REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Scandal între Becali și FRR! FCSB, interzisă pe stadionul Arcul de Triumf

Scandal între Becali și FRR! FCSB, interzisă pe stadionul Arcul de Triumf

Replica API 14 mai 2020 | 00:00 1138

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că oricine plătește chiria va putea juca pe cele trei arene, iar unul dintre cei interesați să-și ducă echipa pe un stadion nou este Gigi Becali.

Acesta a declarat că nu vrea să se ducă în Ghencea pentru a evita scandalul cu fanii de la ”Peluza Sud Steaua”, și a ales stadionul Arcul de Triumf. Surpriză însă... FCSB nu este primită nici pe micuța și cochetă arenă de lângă Arcul de Triumf.

FCSB, interzisă pe stadionul Arcul de Triumf

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petreache, a anunțat că stadionul va fi făcut pentru rugby și s-a arătat deranjat de faptul că echipele de fotbal au anunțat că vor juca acolo, deși cu ei nu a vorbit nimeni.

”Am văzut prin presă că FCSB și Rapid se bat care să joace pe stadionul Arcul de Triumf, dar pe noi nu ne-a căutat și nu a întrebat nimeni nimic. Nu am discutat nici cu domnul Becali, nici cu altcineva.

Mă întrebați cât ar fi chiria pentru o echipă de fotbal, dar nu știu răspunsul, nu ne-am gândit. Noi vrem un stadion de rugby, pe care să joace toate echipele noastre naționale și pe care să putem organiza meciurile importante ale cluburilor, din campionat, din cupă, din competițiile europene.

Cred că cei de la fotbal au ars etapele, pentru că trebuiau să ne ceară nouă acceptul înainte să se laude că vor juca pe această arenă. Din punctul meu de vedere, stadionul este unul de rugby, un proiect la care am lucrat din greu, nu știu dacă vor putea să intre alte sporturi aici. Asta rămâne de văzut”, a declarat Alin Petrache conform sport.ro.

Alin Petrache: ”În toamnă vom putea juca pe stadionul Arcul de Triumf”

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, susține că noua arenă de la Arcul de Triumf este gata în proporție de 80%, iar din toamnă se vor putea disputa meciuri pe ea.

”Lucrările la noua arenă au ajuns la peste 80%, mai sunt de făcut finisajele. Cred că va fi finalizată construcția în lunile următoare și vom putea juca acolo în această toamnă. Noi avem sediul federației chiar lângă stadion, așa că merg în fiecare zi să văd cum mai evoluează proiectul.

Pot zice că e ca Făt-Frumos, crește în fiecare zi și se mai adaugă câte ceva. Este proiectul meu de suflet, cel cu care am candidat la președinția federației, și sunt mândru că o să putem oferi rugbiștilor de astăzi un stadion modern, chiar pe locul unde s-a jucat prima dată rugby în țara noastră”, a mai spus Petrache.

Petrache îl contrazice pe Ministrul Sportului, Ionuț Stroe

”O opinie personală, aş risca să spun că acest mic şi cochet stadion de 8.000 de locuri va fi probabil cel mai solicitat stadion dintre toate cele care se construiesc.

Tocmai pentru că aici costurile de chirie vor fi mai mici, pentru competiţiile interne va fi cel mai adecvat şi pentru că are un amplasament foarte bun, accesibil, centrul oraşului, Arcul de Triumf, este o zonă superbă”, a spus Stroe după vizita pe care a făcut-o la noua arenă.

Gigi Becali vrea ca FCSB să joace pe stadionul Arcul de Triumf

”Am stadionul ”Tineretului” Arcul de Triumf, o să mă duc să joc acolo. Ce îmi trebuie mai mult? La meciurile cu echipe mici am nevoie de un stadion mai mic.

Nu-mi trebuie mai mult, iar partidele importante le joc pe Arena Națională”, spunea Becali pentru Digi Sport la finalul anului trecut.

Stadion Tineretului Arcul de Triumf, detaliile proiectului

Cost construcţie: 36.926.880 milioane de euro

Capacitate: 8.207 locuri

Teren 120m x 80m, suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), încălzire

vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media sală de conferințe, zonă de flash interviu etc

Puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente)

Post de control anti-doping și spații administrative

Facilități: spații pentru presă, VIP, spații de cazare, 170 de locuri de parcare pentru spectatori, potrivit digisport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa-si faca stadion propriu. La cat a jefuit Romania are suficienti bani sa construiasca unul.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272