REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SCANDAL în PORT. Un șef de sindicat își ACUZĂ angajatorul de concediere ABUZIVĂ

SCANDAL în PORT. Un șef de sindicat își ACUZĂ angajatorul de concediere ABUZIVĂ

Replica API 15 septembrie 2020 | 10:12 3369

Pavel Nicolae, un macaragiu cu experiență dar în același timp și un lider de sindicat bătăios, își acuză fostul angajator că l-a șicanat încă de când a devenit șef de sindicat în firmă, totul culminând cu concedierea lui. Acesta activează la Constanța South Container Terminal SRL încă din anul 2004, iar din anul 2008 este șef de sindicat.

Șomaj tehnic pentru o lună de zile

Potrivit spuselor lui Pavel Nicolae, printre primele ”pedepse” pe care le-a primit a fost impunerea șomajului tehnic pentru o lună de zile, după ce, în calitate de lider de sindicat a contestat această decizie luată de angajator. În urma acestei ”fronde”, în timp ce ceilalți angajați au fost în șomaj tehnic doar 2-3 zile, Pavel Nicolae a trebuit să îndure acest tratatament pentru 1 lună. Totodată, acestuia i s-au anulat turele de sâmbătă și duminică, deoarece acestea sunt remunerate cu 200%.

Boală profesională din cauza activității pe macaralele QC

În anul 2014, bărbatul a fost diagnosticat cu hernie de disc lombară, fiind supus și unei intervenții chirurgicale. Cu toate că starea sa de sănătate o impunea, iar adeverințele medicale recomandau acest lucru, Pavel Nicolae nu a fost mutat pe o alta macara, care să îi permită să își desfășoare activitatea fără a îi afectat sănătate. Conform declarațiilor lui Pavel Nicolae, toate aceste șicane au început din momentul în care acesta nu a fost de acord cu modificarea programului de lucru și nu a semnat contractul colectiv de muncă. Acesta acuză angajatorul că toate acestea i-au creat un mediu de lucru ostil.

Concediere... abuzivă

Venit din concediul de odihnă, Pavel Nicolae, a avut parte de o altă surpriză neplăcută. Acesta a fost așteptat de angajator cu decizia de concediere în mână, motivarea acestora fiind că se desființează 3 posturi, cu toate că profitul pe anul anterior crescuse, iar volumul de muncă este crescut dovadă fiind că unii din macaragii sunt chemați din timpul liber pentru a face ore suplimentare.

Protest în Portul Constanța Sud

Sindicatul Uniport Constanța South, organizează în perioada 15-17 septembrie, între orele 10-12, un protest generat de concedierea a 3 operatori de macarele printre care se află si Pavel Nicolae, președintele Sindicatul Uniport Constanța South. Protestul are ca scop anularea măsurii concedierii celor 3 operatori de macarale și activarea poliței de asigurări sociale de boală profesională.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si daca-l da cineva afara, il da firma nu-l dau muncitorii.
1
0
A venit un director general roman de ceva vreme,nu e primul dat afara,din pacate!
1
1
Bai, gheorghe, containerele alea nu cad din cer, QCurile au sistem de franare, daca le tranteste cineva tot un macaragiu - lider de sindicat precum asta din articol o face! D-aia exista joystick - leviere pt prosti ca tine - la QC, sa nu vina un cioban ca tine sa faca praf si containerul si marfa si yard truckul! Taci in plm, ai vazut si tu Portul la Stiri si te dai cunoscator!
1
1
Din pacate si la stat este la fel...... ITM-ul nu vede, sau nu vrea sa vada!
4
0
Dar pe hotii din Rompetrol, stapanii de sclavi din statiile lor cand ii controlati. Au dat oameni afara, reduc posturile sa fie eficienti economic si pun lumea sa munceasca ca in puscarie. Nu au oameni afara la pompe, nu au timpul fizic necesar sa faca curat, sa dezinfecteze, angajatii vechi pleaca, cei noi chiar dupa cateva zile. Daca vreti sa aveti servicii de calitate reclamatii pe cei de la Rompetrol Bucuresti la OPC ,inspectoratul de munca, nu va mai certati cu scavii de la casele de marcat. Stapinii de sclavi si hotii sunt protejati de legile jegoase PSDiste.
1
0
pt ratatu de la 09:21 nici nu trebuie sa lucrezi pe o macara deaia doar sa treci prin terminal cand descarca containerele si sunt trantite peste aia de le clantane dintii in gura, vorbiti ca sclavii de pe margini munca din port e sf pt voi
3
1
Intr-o tara civilizata, intr-un asemenea caz, toate macaralele erau oprite si toata activitatea incetata...dar noi ne demonstram pt a n oara ca suntem un neam de curve care nu ne pasa decat de interseul propriu si din acest motiv ne reguleaza toti cum vor...Meritam tot ce se intampla cu noi in tara aceasta!
4
2
La ce va trebuie Sindicat? Sa va bateti joc de banii Privatului? De ce nu a semnat CCM-ul? Pentru ca domnii sindicalisti s-au abonat la munca in weekend, remunerata 200%! In dauna intereselor Clientilor, Sindicatul forteaza Conducerea sa impinga operatiunile in weekend pentru a-si spori ei veniturile! Iar hernia asta de disc nu e boala profesionala, e de la obezitate!
3
4
liderul de sindicat nu trebuie sa fie angajatul societati el trebuie sa fie angajat de sindicat ceva nu este in ordine acolo
6
0
mai vreti si bani ? la munca sclavilor
4
0
Puneti mana la munca trebuie sa vina containerele mele cu tigari, altfel imi iau astia capul.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920