REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

SCANDAL între Casa de Asigurări de Sănătate și Spitalul Mangalia!

SCANDAL între Casa de Asigurări de Sănătate și Spitalul Mangalia!

Replica API 2 aprilie 2020 | 00:00 2602

Spitalul Mangalia a formulat o contestație în procesul în care este implicată Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru anularea unui act administrativ în ceea ce privește decizia numărul 3855/05.03.2020. În acest caz, este vorba despre banii de pe concediile medicale ale personalului medical și nemedical al spitalului, pe care CNAS îi vrea înapoi după ce i-a dat.

Spitalul Municipal Mangalia, așa cum este normal, și conform legii, plătește concediile medicale ale angajaților, urmând ca mai apoi, acesta să își recupereze banii de la Casa de Asigurări de Sănătate. În contextul actual, banii au fost recuperați de la CNAS însă aceștia susțin faptul că spitalul a depășit termenul legal de 90 de zile în care trebuia făcută solicitarea și cer banii înapoi, după ce i-au dat, cu toate că acei oameni au fost deja în concedii medicale care au fost deja și plătite de către direcțiune. Conform managerului Spitalului Mangalia, Alina Dan, aceasta afirmă faptul că s-a produs o neînțelegere de registratură, solicitarea rătăcindu-se în cadrul instituției Casei de Asigurări.

Casa de Asigurări de Sănătate

„Este vorba despre recuperarea banilor de pe concediile medicale. Banii pe care îi plătim noi, angajaților în schimbul concediilor medicale și pentru care, mai apoi trebuie să depunem, în termen de 90 de zile, la Casa de Asigurări de Sănătate o solicitare, ca să ne recuperăm banii. Noi am făcut solicitarea aceea, ne-au fost achitați banii pe care îi solicitam, conform concediilor medicale atașate solicitărilor noastre dar după vreo trei luni de zile și-au dat ei seama că noi am fi depășit termenul acela de 90 de zile în care să ne cerem recuperarea sumei. Noi am depus solicitarea în timp util, nu știm ce s-a întâmplat la nivelul instituției lor. Ei acum, ne cer banii înapoi, spunând că am depășit noi termenul de solicitare. Noi nu am primit număr de înregistrare la solicitarea noastră, dar tocmai dovada că a fost în timp util, a fost achitarea concediilor. Ulterior, când au verificat, probabil au găsit că nu e număr de înregistrare și nu au respectat toți pașii în instituția lor. Dovada mea unică este faptul că ei mi-au achitat mie solicitarea, așa cum am formulat-o, în timp util, de unde denotă faptul că ei aveau solicitarea doar că nu a fost înregistrată în termenul de 90 de zile” a declarat managerul Spitalului Municipal Mangalia, Alina Dan.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Halal manager. Alina Dan are o singura calitate. Lumea spune ca are un amantlac cu primarul Radu Cristian. Care este insurat dealtfel. Deci...politichia romaneasca. Cumetrii, pile, amante si tot asa. Ce pretentii sa mai avem!
0
0
Acuma toata lumea stie ca angajatii spitalului cu pricina sunt efectiv in situatia celor de la Suceava,adica sunt nevoiti sa suporte o madam' manager pusa acolo ca lumanarea in coliva. Cand va veni si aici Corona,dotarile,echiparile si felul imbecil de conducere,va face sigur victime in randul angajatilor. Despre zapacelile birocratice ce sa mai zicem,alea tin si de absurdul gandirii celor de la CNAS. Institutia aia e pentru oameni,sau importriva lor?
2
2
Deci ca sa inteleg sunt doua variante ori plateste spitalul curentul ori taie curentul? Dar Daca isi pun fiecare contuar la vila si platesc cat consuma Ce zici? In felul acesta Poate o sa aiba si spitalul bani de echipamente de protectie mai ales in pandemia ce ne aflam.
1
1
Iorgus a parcelat curtea spitalului si dat-o dupa bunul plac si interes.Ce o implicati aici pe directoarea spitalului?!Ce ar trebui sa faca?Sa opreasca curentul si sa lase in bezna pe toata lumea din curtea spitalului?!Omenia si spiritul civic chiar a disporut total din noi?! Este treaba ei ce face in timpul liber,trebuie sa dea cuiva explicatii?!Doar lui Dumnezeu poate sa-i dea explicatii.Votati cu Iorgus in continuare si o sa ne vanda si sufletele ca de terenuri,le-a rezolvat pe toate in mandatele anterioare.
3
2
Bun bun dar minunata asta de managerita care a strans toata crema medicala a Mangaliei plateste curentul la toti smecherii cu vile si pensiuni din banii mei asa ca ma pis pe ea de courva. Iar cu anonimatul pai tu esti nebun sa imi pun numele la ce ursi au case in curtea spitalului Ba interlopi Ba procurori Ba rude de magistrati, imi e mai frica de bugetarii care au vile acolo decat de bosu beinur si bosu raim.
3
3
Ce barbat esti tu?!Esti o pasarica care sib protectia anonimatului vorbeste,ca de altfel toti romanii,asa suntem noi,lei paralei sub anonimat si daca ar da replica numele celor care comenteaza pe aici,numai aberatii,ati face atac de panica.Fata asta,directoarea spitalului,chiar este o buna managera,si-a strans langa ea,doctori,cadre medicale mai vechi in spital si pana acum se descurca bine.Dar papagalii comenteaza,il inteleg pe Nitoi,ca na...i-a fugit mireasa,dar asa se mai intampla in viata,stai linistit Nitoi ca nu esti nici primul,nici ultimul.
5
1
spitalul mangalia arata jalnic,multumim iorgus pirnaie.Toti copacii au fost rasi si inlocuiti de cladiri interlopi,de prost gust.Strazile spitalului transformate in parcari ptr asa zisele pensiuni,niste mizerii ptr cocalari.Naspa turisti,veniti la mangalia,saturn,venus,neptun,olimp,betoanele va asteAptaca sa va simtiti ca acasa.
6
2
Sunt smecher mafiot eu si cu altii cu vile in curtea spitalului nu platim curent doar ii dam spaga curvei primarului managerita de spital. Cetatenii Mangaliei platesc curentul meu ca sunt mare boss si ma pis pe ei.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272