
7
Politia Locala te poate amenda doar daca stationezi sau parchezi neregulamentar.Dacă soferul era parcat neregulamentar iar politistul nu l-a sanctionat ,atunci politistul trebuie tras la raspunde de catre superiori si sanctionat la randul lui. Tovarasul politist din imagine ori a vrut sa dea o amenda aiurea ,eventual sa ciuguleasca o șpăguță si in urma scandalului a abandonat,ori avea dreptate dpdv legislativ dar fiind sarac cu duhul si cu neuronii n-a stiut ce sa faca. PS.Dacă avea dreptate si stia cum sa actioneze ,chema prin statie ajutoare,iar tot circul se termina .Lahovary este plin de masini parcate ilegal.Nici Politia Locala si nici Politia Rutiera nu face nimic,cu toate ca zilnic trec masini ale celor doua institutii pe acolo.Asta inseamna statul la stat.Niste putori ,analfabeti functional angajati ai statului r*mân.Mai bine aducem nepalezi si sri lankezi in locul lor.Priviti ce fata de asistat social are politistul din fotografie
26
6
Un golanas ratat de poarta 6. La munca bai ratatule, ca toata viata ai fost un impresar! Platesti si tu pensie alimentara la fetita aia pe care o ai?
35
1
niste meleni. si ala cu filmatu si tractoristu in uniforma.e legea aiurea.politist local prin definitie ar trebui sa se ocupe de altceva de aia seful lor e primaru si nu M.A.I cu atat mai putin sa dai amenzi rutiere.Ca sa ai uniforma de pol.trebuia sa ai o academie de politie,un atestat de legislatie rutira, o..ceva acolo, nu o cerere la primarie cu cel mult un atestat de paznic.dar cum e lege, orice cioban cand ii scoate primaru pe drum da amenzi de circulatie si pustanii se drogheaza pe la colt de bloc.nu degeaba se numeau politisti de proximitate..oricum melteni amandoi.pai de ce sa l opreasca rutiera pe pascu beat drogat etc. cand locala se ocupa de asta nu?.si prafu de pe mobila e mai important pt guvernanti decat tara asta.
26
7
Mărie, esti buna de-o tura! Atat! Apoi, la produs cu tine!
22
5
trebuia sa-i mmmwiasca si sa le dea o amenda bogata !
28
6
Niște circarii saioc ăștia Ce au demostrat aici? Nimic. Vor sa facă bani, nu cred ca mai merge, din păcate trebuie sa mergeți la munca.
44
5
Militeanul asta incompetent trebuie dat afara pt ca nu si-a facut treaba. Trebuia sa il legitimeze si sa ii aplice o amenda. Daca nu reusea, trebuia sa cheme ajutoare, nu sa plece. Nu a plicat legea, asta ins3mna xa nu si-a facut datoria si trebuie exclus din politie!
28
8
Bagamias p**a in gura lor de mahalagii. Sunt niste imbecili care cred ca au numai drepturi. Cand traiesti in comunitat, bai muitilor, aveti si obligatii, javrelor, nu numai drepturi. Daca nu va convine, plecati pe Luna. Idiotilor. Normal ca acum o sa sara si ceilalti pureci, scursuri ale societatii fara nici o realizare sa zica ca au dreptate...
47
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212